dip - 500 przepisów (strona:21/34)

Menu sylwestrowe - propozycje 304

wytrawnym farszem  Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem  Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną   Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI

Pasja Smaku
Warzywne placuszki z szynką 378

żółty ser. Doprawić do smaku przyprawami i ziołami.  Na rozgrzanej patelni umieszczać porcje przygotowanego ciasta starając się uformować placuszki. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z dipami lub bez niczego

Pasja Smaku
Szaszłyki z pomidorkami cherry i kurczakiem w marynacie z olejem rzepakowym 235

kawałki kurczaka i jeden pomidorek koktajlowy. Chociaż dopuszczona jest także dowolność w tym względzie.  Szaszłyki grillować do czasu, aż mięso będzie upieczone.  Do szaszłyków świetnie pasują dipy lub salsa z pomidorów i czerwonej cebuli

Pasja Smaku
Kotlety drobiowo-ryżowe z marchewką 201

pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Kotlety można podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie wybór padł na dip i świeże pomidory

Pasja Smaku
Mielone w greckim stylu 299

formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.  Kotlety można też obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do gorącego piekarnika na ok. 10 minut.  Podawać z dipami lub sałatką ze świeżych pomidorów, fety i czarnych oliwek skropionych oliwą z oliwek i przyprawioną świeżymi ziołami

Pasja Smaku
Kurczak curry z placuszkami ziemniaczano-cukiniowymi 327

pierś z kurczaka jest delikatnym mięsem i łatwo je wysuszyć smażąc. Gdy kurczak będzie gotowy dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki i połowę czerwonej papryczki chili. Podajemy ;) Możemy przygotować ulubiony dip do placuszków lub lekko posolić - Smacznego

Sajkofanka smaku
Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym 211

kotlety mielone. Każdy „kotlecik” następnie obtaczamy w bułce tartej. Gdy mamy uformowane wszystkie kotlety smażymy je na oleju rzepakowym ze wszystkich stron na złoty kolor. Podajemy z pikantnym pomidorowym dipem. Smacznego           The post Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
57.Słonecznie i lekko: czyli wytrawne ciasto z fasoli w nieco pikantnej wersji! 229

świeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy je jeszcze 10 minut w temperaturze190*C. Przed podaniem ciasto przyozdabiamy świeżą natką lub kolendrą. Idealnym połączeniem byłby również sos czosnkowy lub inny ulubiony dip. Smacznego! (: W przepisie została wykorzystana biała fasola firmy Lestello - serdecznie polecamy

Symfonia Smaków
Mistrzowska przekąska z nachos 2724

Tytuł posta nie jest przypadkowy.  Dzisiaj oglądając Mistrzostwa Świata w piłce nożnej możemy zaskoczyć naszych znajomych podając im nachos z ... niecodziennym dipem.  Pyszna zapiekanka nie wymaga podania talerzyków, natomiast serwetki są absolutną koniecznością.  Po podaniu dość kalorycznej przekąski nasi znajomi z cała pewnością nie przyznają nam czerwonej kartki :)  Składniki : 500 g mielonej wołowiny 1 cebula

Zabawa smakiem
Szaszlyki z kurczaka 304

kurczaka z pieczonymi ziemniakami   Zamarynowalam piersi kurczaka w koncentracie pomidorowym, ketchupie, syropie klonowym, I przyprawach. Trzymalam 1 godzine w lodowce. Przelozylam naprzemiennie z pieczarkami. Przygotowalam maslo czosnkowe I dip czosnkowy z joguru greckiego Ponacinalam ziemniaki, nasmarowalam maslem - wlozylam do piekarnika na 180 na 40 min Szaszlyki wlozylam do piekarnika na 180 C na 30 min ( z ziemniakami) Smacznego

Smaki Edyty
Kofta- Turecka Kofta 160

miesa mielonego0.5 lyzeczki kminku0.5 lyzeczki kolendrypieprz, paprika, sol1 jajko2 cebule starte na duzych oczkachWszystko laczymy. Orginalnie formujemy paluch , ktory oblepiamy metalowe lub drewniane patyki Grilujemy Podajemy z ryzem I dipem jogurtowym oraz z pitta bread Smacznego

Smaki Edyty
Tapas III- Przekąski III 314

 Dalsza część przekąsek - na imprezę I nie tylko :) Zapraszam Składniki:łosoś z koperkiem pomidory koktailowekiełbasa suszona- lub podsuszanaogórkijajka na twardooliwki nadziewanekrakersydip

Smaki Edyty
Pilaw z mięsa mielonego 216

Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody. Przykrywamy I dusimy nastepne 10 min. Dodajemy pieczarki. Mieszamy , zostawiamy na ogniu 2-3 min I obiad gotowy. :)  Obiad możemy podać z dipem pomidorowym.Życzę smacznego

Smaki Edyty
Sałatka krabowa z makaronem ryżowym 399

jogurtusól , pieprz1 łyżeczka soku z cytryny1-2 ząbki czosnkukoper- świeży lub suszony Wykonanie:Gotujemy makaron ryżowy- według przepisu podanego na opakowaniu. Kroimy paluszki, ogórki na półtalarki I jajka.Robimy dip- majonez lub jogurt, koper, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek I sok z cytryny. Mieszamy I dodajemy do sałatki.Mieszamy wszystkie składniki. Sałatka gotowa :) Smacznego

Smaki Edyty
Drugie życie rzodkiewki 192

drobną kosteczkę  ( plasterki lub utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej) i zamrozić- będzie dodatkiem do zupy jarzynowej). Z nadmiaru jędrnych możemy zrobić rzodkiewkowo-serową pastę do chleba, dip z jogurtem , napój z maślanką itp. Rzodkiewki po takim ,, odmłodzeniu" są zupełnie takie same jak te z pierwszego sortu. * Do woreczków w których mrożę rzodkiewkę wyciskam sok z pół plasterka cytryny

Buniabaje w kuchni

Proponowane wyszukiwania