wytrawnym farszem Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI
Pasja Smakużółty ser. Doprawić do smaku przyprawami i ziołami. Na rozgrzanej patelni umieszczać porcje przygotowanego ciasta starając się uformować placuszki. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z dipami lub bez niczego
Pasja Smakukawałki kurczaka i jeden pomidorek koktajlowy. Chociaż dopuszczona jest także dowolność w tym względzie. Szaszłyki grillować do czasu, aż mięso będzie upieczone. Do szaszłyków świetnie pasują dipy lub salsa z pomidorów i czerwonej cebuli
Pasja Smakupieprzem. Wszystkie składniki wymieszać i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety można podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie wybór padł na dip i świeże pomidory
Pasja Smakuformować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety można też obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do gorącego piekarnika na ok. 10 minut. Podawać z dipami lub sałatką ze świeżych pomidorów, fety i czarnych oliwek skropionych oliwą z oliwek i przyprawioną świeżymi ziołami
Pasja Smakupierś z kurczaka jest delikatnym mięsem i łatwo je wysuszyć smażąc. Gdy kurczak będzie gotowy dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki i połowę czerwonej papryczki chili. Podajemy ;) Możemy przygotować ulubiony dip do placuszków lub lekko posolić - Smacznego
Sajkofanka smakukotlety mielone. Każdy „kotlecik” następnie obtaczamy w bułce tartej. Gdy mamy uformowane wszystkie kotlety smażymy je na oleju rzepakowym ze wszystkich stron na złoty kolor. Podajemy z pikantnym pomidorowym dipem. Smacznego The post Mielone z kaszy jaglanej z żółtym serem i prażoną cebulką na oleju rzepakowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięświeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy je jeszcze 10 minut w temperaturze190*C. Przed podaniem ciasto przyozdabiamy świeżą natką lub kolendrą. Idealnym połączeniem byłby również sos czosnkowy lub inny ulubiony dip. Smacznego! (: W przepisie została wykorzystana biała fasola firmy Lestello - serdecznie polecamy
Symfonia SmakówTytuł posta nie jest przypadkowy. Dzisiaj oglądając Mistrzostwa Świata w piłce nożnej możemy zaskoczyć naszych znajomych podając im nachos z ... niecodziennym dipem. Pyszna zapiekanka nie wymaga podania talerzyków, natomiast serwetki są absolutną koniecznością. Po podaniu dość kalorycznej przekąski nasi znajomi z cała pewnością nie przyznają nam czerwonej kartki :) Składniki : 500 g mielonej wołowiny 1 cebula
Zabawa smakiemkurczaka z pieczonymi ziemniakami Zamarynowalam piersi kurczaka w koncentracie pomidorowym, ketchupie, syropie klonowym, I przyprawach. Trzymalam 1 godzine w lodowce. Przelozylam naprzemiennie z pieczarkami. Przygotowalam maslo czosnkowe I dip czosnkowy z joguru greckiego Ponacinalam ziemniaki, nasmarowalam maslem - wlozylam do piekarnika na 180 na 40 min Szaszlyki wlozylam do piekarnika na 180 C na 30 min ( z ziemniakami) Smacznego
Smaki Edytymiesa mielonego0.5 lyzeczki kminku0.5 lyzeczki kolendrypieprz, paprika, sol1 jajko2 cebule starte na duzych oczkachWszystko laczymy. Orginalnie formujemy paluch , ktory oblepiamy metalowe lub drewniane patyki Grilujemy Podajemy z ryzem I dipem jogurtowym oraz z pitta bread Smacznego
Smaki EdytyDalsza część przekąsek - na imprezę I nie tylko :) Zapraszam Składniki:łosoś z koperkiem pomidory koktailowekiełbasa suszona- lub podsuszanaogórkijajka na twardooliwki nadziewanekrakersydip
Smaki EdytyMieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody. Przykrywamy I dusimy nastepne 10 min. Dodajemy pieczarki. Mieszamy , zostawiamy na ogniu 2-3 min I obiad gotowy. :) Obiad możemy podać z dipem pomidorowym.Życzę smacznego
Smaki Edytyjogurtusól , pieprz1 łyżeczka soku z cytryny1-2 ząbki czosnkukoper- świeży lub suszony Wykonanie:Gotujemy makaron ryżowy- według przepisu podanego na opakowaniu. Kroimy paluszki, ogórki na półtalarki I jajka.Robimy dip- majonez lub jogurt, koper, pieprz, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek I sok z cytryny. Mieszamy I dodajemy do sałatki.Mieszamy wszystkie składniki. Sałatka gotowa :) Smacznego
Smaki Edytydrobną kosteczkę ( plasterki lub utrzeć na grubych oczkach tarki jarzynowej) i zamrozić- będzie dodatkiem do zupy jarzynowej). Z nadmiaru jędrnych możemy zrobić rzodkiewkowo-serową pastę do chleba, dip z jogurtem , napój z maślanką itp. Rzodkiewki po takim ,, odmłodzeniu" są zupełnie takie same jak te z pierwszego sortu. * Do woreczków w których mrożę rzodkiewkę wyciskam sok z pół plasterka cytryny
Buniabaje w kuchni