Niedawno robiłam urodziny, a wraz z nimi przygotowywałam duuuużo przekąsek. Poniżej przedsmak i inspiracja oraz kilka linków do przekąsek, które znalazły się na stole: koreczki faszerowane pomidorki dip z ciecierzycy z ciastem francuskim
Brzuszki ŁakomczuszkiPrzy takim bogactwie warzyw jakie jest w okresie wiosenno-letnim warto robić pasty czy dipy i zajadać je właśnie z warzywnymi dodatkami. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowypiecze Babkę ziemniaczana z boczkiem Taki placek ziemniaczany z piekarnika jest pyszny, chrupiący, jednak mniej tłusty niż placki smażone na oleju. Placek ziemniaczany z piekarnika podałam z ajwarem i dipem. Polecam Wam moje inne przepisy na placki ziemniaczane: Placki ziemniaczane z żółtym serem Placki ziemniaczane na drożdżach Placki ziemniaczane po węgiersku Placki ziemniaczane ze śmietaną Poleca Wam pyszny Placek ziemniaczany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlekki sos tzatziki będzie świetny np. do grilla. Choć w serii sosy do grilla, to tak naprawdę tzatziki są sosem idealnym do wszystkiego. Sprawdzą się świetnie np. jako dip do surowych warzyw, które w ten sposób można podać jako przystawkę na imprezie. Ale przede wszystkim jest to sos mega zdrowy i bardzo dietetyczny! I o tym warto pamiętać. Najprostsze tzatziki
Kraina Tysiąca SmakówTaką pastę uwielbiam:) Może być jako smarowidło do chleba, dodatek do krakersów (jeśli nie stosuje się MM), a ja traktuję ją jak dip i zjadam z surowymi warzywami. Mój małżonek twierdzi, że ma wykwintny smak, choć to tylko jajka i tuńczyk najzwyklejszy;) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowyziemniaki z piekarnika z dipem jogurtowym:)Już chyba rok cały nie jadłam takich ziemniaków i widocznie mój organizm ich potrzebował, bo nagle przyszła mi na nie wielka ochota:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia Sowydip z awokado to chyba jeden z najlepszych, jakie jadłam, choć bardzo podobny już robiłam. Podobny, ale jednak nie taki sam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki:kilka liści jarmużu15-20 pieczonych pomidorków koktajlowych1/4 cebuli1 gotowane jajko 2 łyżki kukurydzy DIP:2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy ( ja dałam musztardę chrzanową Ocetix )sól, pieprz, przyprawa - zioła włoskieJarmuż porwij na kawałki - ułóż na talerzu.Jajko pokrój na ćwiartki, połóż na środku liści jarmuży. Posyp kukurydzą, piórkami cebuli i pomidorkami.Składniki sosu połącz razem - polej sałatkę.Podawaj
kolorowotorcikowoWymieszać. 5. Na koniec dodać ser i ponownie wymieszać. 6. Na rozgrzanym oleju smażyć na rumiano porcje masy drobiowo-paprykowej z obu stron. Rada: podawać z ziemniakami, ryżem lub dipem
Pasja Smakuwytrawnym farszem Muszle ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym Jajka faszerowane z łososiem Ruloniki z szynki faszerowane masą jajeczną Chińskie pierożki Roladki z wędzonego łososia Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw Polecam także przejrzenie przepisów na SAŁATKI
Pasja Smakużółty ser. Doprawić do smaku przyprawami i ziołami. Na rozgrzanej patelni umieszczać porcje przygotowanego ciasta starając się uformować placuszki. Smażyć na złoto z obu stron. Podawać z dipami lub bez niczego
Pasja Smakukawałki kurczaka i jeden pomidorek koktajlowy. Chociaż dopuszczona jest także dowolność w tym względzie. Szaszłyki grillować do czasu, aż mięso będzie upieczone. Do szaszłyków świetnie pasują dipy lub salsa z pomidorów i czerwonej cebuli
Pasja Smakupieprzem. Wszystkie składniki wymieszać i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety można podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie wybór padł na dip i świeże pomidory
Pasja Smakuformować kotlety. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Kotlety można też obsmażyć na patelni, a następnie wstawić do gorącego piekarnika na ok. 10 minut. Podawać z dipami lub sałatką ze świeżych pomidorów, fety i czarnych oliwek skropionych oliwą z oliwek i przyprawioną świeżymi ziołami
Pasja Smakupierś z kurczaka jest delikatnym mięsem i łatwo je wysuszyć smażąc. Gdy kurczak będzie gotowy dodajemy pęczek posiekanej natki pietruszki i połowę czerwonej papryczki chili. Podajemy ;) Możemy przygotować ulubiony dip do placuszków lub lekko posolić - Smacznego
Sajkofanka smaku