dodałam olej i sok, blendowałam przez około 5 min, do momentu aż powstała powstała gęsta pasta. Tahini dodajemy nie tylko do hummusu, (przepis wkrótce ) może być składnikiem sosów, dipów, przysmaków kuchni arabskiej, a nawet słodkich ciast. Można przechowywać ją do miesiąca w lodówce. przepis stąd Na chlebie z dodatkiem miodu i czosnku też jest
Proste Potrawytartą. Dzisiaj zachęcam do przygotowania go w formie panierowanej. Można go smażyć na głębokim tłuszczu, ale równie dobrze smakuje podsmażony na patelni. Smaczna przekąska, którą można podać z ulubionym dipem. SKŁADNIKI: 1 kalafior 2 jajka sól, pieprz szczypta gałki muszkatołowej bułka tarta olej rzepakowy A jak to zrobić: Kalafior podzielić na różyczki i zagotować w osolonej wodzie (pilnować, aby był
Kuchnia w opałachzimno. Jego wysoką jakość zapewnia stała kontrola nad procesem tłoczenia. Olej ten ma złocisty kolor i charakterystyczny, lekko goryczkowy smak, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy Skworcu ser koryciński
Z Kuchni Do KuchniSeason with salt and pepper if necessary. Place 6 crepes on work surface and top each with chicken filling. Next fold crepes as pictured securing the edges with toothpicks. Dip the crepes in the egg, then dredge in breadcrumbs and fry in a pan until nice golden brown. Serve hot with salad. Enjoy
karmelowymyjemy. Następnie wszystkie bardzo drobno kroimy. Do dużej miski wsypujemy mix sałat, dodajemy pokrojone składniki. Wszystko razem mieszamy. Jogurt naturalny mieszamy z 3 łyżeczkami musztardy miodowej, tak powstałym dipem polewamy naszą sałatkę. Jeszcze raz wszystko starannie mieszamy i gotowe ☺ SMACZNEGO
Zdrowo i kolorowoprzygotowanie sosu czosnkowego, który potrzebuje czasu, żeby się ,,przegrysc’’ :) . W składnikach podałam ½ opakowania jogurtu greckiego, ale Ja zawsze robię sos z całego opakowania, który później wykorzystuję jako dip do frytek, chipsów lub po prostu jako sos do kanapek. Do jogurtu dodaję obrany czosnek, wyciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki przyprawy tzatziki , 1-2 łyżeczki
Zdrowo i kolorowotłuszczu, ma podwójną panierkę, ale zjedzenie go kilka razy w roku nam nie zaszkodzi. Kurczak à la KFC został specjalnie przygotowany na Sylwestra, gdyż doskonale smakuje na zimno z dipem Do przygotowania kurczaka można wykorzystać pałki z kurczaka, kawałki piersi lub skrzydełak. Mięso przygotowane tym sposobem bardzo przypomina to podawane w sieci KFC, nie zawiera co prawda w panierce sekretnej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięszabatową, czyli soczystego kurczaka duszonego z suszonymi morelami i białym winem oraz pilaw z kaszy bulgur. Zapraszam do gotowania! Jadłospis na ucztę szabatową z rodziną i przyjaciółmi: chleb jajeczny, dip z oliwy i suszonego tymianku, oliwki w zalewie, morele gotowane w syropie z cukru podane z jogurtem, sałatka z ciecierzycy i ogórka, pilaw z kaszy bulgur, kurczak duszony z suszonymi
My Culinary ArtMaca nadaje mu m.in. "Sos Big Mac", który znajdziemy we wnętrzu hamburgera. Receptura oryginalnego "królewskiego sosu" jest oczywiście tajemnicą restauracji, jednak na podstawie smaku oraz składników wyczuwalnych w dipie można przygotować sos bardzo zbliżony do oryginału. Jest on równie smaczny jak ten z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy Sos do Big Maca - Składniki
Słodka Stronapasty.Konsystencję pasty regulować dodatkiem wody.Jeśli chcemy,by hummus stanowił smarowidło do chleba nalezy dodać 3-4 łyżki wody,pasztet będzie wówczas bardzo puszysty.Jeśli chcemy uzyskać dip do maczania warzyw nalezy dodać odpowiednio więcej wody. Podawać polany oliwą i posypany posiekanymi ziołami i sproszkowaną słodką papryką Ostatnio zajadam się pasztetem z konfitura z żurawiny (pozostalość świąteczna).Smakuje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zielono- żółta barwa, mocno rozświetlająca i błyszcząca. Olej sprawdza się idealnie (o czym będziecie mogli dowiedzieć się już wkrótce, kiedy umieszczę kilka przepisów z jego wykorzystaniem :D) do sałatek, dipów, smażenia, grillowania czy pieczenia. Osobiście jesteśmy nim zachwycone. Wykorzystałyśmy go do kilku potraw i zawsze byłyśmy zadowolone z efektu końcowego. Użyłyśmy go na surowo, do sałatek jak i pieczenia
Zdrowie na języku :Pwegańskim blogu Asi oryginału. W przepisie zakochałam się jak tylko go przeczytałam i od tego czasu często po niego sięgam i używam jako bazy do innych sosów i dipów.Składniki:spora biała kapusta30 dkg kaszy gryczanej50 dkg pieczarekduża cebula4 łyżki oliwypęczek pietruszkiopcjonalnie odrobina kiszonej kapustyi szklanka soku z kiszonej kapusty. Przygotowanie: Obrywam zewnętrzne liście kapusty i całą główkę wkładam
Magiczna kuchnia Dariiukładam na posmarowanej masłem blaszce, albo w naczyniu żaroodpornym. Wkładam do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekam 15-20 minut. Pomidorki podałam dziś z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym
Magiczna kuchnia Dariisałatką ze szpargów na sałacie rzymskiejDESER:Miniserniczki na kruchym cieście z musem rabarbarowym i truskawkami klikKOLACJA:Pomidory faszerowane ryżem, szpinakiem i serem feta podane z placuszkami z cukinii i dipem czosnkowym klikPoniżej przepis na łososia. Inspiracją był przepis Gordona Ramsaya, po którego przepisy chętnie i często sięgam.Składniki:Filet z łososiaŚwierzy tymianekŚwierza miętaŚwierza pietruszkaLiść laurowy CytrynaSól i pieprz
Magiczna kuchnia Dariiskórki i kroimy na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Czerwoną rzodkiewkę kroimy w półksiężyce. Na talerzu układamy wstążki z białej rzodkiewki, a na niej pokrojoną czerwoną rzodkiewkę.PRZYGOTOWANIE dipu jogurtowo-szczypiorkowego do surówki:Do miseczki przekładamy jogurt naturalny. Dodajemy drobno pokrojony szczypiorek. Doprawiamy solą i białym pieprze. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i polewamy wcześniej przygotowaną rzodkiewkę
kulinarnyJa