oleju rzepakowym. Kotlety w kokosowej panierce zostały podane z pikantną salsą. Można takie kotlety z piersi kurczaka pokroić w paski i przygotować jako kąski smażone i podać z dipem, są wtedy poręczniejsze do podawania. Przepis na salsę ananasową znajdziecie tutaj. Polecam przepis na Kotlety w kokosowej panierce. The post Kotlety w kokosowej panierce appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzielony sos pesto. Ten fantastyczny sos wywodzi się z Genui, a swój kolor zawdzięcza świeżym listkom aromatycznej bazylii. Pesto można wykorzystać na wiele sposobów: do spaghetti, lasagne, jako dip lub po prostu smarowidło do chleba (np. włoskiej ciabatty). Potrzebujemy (na 2 porcje):- 15 g parmezanu- 15 g sera pecorino- 30 g świeżych listków bazylii- 20 g orzeszków piniowych
W mojej holenderskiej kuchniEkspresowa w przygotowaniu, delikatna, znakomita na kanapki, ale także jako dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki. Królowa spotkań towarzyskich - pasta groszkowa. Składniki: puszka odsączonego z zalewy groszku 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżeczki musztardy łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego sól, pieprz Przygotowanie:Wszystkie składniki zblendowałam, doprawiłam solą i pieprzem do smaku i gotowe :-) Przepis bierze udział
Kulinarny PamiętnikSuper przekąska na imprezę, świetnie sprawdzają się w towarzystwie różnego rodzaju dipów. Składniki: 0,5 kg mąki (+odrobina do podsypywania) szklanka ciepłego (nie gorącego) mleka saszetka suszonych drożdży pół łyżeczki cukru jajko 1/3 szklanki oleju rzepakowego (+3 łyżki do smarowania paluchów) łyżeczka soli oregano, bazylia lub inne ulubione zioła Przygotowanie: Do mleka wsypałam drożdże i cukier, dokładnie wymieszałam i odstawiłam
Kulinarny Pamiętnikczosnkowe a nie pokazałam Wam najprostszych placuszków z cukinii jakie robię. W sezonie cukiniowym bardzo często goszczą na moim stole. Są bardzo smaczne, można zajadać same, z różymi dipami jak również podać jako dodatek do mięska. Ja bardzo lubię je jeść z sosem tzatziki.składniki:2 średnie cukinie2 jajkamąka do panierowaniaolej do smażeniasól czosnkowa lub ziołowaMłode cukinie dokładnie
Monia miesza i gotujeUdało nam się w ciągu 5 godzin przygotować 5 przepyszynych i bardzo sytych dań: sałatkę szopską z grillowanym serem halloumi, zupę z białej fasoli, szaszłyki z dwoma dipami, rybę w cytrynowo-ziołowej marynacie i deser, który był królem tego dnia, przygotowany na kruchym spodzie, przekładany ciastem filo i czterema warstwami, makowo-bakaliowa, jabłkowo-cynamonowa, orzechowa i sernikowa. Stanowiska pracy
Moja smaczna kuchniaGęsty meksykański dip na bazie awokado podawany na zimno do kukurydzianych nachos lub placków tortilla (np. do burrito z TEGO przepisu).Składniki:awokadosok z połowy limonkipół małej czerwonej cebuli1 ząbek czosnkusólCebulę i czosnek drobno posiekać. Awokado obrać i usunąć pestkę. Miąższ rozgnieść widelcem lub zmiksować, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Doprawić do smaku solą i schłodzić w lodówce. Podawać
wyzwania kuchenneupiec je na ruszcie, w piekarniku bądź też na patelni na złocisty kolor. 18. Przyprawa węgierska do gulaszu , leczo, do dań mięsnych . 19. Caffe de Paris Zastosowanie: Do dipów oraz sosów, masła ziołowego, sałatek, pieczonej i grillowanej ryby.Skład: Skórka i trawa cytrynowa, pietruszka nać, koperek, cebula, szczypiorek, sól, papryka czerwona, pieprz czarny, czosnek granulowany. 20. Kardamon charakteryzuje
Słodkości i nie tylkoOlej nagrzewamy do 160C i łyżką nakładamy kawałki kurczaka. Smażymy na rumiano z każdej strony. Po wyciągnięciu z oleju osuszamy kąski na ręczniku papierowym. Podajemy z ryżem lub ulubionym dipem
Emcia Pichcizłoty kolor.Ziemniaczki obieramy ze skórki i kroimy w cienkie talarki. Talarki smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z każdej strony. Przed podaniem lekko je solimy. Do ziemniaków pasuje prosty dip - zmieszany ketchup z majonezem.Marchewkę obieramy i trzemy na małych oczkach tarki. Do startej marchewki dodajemy chrzan oraz majonez. Całość doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Kotlety Sojowe
Emcia Pichciapetycznie, ale są naprawdę bardzo smaczne. Idealna alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych.Placuszki można podać jako danie główne w towarzystwie frytek czy pieczonych ziemniaków, jak i na przystawkę z ulubionym dipem. Jedynym minusem jest to, że placki bardzo łatwo się przypalają i rozpadają. Najlepiej smażyć je na patelni teflonowej na małym ogniu. Placuszki z kurczaka pieczarkami i papryką
Mania GotowaniaNaczynie żaroodporne wysmaruj masłem i oliwą z oliwek, ziemniaczki pokrój na ćwiartki, ułóż w naczyniu, oprósz solą, posyp świeżym rozmarynem, i posmaruj oliwą z oliwek. Zapiekaj 45 minut. Dip grzybowy: - 200 g marynowanych grzybków - 3 ogórki konserwowe - 1/3 cebuli cukrowej drobno posiekanej i sparzonej wrzątkiem - 100 ml jogurtu greckiego - 100 ml śmietany Wszystkie składniki miksujemy w blenderze (ale robimy
SMYKWKUCHNIZdrowo , pysznie I kolorowo- czyli szaszłyki z grilla. Przepyszny obiad, ale tez I propozycja na spotkanie ze znajomymi na wieczorne grillowanie. Podajemy z sałatką i dipem czosnkowym. Polecam :)Zaczynamy: Składniki:2 piersi z kurczakakawałek bekonu- boczkuokoło 500 gr wieprzowiny- ja użyłam polędwicy wieprzowej2 paprykisól, pieprz, papryka, czosnek2-3 łyżki oliwy z oliwekpatyki do szaszłyków Wykonanie:Patyki zamaczamy
Smaki Edytydostarcza organizmowi nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin oraz wielu innych składników odżywczych. Otrzymywany z orzeszków ziemnych, odznacza się intensywnym smakiem i zapachem. Znajduje szerokie zastosowanie w kuchni, od sałatek i dipów poczynając, na deserach i wypiekach kończąc. Szybki chlebek Hätäleipä z zasady krótko wyrasta, więc nie wyjdzie zbyt wysoki. Miąższ ma dość zwarty, jest za to mocno wilgotny i miękki. Dzięki
Grunt to przepis!Niedawno robiłam urodziny, a wraz z nimi przygotowywałam duuuużo przekąsek. Poniżej przedsmak i inspiracja oraz kilka linków do przekąsek, które znalazły się na stole: koreczki faszerowane pomidorki dip z ciecierzycy z ciastem francuskim
Brzuszki Łakomczuszki