Dania z ryżem nie muszą być nudne i obciekające sosem. Polecamy ryż z mięsem mielonym i warzywami, który nam bardzo posmakował. Dodatek kukurydzy nadaje
Kuchenne WariacjeJeżeli lubicie mięso tak jak my to mamy dla Was pyszny i nietypowy przepis – polędwiczkę wieprzową z kapustą pekińską i kalafiorem :) Składniki na polędwiczkę: –
Kuchenne WariacjeSkładniki 50 dkg łopatki wieprzowej 25 dkg makaronu kokardki Lubella 20 dkg sera żółtego 1 opakowanie serka wiejskiego 1 kulka mozzarelli 1 główka czosnku 1 duża
czarrna od kuchniZapraszamy na zapiekankę pieczarkową z kaszy perłowej z mielonym mięsem i kukurydzą, na którą przepis pochodzi z książki „Kipi kasza” Pawła Łukasika i
Kuchenne WariacjeDziś przedstawiam kolejny pomysł na rozgrzewający obiad na chłodne wieczory. Moja ukochana soczysta karkówka, duszona ze słodkimi ziemniakami, jarmużem, soczewicą, cukinią, papryką i pomidorami, w sosie
karmelowyPieczarkowe rolady z szynki Rolady pieczarkowe , to zawsze dobry pomysł na obiad lub na zagospodarowanie kawałka dość suchego mięsa jakim jest szynka . Oczywiście wiele osób , może
Ogrodnik w podróżyDziś zaproponuje Wam, coś co bardzo lubicie, ale w zupełnie innej odsłonie. Bo kto nie lubi kotletów mielonych? Ja osobiście uwielbiam i mogłabym je jeść co
moj przepis naDziś przedstawiam kolejny pomysł na typowo jesienny obiad. Soczyste kotleciki schabowe z kostką, w sosie z palonego masła i podane z kremowym makaronem z rydzami, pieczarkami
karmelowyNiesamowicie sycące danie jednogarnkowe dzisiaj gości na naszym stole. Już od dawna miałam ochotę na forszmak, który przecież jest naszą regionalną potrawą. Nasza wersja jest bez pieczarek, na wieprzowinie, z dodatkiem boczku wędzonego i ogórków kiszonych. Dodatkowo specjalnie dla dzieci są ziemniaki - można je wymieszać z forszmakiem, można je podać oddzielnie. Zapraszam serdecznie do spróbowania! pół kg. wieprzowiny
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzczerze mówiąc, ten gulasz był jednym z nielicznych dań, które jeszcze nie tak dawno potrafiłam zrobić W czasach studenckich jakoś nie miałam chęci ani zapału
karmelowyjest bardzo prosta w przygotowaniu. Kawałki mięsa można oprószyć ulubionymi ziołowymi przyprawami do wieprzowiny, jeśli jest Wam tak wygodniej. Ważne, by obsmażyć je do wyraźnego zarumienienia z obu stron - dzięki temu sos będzie miał najlepszy smak. W tym celu warto smażyć mięso w dwóch partiach. Takie danie jest przygotowane z użyciem minimum składników - prostych, tanich i łatwo dostępnych. Duszona(...)szklanki słodkiej śmietanki 30 % (lub słodkiej śmietanki 12 lub 18 % z kartonika) przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, oregano, słodka papryka (przyprawy można zastąpić ulubioną mieszanką przypraw do wieprzowiny); opcjonalnie odrobina mąki do posypania mięsa opcjonalnie natka pietruszki do posypania potrawy Łopatka w sosie pomidorowo-śmietanowym, przygotowanie: Łopatkę pokroić na mniejsze kawałki. Oprószyć przyprawami i opcjonalnie mąką. Przed oprószeniem mąką
Lekcje w kuchniNajlepsze potrawy? Mają mało składników, a wiele smaku. Tak jak to risotto z boczkiem i zielonym groszkiem. Słodycz groszku i słona wędzonka, kremowe i wyraźne. Słodko
Karo in the KitchenChciałam zrobić coś na szybko i pobawić się jedzeniem. Znacie niemieckie currywurst? To, co powstało na moich talerzach było zainspirowane konceptem, ale nie wykonaniem i nie
Karo in the KitchenTa domowa wędlina łączy w sobie dwa podstawowe sposoby peklowania – na sucho (w przyprawach nadających smak) i na mokro (w solance z solą peklującą). Z powodzeniem
Karo in the KitchenSkładniki: łopatka bez kości 1,5 kg, oliwa 8 łyżek, pieprz biały mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżka, marchew 4 sztuki, cebula 2 sztuki, cukinie małe
W Mojej Kuchni Lubię