dania z wieprzowiny - 2000 przepisów (strona:86/134)

Kotlet mielony 181

domu jest wysmienity i jakze uniwersalny.Na cieplo jako dodatek do drugiego dania lub na zimno zamiast wedliny do kanapek.Do kanapek moglabym go jesc nawet codziennie.Jak bardzo kaloryczny bedzie nasz kotlecik zalezy od gatunku miesa jakie zmielimy.Osobiscie nie lubie dodatku miesa wolowego do mielonych.Najsmaczniejsze sa z samej wieprzowiny lub drobiowe albo z miesa indyczego,lub wieprzowo-drobiowe.Najlepsze mielone robilam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowy z parówką. 195

Pork chop with sausage. Składniki. 45 dag schab b/kości 10 dag mozzarella 3 szt parówki 3 łyżeczki majonez Przyprawa do dań Kucharek pieprz 3

Kulinarny karnet Christophera
Kubdari, kazachski placek mięsny 118

votes) Kubdari, kazachski placek mięsny Kubdari to potrawa pochodząca z rejonu Swanetii w Wysokim Kaukazie. To tradycyjna pyszna potrawa, która z powodzeniem sprawdzi się jako danie obiadowe także w naszym kraju. Łatwy w wykonaniu, smakuje także na zimno. Moje chłopaki profanują kubdari sosem czosnkowym, twierdząc że to prawdziwa uczta Cóż, dobrze że nie ketchup.. Ten przepis jest inspirowany(...)soli, 1 łyżeczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 stołowa łyżka oleju roślinnego, 300 ml ciepłej wody farsz: 1 kg mielonego mięsa (0,5 kg wołowiny i 0,5kg wieprzowiny) 2 cebule średniej wielkości, 4-5 ząbków czosnku, 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry 1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego (fenkuł) 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 2 łyżki przyprawy zielona czubryca

Ogrodnik w podróży
Jak gotować żurek ? 83

CZYTAJ WIĘCEJ Wprowadzenie do żurku - historia i znaczenie w kuchni polskiej Rozdział 1: Wprowadzenie do żurku – historia i znaczenie w kuchni polskiej Żurek to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni polskiej, które cieszy się ogromną popularnością wśród rodaków i obcokrajowców. To kwaszona zupa, która ma swoje korzenie w tradycyjnych obrzędach i zwyczajach ludowych. Żurek powstał jako produkt fermentacji(...)nieodzowny element wielu świątecznych stołów, zwłaszcza podczas Wielkanocy. Składniki i przygotowanie żurku Aby przygotować pyszny żurek, potrzebne są specjalne składniki. Podstawą jest oczywiście zakwas, który stanowi serce tego dania. Można go zakupić gotowego w sklepach, ale warto także spróbować przygotować go samodzielnie, co pozwoli na większą kontrolę nad smakiem zupy. Do przygotowania zakwasu potrzebujemy mąki żytniej, wody oraz

Podstawy Gotowania
Kuchnia kubańska – przepisy, które zasmakują każdemu  84

białym ryżu, jajkach i czarnej fasoli. W potrawach mięsnych dominuje wieprzowina i drób, rzadko spotyka się wołowinę. Jeżeli natomiast chodzi o przyprawy, do najczęściej używanych należą: kmin, liście laurowe, kolendra, oregano, czosnek, cebula oraz sok z kwaśnych cytrusów. Kuchnia kubańska przepisy, które zna każdy Kubańczyk Najbardziej popularnymi daniami serwowanymi na Kubie są: arroz con pollo – jest to ryż

Kuchennyviral.pl
Strogonow z wieprzowiny 166

porównaniu z oryginalną wersją,  strogonowa. Jest to idealne danie do zrobienia na pyszny obiad w tygodniu po powrocie z pracy. Najlepszego strogonowa przygotowuje moja mama i najlepiej komponuje się on z kluseczkami, ja jednak podałam go z ryżem i również smakował wyśmienicie. Polecam!  Składniki :  500g wieprzowiny (u mnie schab) 500g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku

Codzienne Gotowanie
Surf & turf – pstrąg łososiowy smażony w bekonie, z ziołową kruszonką 189

Szybka i elegancka propozycja na obiad lub kolację. Kombinacja faktur i smaków: wieprzowiny i delikatnej ryby, kremowego z przypieczonym, chrupkiego z miękkim. Zrobienie całości nie zajmie

Karo in the Kitchen
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 221

Chyba wszyscy lubimy kotlety mielone- klopsy-sznycle-karminadle...w różnych rejonach, różnie nazywane. To chyba zaraz po schaboszczaku jedno z najpopularniejszych polskich dań.Najczęściej serwuję

Walijskie Pichcenie
COŚ DO CHLEBA CZYLI PIECZEŃ KOPERKOWA 206

Dobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z

Walijskie Pichcenie
Gołąbki siekane 283

Gołąbki siekane Sprawdzony przepis na najlepsze na świecie gołąbki z patelni. Ja najbardziej lubię je jeść z duszonymi ziemniaczkami, ale można też podawać np z pieczywem

Blog z Apetytem
Soczysty schab z sosem chrzanowym 410

Soczysty schab z sosem chrzanowym Klasyka polskiej kuchni , pyszny pieczony schab . No cóż , dzieci podeszły sceptycznie , szczególnie do sosu chrzanowego . Mięso super , ale ten sos jest

Ogrodnik w podróży
Gołąbki z kaszą gryczaną 166

Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych

moj przepis na
Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. 277

Ostatnio usłyszałam od znajomej blogerki, że jak otwiera nasz blog, to tam tylko schab i schab I właśnie znów schab jest dzisiaj na tapecie, znaczy się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Mięsna tarta z dynią 215

Niewątpliwie mamy właśnie kulminacyjny punkt sezonu dyniowego! Trzeba z tego dobrobytu korzystać póki jest okazja Ja już zrobiłam zapasy dyni na zimę - kilka sztuk małych dyniek

sierotka maRysia w kuchni
Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno 371

Przepis wypatrzyłam u Danusi. Nie pierwszy już raz korzystam z jej pomysłów. Tym razem pieczona rolada do chleba. Mięsa miałam takie same, nieco zmieniłam proporcje

Stare Gary