dania z wieprzowiny - 2000 przepisów (strona:86/134)

Schab pieczony w mleku 51

Nie sądziłam, że ten schab będzie smakował jakoś inaczej, niż taki zwykły, pieczony np. w rękawie. Po upieczeniu dałam mięsu trochę odpocząć, część zamroziłam, część wchłonęliśmy

Kardamonovy
Polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików 120

Moja Mama często robi polędwiczki wieprzowe smażone na patelni. Korzystając z Jej rad, zrobiliśmy polędwiczki wieprzowe w sosie z borowików z użyciem paczki mrożonych grzybów. Po

niecodziennikpary
Gulasz z boczku 189

Lubicie gulasze? Takie mięsne, gęste, rozgrzewające w zimowe dni. Właśnie takie dania przygotowuje męski autor bloga. Szczególnie uwielbia gulasz wołowy i wieprzowy gulasz piwny

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka wieprzowa z puree z selera z czipsami z pietruszki i buraków 167

Rozpływająca się w ustach szynka wieprzowa pieczona w rękawie przepis tutaj jest już sprawdzonym daniem które gości u mnie w weekendy. Natchniona przez kolejne odcinki

Piekielna Kuchnia Pati
Cannelloni alla chili con carne . 178

Skworcu i  firmy Eco Blik . Zapraszam na pyszne danie :)  Składniki : około 300 g cannelloni  1 kg mięsa mielonego z szynki 1 puszka chili con carne Bonduelle 1 duża cebula 4 pieczarki 1/2 szklanki startego parmezanu 1 duży słoik sosu bolońskiego  1 łyżka przyprawy do wieprzowiny od Skworcu 1 łyżeczka czosnku od Eco Blik

Sama słodycz i szczypta chili
Tarta ze szparagami i szynką szwarcwaldzką 204

Korzystam ze szparagów póki są jeszcze dostępne i kombinuję coraz to nowe dania - dziś kolejna tarta. Tarty to dania idealne: szybkie, proste

sierotka maRysia w kuchni
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 246

noodli dodaję zazwyczaj jakieś mięso. Może to być kurczak, wołowina, wieprzowina lub owoce morza. Warto zainwestować w dobry kawałek mięsa, np. polędwicę. Kroimy ją potem w cieniutkie plasterki na jeden kęs i wcale nie zużywamy jej dużo. Jeden 250g stek wystarczy na 4 porcje. Jeśli robimy danie dla 2 osób, przekrójmy mięso na pół i zamróźmy jeden kawałek(...)następnego gotowania. Warzywa - marchewka, czerwona cebula, papryka, brokuły to popularne warzywa, które dostaniemy w każdym sklepie. Jeśli przygotowanie dania planujemy wcześniej, możemy poszukać w sklepie kiełków fasoli mung lub grzybów shitake. Warto też mieć w zamrażalce awaryjne mrożonki, czyli groszek cukrowy, mini kolby kukurydzy, albo po prostu zestaw warzyw do dań azjatyckich. Upewnijmy się jednak, że kupujemy

W kuchni wieczorem
KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY Z KLOPSIKAMI 238

Jak nigdy nie przepadałam za zupami, tak od kilku lat nie istnieje dla mnie obiad bez pierwszego dania. Najbardziej lubię zupy syte, które z

Przepisy Aleksandry
Polędwiczka wieprzowa po tajsku 196

Dla odmiany orientalnie, ale równie smacznie i pożywnie jak zwykle. W dodatku danie, choć zawiera kilka składników typowych dla kuchni dalekiego wschodu, które mogą uchodzić

Wyprawy kulinarne
Lazania z mięsem mielonym i szpinakiem 361

Dzisiaj kolejna propozycja obiadowa. To moja druga lazania jaką robiłam. Przyznam, że jest przy tego typu daniach trochę roboty, ale warto. Przepis znalazłam u Wedelki

Kuchnia domowa Ani
Pieczeń rzymska 234

Pieczeń rzymską robię wtedy ,gdy nie mam ochoty na smażenie kotletów mielonych. Wymieszać , wstawić do piekarnika i gotowe ! Wygodne danie obiadowe.składniki600 g mielonego mięsa

Stare Gary
Kotlet mielony 170

domu jest wysmienity i jakze uniwersalny.Na cieplo jako dodatek do drugiego dania lub na zimno zamiast wedliny do kanapek.Do kanapek moglabym go jesc nawet codziennie.Jak bardzo kaloryczny bedzie nasz kotlecik zalezy od gatunku miesa jakie zmielimy.Osobiscie nie lubie dodatku miesa wolowego do mielonych.Najsmaczniejsze sa z samej wieprzowiny lub drobiowe albo z miesa indyczego,lub wieprzowo-drobiowe.Najlepsze mielone robilam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Schabowy z parówką. 187

Pork chop with sausage. Składniki. 45 dag schab b/kości 10 dag mozzarella 3 szt parówki 3 łyżeczki majonez Przyprawa do dań Kucharek pieprz 3

Kulinarny karnet Christophera
Kubdari, kazachski placek mięsny 107

votes) Kubdari, kazachski placek mięsny Kubdari to potrawa pochodząca z rejonu Swanetii w Wysokim Kaukazie. To tradycyjna pyszna potrawa, która z powodzeniem sprawdzi się jako danie obiadowe także w naszym kraju. Łatwy w wykonaniu, smakuje także na zimno. Moje chłopaki profanują kubdari sosem czosnkowym, twierdząc że to prawdziwa uczta Cóż, dobrze że nie ketchup.. Ten przepis jest inspirowany(...)soli, 1 łyżeczka suchych drożdży, 1 łyżeczka cukru, 1 stołowa łyżka oleju roślinnego, 300 ml ciepłej wody farsz: 1 kg mielonego mięsa (0,5 kg wołowiny i 0,5kg wieprzowiny) 2 cebule średniej wielkości, 4-5 ząbków czosnku, 1 płaska łyżeczka mielonej kolendry 1 płaska łyżeczka mielonego kopru włoskiego (fenkuł) 1 płaska łyżeczka mielonego kminku 2 łyżki przyprawy zielona czubryca

Ogrodnik w podróży
Jak gotować żurek ? 70

CZYTAJ WIĘCEJ Wprowadzenie do żurku - historia i znaczenie w kuchni polskiej Rozdział 1: Wprowadzenie do żurku – historia i znaczenie w kuchni polskiej Żurek to jedno z najbardziej charakterystycznych dań kuchni polskiej, które cieszy się ogromną popularnością wśród rodaków i obcokrajowców. To kwaszona zupa, która ma swoje korzenie w tradycyjnych obrzędach i zwyczajach ludowych. Żurek powstał jako produkt fermentacji(...)nieodzowny element wielu świątecznych stołów, zwłaszcza podczas Wielkanocy. Składniki i przygotowanie żurku Aby przygotować pyszny żurek, potrzebne są specjalne składniki. Podstawą jest oczywiście zakwas, który stanowi serce tego dania. Można go zakupić gotowego w sklepach, ale warto także spróbować przygotować go samodzielnie, co pozwoli na większą kontrolę nad smakiem zupy. Do przygotowania zakwasu potrzebujemy mąki żytniej, wody oraz

Podstawy Gotowania