My mamy swoją w 100% wieprzową białą kiełbasę, potomkowie włoskich emigrantów w USA– swoją salsiccia fresca. Jedna i druga są proste, smaczne, przygotowane w całości z
Karo in the KitchenPrzy okazji któregoś z przepisów napisałam, że uczyłam się gotowania zaczynając właśnie od mięs. Niezależnie od tego, czy Wy jesteście na początku swojej kulinarnej przygody, czy
Karo in the KitchenWątroba wieprzowa to jedyne podroby obecne w moim domowym menu. Tak naszykowana i podana smakuje zawsze i każdemu – jest miękka i aromatyczna. Naprawdę warto ją polubić
Karo in the KitchenLato się skończyło, sezon grillowy podobno też się już skończył. Niekoniecznie. Nowoczesne piekarniki elektryczne wyposażone są w większości w funkcję grillowania. Używaliście jej? Mój sposób na
Karo in the KitchenPewnie każdy z Was próbował kiedyś lazanii. My również jedliśmy wiele i TYLKO nasza nam najbardziej smakuje 🙂 Kluczem jest pewien sekretny składnik, który odkryliśmy kiedyś i
Moja Delicjaprzygotowania w szybkowarze. Takie mięso rozpływa się w ustach :) Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem szybkowaru to zajrzyjcie tutaj. Składniki na porcję dla 4-5 osób: 1 kg karkówki wieprzowej 1 mała papryczka chili 2 cebule sól, pieprz przyprawa do wieprzowiny olej Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plasterki i delikatnie rozbić tłuczkiem. Każdy kawałek
UgotowaćKassler (Kasseler) to zapeklowana i lekko podwedzana wieprzowina,ktora mozemy upiec,ugotowac usmazyc i podac w towarzystwie kapusty,jarmuzu,brukwi badz kapusty kiszonej.Moga to byc zeberka,schab,karczek lub boczek.Kassler obok Sauerbraten to dwa sztandarowe dania kuchni niemieckiej.Nazwa nie pochodzi jednak od miasta Kassel,ale od pana Cassel,pewnego masarza z Berlina,ktory jest jego autorem.Ten berlinski klasyk
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Podstawą pasztetu jest jak najświeższe, jak najlepszej jakości mięso – u mnie to mieszane mięso wołowe i wieprzowe, każde o innej zawartości tłuszczu, innej długości i twardości
Karo in the KitchenTaco to danie kuchni meksykańskiej składające się z małego placka tortilli oraz nadzienia. Po wypełnieniu nadzieniem placek składany jest na pół i jedzony dłońmi bez użycia sztućców. Popularne w taco nadzienie robi się z wołowiny, drobiu, owoców morza i ryb, wieprzowiny oraz warzyw. Do tego dochodzą również dodatki, którymi najczęściej są warzywa takie jak zielona sałata , pomidor, cebula, guacamole(...)rozmiarów owoc popularny w krajach takich jak Filipiny, Indonezja czy Indie. W swoim składzie zawiera węglowodany, witaminę B6 oraz błonnik. Używać można go zarówno do deserów jak i do dań wytrawnych. To właśnie w wersji wytrawnej czyli w nadzieniu do taco, postanowiłam wykorzystać ten owoc. Poza chlebowcem w tym nadzieniu znajdziecie także cebulę, czosnek i przyprawy. Wszystkie składniki należy
MeCooksPierwszy dzień świąt Bożego Narodzenia. Obiad. Prawdziwy, pachnący bigos i świeży pszenny chleb. Nie wiem jak Wy, ale ja już nie potrzebuję niczego więcej. Bigos gotujemy
Karo in the Kitchendania (np. jajka sadzonego), bo z dodatkiem przesmażonej na maśle cebulki i drobno pokrojonego boczku wyszedł bardzo smaczny :-)Składniki:6 plastrów schabu6 plastrów szynki parmeńskiej1 brokuł1 marchewka1 cebulakawałek boczkumusztardaprzyprawa do wieprzowinypieprzsol1 jajkobułka tartaolej do smażeniałyżka masłaWykonanie:Brokuł gotujemy wraz z marchewką w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Schab rozbijamy na cienkie plastry, smarujemy musztardą, posypujemy przyprawą do wieprzowiny
Walijskie PichcenieDuszone i nadziewane roladki schabowe to jedno z naszych ulubionych dań obiadowych. Gdy masz dobre świeże mięso, nie trzeba mu wiele, wystarczy
Wanilia i KardamonKrokiety z mięsem i warzywami, to danie które najczęściej pojawia się u mnie w kolejnym dniu po gotowaniu rosołu lub innej zupy na mięsnym wywarze
cool and minty