Składniki: ok. 1,5 kg kapusty kiszonej ok. 0,7 kg szynki wieprzowej 2-3 cebule garść suszonych grzybów 2 liście laurowe 2 ziela angielskie sól
czarrna od kuchniProste swojskie jadło... bo nie zawsze musi być ładnie i zdrowo... ale tego głośno nie powinnam mówić... bo dzisiaj wszystko musi być fit i eko .... :-) Składniki
IMPRESJA SMAKUJakiś czas temu zapowiedziała mi się w gości rodzinka i zastanawiałam się nad daniem, którego wyjdzie dużo, a co najważniejsze, by było też smacznie. W
karmelowyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Gdy znudzi Wam się tradycyjny schabowy, można go wzbogacić różnymi, ciekawymi dodatkami. Taka odmiana sprawdzi się w codziennym czy świątecznym …
My Blueberry Cornermojprzepisna.pl | Kotlety mielone wołowo-wieprzowe z piekarnika Pyszne kotleciki, nie suche, nie za tłuste, idealne dla dzieci i dorosłych :). Mimo że z piekarnika, to pyszne. Takie
moj przepis naZ braku czasu ostatnio nie mogę produkować wymyślnych i bardziej czasochłonnych dań. praca nad magisterką wrze bo koniec jest blisko! Zaczynają grzmieć mi nad głowa
sierotka maRysia w kuchniżółtkiem (!), flaczki teściowej czy wielkopolską potrawę zwaną gzikiem. Za 12 zł zjemy już normalny obiad - od kurczaka, po wieprzowinę i pierogi radzieckie ze śmietaną ("pierogi inspirowane kuchnią naszych Wschodnich Przyjaciół"). W "karcie" za 16 zł znajdziemy nieco inne dania, mniej lub bardziej kojarzone z PRLem, bo choćby pierś z kurczaka panierowana z brzoskwinią zapiekana pod serowym kożuszkiem
Right Behind The KitchenPrzepis na pyszny Schab z Mozzarellą. Zapraszam do wypróbowania. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od KuchniDziś przedstawiam pomysł na ekspresowy a przepyszny obiad. Delikatne kotleciki z polędwiczki wieprzowej, podane na pieczonej w aromatycznych przyprawach dyni z dressingiem miodowo-cytrynowym. Danie
karmelowyKurczak słodko-kwaśny to jedno z pierwszych chińskich dań jakie zrobiłam samodzielnie wiele lat temu. Pochodzi ono z książki kucharskiej "Kuchnia chińska" Katarzyny Pospieszyńskiej (w oryginale użyta była wieprzowina), chyba jedynej dostępniej skarbnicy wiedzy kulinarnej o kuchniach Świata w czasach PRL-u. W tamtych latach kupienie produktów używanych do gotowania potraw na przykład z kuchni chińskiej, graniczyła
Kulinarne przygody GatityDziś przedstawiam przepis na danie typu stir and fry (mieszaj i smaż) - noodle z czarnym sezamem i papryczką chilli, idealne jako dodatek np. do WIEPRZOWINY W SEZAMIE, lub jako szybka przekąska. Przygotowanie zajmuje niecałe 10 minut! Składniki (2 porcje): noodle mie (ja użyłam 100g) 1 papryczka chilli 1 łyżka czarnego sezamu 2cm imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry
Tajskie smakimięsa, cebulka i słonina wytworzą swój własny, wspólny smak, otulony ciasno i szczelnie delikatnym, pierogowym ciastem. W sieci spotykam się z pielmieniami nazwanymi kołdunami i na odwrót. Oba te dania – syberyjskie pielmienie i litewskie kołduny – mają w nadzieniu surowe mięso. Ale różnice są ogromne i warto je znać. Pielmienie są dużo mniejsze, wielkości naszych uszek; nadziewamy je surowym(...)kroimy i szklimy na maśle. Do zeszklonej cebuli, na sam koniec smażenia, wrzucamy surowy czosnek i od razu ściągamy całość z ognia. Dokładnie studzimy. Mięso do nadzienia – wołowinę i wieprzowinę, pozbawiamy błonek i ścięgien, a następnie kroimy razem ze słoniną w dosyć drobną kostkę- mniej więcej 2/2cm. Mięso zmrażamy – dużo łatwiej mieli się lodowato zimne, twarde mięso i tłuszcz. Słonina
Karo in the KitchenKotlety mielone to jedno z najbardziej popularnych dań na całym chyba świecie jak świat długi i szeroki wszędzie robią smażone, pieczone, duszone kulki z mielonego mięsa, dodając typowe dla siebie przyprawy. Lubię chyba wszystkie rodzaje kotletów, klopsików, koft czy frykadelek. A najbardziej polskie. Moje "must have" to kotlet obiadowy z mizerią i gotowanymi ziemniakami z koperkiem oraz kotlet(...)dokupić nieco surowego boczku, żeby nasze kotlety nie były całkiem suche. Ja kupuję zawsze ok. 1-1,2 kg mięsa (400 g wołowiny -łopatki lub biodrówki+ 400 g wieprzowiny + 300 g boczku), mielę w domu, dzielę na pół, jedną połowę zamrażam, resztę wykorzystuję na kotlety. Zamrożone mięso można wykorzystać później nie tylko na kotlety
Kuchnia Prezydentowejpizzę włoską: Najlepszy przepis na ciasto do pizzy włoskiej! PRZEPISY – SZYBKA KOLACJA NA CIEPŁO Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub nazwę danego przepisu. Przepis na makaron konjac w sosie curry ZERO | GYMBEAM Niskokaloryczne danie z makaronem konjac! Zobacz przepis na makaron zero w sosie curry z pieczarkami i tofu. Szczególnie polecam przygotować… ZOBACZ PRZEPIS Pomidorowy ryż(...)szarpaną „wieprzowiną” z kurek lub z boczniaków Wegański burger z szarpaną „wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki… ZOBACZ PRZEPIS HIT! Przepis na ratatuj – ratatouille z batatem! Przepis na ratatuj (ratatouille) z batatem to niezwykle proste i zaskakująco smaczne danie! Wystarczy jedynie kilka warzyw
Via Gustoskładniki* 500 g surowej szynki wieprzowej* 180 g pędów bambusa (waga po odsączeniu z zalewy)* 1 papryka czerwona* 1/2 niedużego brokuła* 1 średnia marchewka* kilka plasterków
Mix smaku