Są takie dni, w których ostatnie na co mam ochotę to stanie przy garach. Jednak coś ciepłego na ząb miło byłoby wciągnąć więc przygotowuję zazwyczaj coś
karmelowySmak pieczonego czosnku poznałam już jakiś czas temu na warsztatach, w których dodawaliśmy go do sosu grzybowego . Dzięki niemu smak sos nabrał dosłownie innego wymiaru! Zaczęłam
karmelowyNie ma nic lepszego od soczystej kaczuszki Mam do nich słabość i zawsze właśnie ją zamawiam w nowo odwiedzanej restauracji w celu wyrobienia sobie zdania na
karmelowyChińskie jedzenie to szybkie jedzenie:). Jego przygotowanie nie powinno zająć nam dłużej niż 30 minut. Wieprzowinę po chińsku lubię chyba nawet bardziej niż kurczaka w tym
Szefowa kuchniSzparagi są teraz wszędzie! Korzystajcie bo sezon na nie jest niestety krótki, a one są przepyszne. Wcześniej proponowałam Wam zielone w wersji smażonej z boczkiem i
karmelowyZdrowa pizza z mąki orkiszowej z batatami, nerkowcami i domowym sosem pomidorowym to nasza druga ulubiona fit pizza (obok Pizzy orkiszowej z mozzarellą i pomidorami ), w
Moja DelicjaNie wiem czy to zima tak na mnie działa czy może jakieś szalejące hormony, ale ostatnio dużo większą ochotę mam na mięso niż na słodkości ( tak
Ostra na SłodkoSmak pieczonych buraków uwiódł mnie już dawno temu. Pieczone buraki są intensywne w smaku, słodziutkie – po prostu pyszne. Niecały rok temu polecałam Wam najlepszy barszcz
Moja DelicjaDziś na obiad do nas zawitał Gulasz, a że kocham ostre potrawy to i ta jest bardzo ognista ;) Składniki: ( 1 porcja lub 2 małe) 250 gram
NaKońcuJęzykaMakaron z sosem z brokułu i zielonego groszku, aromatyzowany świeżą miętą, podany z wędzonym łososiem. Wędzonego łososia podaję w kawałkach na talerzu. Ciepło makaronu delikatnie go
Moja DelicjaPomidorki koktajlowe w kuchni można wykorzystać na setki sposobów. Dlatego warto mieć je w swoim ogródku. Zwłaszcza że są one niezwykle łatwe w uprawie. Praktycznie same
KulinarneImpresje.plDziś przedstawiam zapiekankę najprostszą z prostych . Składniki smażymy razem na jednej patelni , a potem myk i do naczynia żaroodpornego i do pieca i czekamy na
Kawa z mlekiemKarkówka jest bardzo dobrym mięsem na przygotowanie bez dużego wysiłku obiadu. Dość często ją przygotowuję i aby nie było monotonnie, to staram się robić różne warianty
Kuchcik gotujeSushi w Japonii jest codziennym pożywieniem, jest wiele różnych rodzajów w zależności od formy podania i użytych do jego przygotowania składników. Ważne, aby użyte składniki były
Kuchcik gotujeW jednej z popularnych sieci sklepów trwa tydzień portugalski. Mnogość produktów dobrej jakości i ciekawe przepisy zachęciły mnie do wypróbowania jednego z nich i NIE ŻAŁUJĘ
Moja DelicjaW tym tygodniu w ramach wspólnego gotowania z Formułą 1 przenosimy się do Hiszpanii. Kuchnia hiszpańska to jedna z moich ulubionych kuchni. Mam do
Kulinarne przygody GatityWiosna to zieleń w najróżniejszych odsłonach, której nie powinno także zabraknąć na wiosennych talerzach. Soczyste, zielone warzywa, pełne witamin. Mamy na nie teraz ochotę chyba bardziej
KulinarneImpresje.plNie wiem czy to zimno za oknem tak na mnie działa czy może jakieś szalejące hormony, ale ostatnio dużo większą ochotę mam na mięso niż na
Ostra na SłodkoDziś przedstawiam idealny przepis na lekki obiad w ciepłe dni, makaron z kurczakiem i brokułami w delikatnym sosie brokułowym, na pewno przypadanie do gustu całej rodzinie
karmelowyRefleksja na dziś? W nawiązaniu do poprzedniego posta: szczęśliwy, czy też nie - każdy normalny człowiek jeść musi. Czyli? Czasem po prostu zamiast mieć refleksje - trzeba działać
Kuchnia po mojemu1 główka kapusty młodej 1 puszka pomidorów całych 1 cebula szczypta kminku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 250 g młodych ziemniaczków małych koperek natka pietruszki kawałek
Gotowanie jest łatweDziś zapraszam na przepis na młode ziemniaczki, które pojawiły się już w sklepach. Osobiście je uwielbiam, choć czekam z niecierpliwością na te nasze krajowe, gdyż są
karmelowyW jednej z sieci dyskontowych panuje teraz akcja „Włoskie smaki”. Z ciekawości zgarnęłam ze sklepu ulotkę z „Włoskimi rodzinnymi przepisami”. Postanowiłam kilka z nich wypróbować i
Kolizje Smaków