Przedstawiam dziś przepis na szybki i przepyszny obiad z kuchni włoskiej - mojej ulubionej - makaron w sosie śmietanowo-serowym . Tajemnicą tego fantastycznego smaku jest użycie twardego sera
Kawa z mlekiemJuż od czwartku za mną chodzi ta zupa szczawiowa. Zrobiłam dopiero dzisiaj, ponieważ szczawiowej takiej ze szczawiu ze słoiczka nie trawię. Nie ma to jak świeży
Pieguskowa KuchniaWitajcie :) ostatnio mam przyjemność testowania super naczynia do pieczenia. Pewnie zapytacie co to jest i skąd taka nazwa, a więc - Gjuwecz to gliniane naczynie
Sama słodycz i szczypta chiliJesień zbliża się wielkimi krokami, czuć ją już w powietrzu. Mam jednak nadzieje, że ciepłe dni jeszcze do nas wrócą. Tak czy inaczej nabrałam ochoty na
karmelowyOstatnio w jednym z popularnych sklepów pojawiły się świeże makarony. Tagiatelle, parpadelle i inne. Bardzo je polubiłam za smak oraz za to, że się szybko gotują
Moja DelicjaDziś zapraszam na pyszną i bardzo rozgrzewającą zupę w stylu tajskim z kalafiorem i warzywami. Wbrew pozorom jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Wystarczy mieć
karmelowyZupa piwna z serem i kiełbasą – gęsta, kremowa, idealna na zimne dni. Zupa piwna z serem i kiełbasą ma lekko wyczuwalną goryczkę na końcu języka
Pociąg Do KuchniJak zauwżyliście ,na moim stole pojawiają się w różnych odsłonach kotlety mielone.Dziś przygotowałam ulubione przez dzieci mielone z pieczarkami.Przepis prosty w wykonaniu , a
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPrzepis na szczęście? Kto go wymyśli? Kto już go ma? Ten kto ma więcej niż jeden, ten jest prawdziwym szczęściarzem. Kiedy w życiu harmonia i spokój
Kuchnia po mojemuCzęsto przy okazji spotkań z koleżankami z pracy rozmawiamy na tematy kulinarne. Niejednokrotnie wymieniamy się przepisami sprawdzonymi w naszych domach. Tak było i tym razem. Po
Pieguskowa KuchniaDzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla
karmelowyPieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi – trochę Japonii na Waszym talerzu. Łosoś teriyaki pieczony w piekarniu jest obłędnie wilgotny i lekki. Do tego trochę ryżu
Pociąg Do KuchniMakaron tagliatelle pęczek botwinki oliwa 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka sól pieprz Makaron gotujemy al'dente , Botwinkę myjemy i osuszamy. Siekamy drobno. Na patelni
Gotowanie jest łatwePstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy
Kuchnia po mojemuAleż to było pyszne! Tak, tak. Ten przepis na Krem z zielonego groszku, pochodzący z książki „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” to nasz kolejny HIT
Moja Delicja