Ten szczególny i tak lubiany przez nas czas zbliża się wielkimi krokami. W głośnikach rozbrzmiewa „Last Christmas” znane chyba nam wszystkim … Na krakowskim
Ostra na SłodkoPodobno ludzi dzielą się na placuszkowców i antyplacuszkowców. Moja córka przez pewien czas należała do tych drugich i wszelkiego rodzaju placuszki musiałam zjadać za nią. Na
Mania WypiekaniaWspominałam o naszej nadmorskiej diecie cud. Następnego dnia po opublikowaniu wpisu na jej temat przeczytałam na Onecie artykuł mówiący o straszliwych rzeczach jakie dokonują się w
Kuchnia po mojemuDzień dobry :) Dzisiaj mam dla Was propozycję gulaszu z boczniaków.Może wiecie a może nie ? że boczniaki to jedyne grzyb które posiadają właściwości odżywcze i zdrowotne
Sama słodycz i szczypta chiliW ostatnim wpisie przybliżyłam Wam trochę wiedzy o winach i mam nadzieję, że zaraziłam miłością do nich. Dziś z tej wiedzy postanowiłam skorzystać i z pomocą
Ostra na SłodkoWitam Was po dłuższej przerwie, ale cały poprzedni tydzień spędziłam w pięknym mieście Gdańsk. Pomimo okoliczności, które mnie tam przygnały, bardzo lubię to miasto, z którego
Pieguskowa KuchniaKurczak w cytrynie i oregano – niezwykle aromatyczny i soczysty. Moich gości zaskoczył, a nie ukrywam, że podawałam go „z pewną dozą nieśmiałości”. Kurczak
Pociąg Do Kuchnisię różnić w zależności od użytych produktów, ale z reguły są to minimalne rozbieżności. Z podanych wyżej składników powstaną 2 porcje obiadowe. Całe danie ma ok. 9,2 WW i ok. 1620 kcal. W 1 porcji dania jest ok. 4,6 WW i ok. 810 kcal. Wedle uznania kaszę pęczak możecie zamienić na inną ulubioną kaszę
Kulinarne PrzebojeMąż-zapalony wędkarz wrócił właśnie z połowów z leszczem, za którym z racji sporej ilości ości nie przepadam, więc postanowilam poszukać jakiś przepis w internecie i
Pieguskowa KuchniaZawsze chciałam przyrządzić coś z gęsi, ale jakoś bałam się podjąć to wyzwanie, zresztą gotuję dla 2 osób, a ona taka wielka Byłam kiedyś na warsztatach
karmelowyWpis pochodzi z mgotuje.pl Łosoś w sosie BBQ – Nadszedł długo wyczekiwany sezon grillowy, a w nim spotkania w plenerze, wesoła zabawa
Marta GotujeTydzień Wege trwa. W wielu nowych głowach pojawi się myśl: "Ok, może spróbuję". Zaraz potem przyjdzie nowa: "Ale czym zastąpię mięso??". I jeszcze
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDobrze wiecie, że w swoich przepisach kocham inspirować się kuchniami świata i swoimi podróżami w nieznane regiony. Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do Azji –
Ostra na Słodkożeberka w pasku lub trójkąt 1 pomior 1 marchewka 1 cebula pół papryki kawałek ok 15 cm cukinii pół dyni hokkaido natka selera i pora sól
Gotowanie jest łatweTortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką to mój sposób na szybki lunch, brunch, lekki obiad czy kolację. Jest to również mój sposób na pozostałości upieczonego
Moja DelicjaMięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i
Kuchcik gotuje