Dzisiaj w końcu odpoczęłam, oczywiście dzienne domowe porządki zostały wykonane, ale najogólniej mówiąc odpoczęłam. Ten luz za niedługo się skończy, ale nie możemy się doczekać :) Dzisiaj
Justa próbuje gotowaćDieta roślinna , a przy tym bezglutenowa , nie musi być jałowa, monotonna i ograniczona, wręcz przeciwnie, daje całe mnóstwo możliwości i otwiera nas na smaki i rozwiązania
Kawa z mlekiemBardzo przypadła mi do gustu delikatna, mięciutka i aromatyczna wołowina pieczona z dodatkiem suszonych pomidorów i cebuli. Oprócz wspaniałego smaku jestem zachwycona również tym, że piekąc
Kuchcik gotujePrzepis mam od koleżanki z pracy. Jest bardzo prosty, taki do przygotowania w 15 minut.Makaron jest dobry zawsze, sprawdzi się na obiad i na kolację. Proste
Magiczne Życie MartyGdyby mi ktoś powiedział, że z selera można przygotować risotto (bez dodatku ryżu), i że będzie on pyszne i sycące – nie uwierzyłabym :) Selera niezbyt lubię
Moja DelicjaPonieważ za oknem zimno i biało postanowiłam przedstawić mój sposób na esencjonalny, rozgrzewający i dodający energii krupnik. Wprawdzie siarczysty mróz już odpuścił, a nawet odwilżą nas
Kuchnia po mojemuWiosna zawitała do nas na dobre, dlatego nadszedł czas na przepisy szybkie i lekkie, najlepsze na ciepłe dni. W sklepach też mamy już mnóstwo pięknych i
karmelowySzybkie, smaczne i przede wszystkim pożywne kotleciki z dodatkiem czerwonej papryki. Idealne na obiad i kolację, na zimno i ciepło. Musicie się poczęstować! Koniecznie! Składniki :* filet
Magiczne Życie MartyRisotto ze szparagami i bekonem – przepyszne, kremowe, delikatne. Idealne na sezon szparagowy. Przepyszny, aksamitny ryż, chrupiące szparagi i lekko chrupki bekon, który można także zastąpić
Pociąg Do KuchniMakaron to podstawa w mojej kuchni, uwielbiam i przyrządzam go często. Szczególnie z łososiem posmakował mi ostatnio bardzo. Zapraszam Was na obiad! Składniki : * 200g ulubionego makaronu
Magiczne Życie MartyJak wiecie uwielbiam testować nowości dostępne na rynku ( choć nie zawsze testy wychodzą pozytywnie ;) ). Ostatnio na rynek weszła cała gama nowych produktów od marki The Green
Ostra na SłodkoPełnoziarnista tortilla z łososiem, papryką, czerwoną cebulą i mieszkanką sałat. Polana lekkim sosem z jogurtu naturalnego, wymieszanego z czosnkiem, słodką papryką (polecam wędzoną, ale jeśli nie
Moja DelicjaW związku z dzisiejszym świętem pozwalam sobie wrócić do kulinarnej przeszłości . Otóż po sześciu tygodniach basenów, wirówek, fizjoterapii, gimnastyki i innych intensywnych zabiegów rehabilitacyjnych nadszedł w
Kuchnia po mojemuMoja kulinarna biblioteczka powiększyła się ostatnio o parę nowych pozycji, między innymi o książkę „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler”. Magda Gessler obok Gordona
Moja DelicjaZnalazłam w mojej przepastnej lodówce kawałek pięknej kiełbasy chorizo i ugotowany ryż, który bardzo potrzebował już przetworzenia, postanowiłam więc przygotować klopsiki w stylu hiszpańskim. A że
karmelowyBurgery, chodziły za mną od dawna... Nie chciałam jeść przygotowanych w restauracjach... chciałam zrobić je sama. Rzadko jadam takie hamburgery w jakiś fastfood'ach. Wolę sobie
Justa próbuje gotowaćKurczak pieczony w czosnku, miodzie i brązowym cukrze z dodatkiem ziół, soku z cytryny i masła jest… co tu dużo mówić – po prostu obłędny
Pociąg Do KuchniRisotto z pieczonymi buraczkami to kolejna pozycja z książki „Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking”. Prawidłowe przygotowanie risotto wcale nie jest trudne. Należy
Moja Delicja