W tym roku jesień postanowiła być zimą i postawiła sobie za cel, żeby wszystkich wpędzić do łóżek. Na szczęście znamy sposoby, jak utrzeć jej nosa - ciepła
two broke sistersDziś przedstawiam kolejną propozycję przygotowania młodych ziemniaków, tym razem skorzystałam z przepisu z książki „przygarniętej” od mojej mamy „Warzywa w kuchni” autorstwa
karmelowyDziś znów zabieram Was w orientalną podróż. Tym razem nie będzie słodkości, ale fantastyczny przepis na kurczaka! Kurczak satay, to grillowany / smażony kurczak w bardzo aromatycznej
Ostra na SłodkoWracając z urlopu nad morzem widzieliśmy na poboczach mnóstwo osób z pięknymi kurkami, aż grzech było się nie zatrzymać:) Miałam też pięknego oscypka z naszych pięknych
karmelowyPyszny krem z pieczonych pomidorów, czerwonej cebuli, czosnku i tymianku. Pieczenie wydobywa z warzyw pełnię aromatu i smaku, a pomidorom nadaje mocną i soczystą barwę. Proponuję
Moja DelicjaDziś chciałabym się z Wami podzielić przepisem na cukinie zapiekaną z mięsem mielonym:) Jest to bardzo fajny pomysł na smaczny obiad:) składniki dla 4 osób
Cukier&Puderlekko opornych i niedoświadczonych w temacie Co więcej skład każdego ich produktu jest całkowicie naturalny i pozbawione konserwantów i jak twierdzą gwarantują wyjątkowe doznania kulinarne. Absolutnie nie jest to danie typu INSTANT! Są pierwsi na rynku, którzy postanowili połączyć smak i aromat naturalnych, starannie wyselekcjonowanych grzybów z niezwykłymi właściwości odżywczymi ryżu, kaszy i makaronów. Do perfekcji opanowali technologię przetwarzania(...)było napisane na opakowaniu. Muszę napisać, że risotto z podgrzybkami wyszło wybitne! Nawet mój obyty w restauracjach szwagier, który zajrzał do nas akurat w porze obiadowej stwierdził, że jest przepyszne. Coś w tym musi być Scroll down for recipe in English Risotto grzybowe z kurczakiem (4 porcje) Składniki na risotto: 1 opakowanie risotto z podgrzybkami The Green Woodpecker Trill
karmelowyPampuchy, kluski czy też pyzy na parze, buchty, parowce, parowańce – to tylko kilka z popularnych określeń na bułeczki drożdżowe gotowane na parze. Podaje się je
Pieguskowa KuchniaPampuchy, kluski czy też pyzy na parze, buchty, parowce, parowańce – to tylko kilka z popularnych określeń na bułeczki drożdżowe gotowane na parze. Podaje się je
Pieguskowa KuchniaZiemniaki. Swojskie i lubiane chyba przez wszystkich, a przy tym bardzo odżywcze, jak na tak niepozorne bulwy. Węglowodany, białko, witaminy (C!), minerały, nawet antyoksydanty - kto by
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEDziś przedstawiam przepis na wyśmienity obiad, który znalazłam w jednym kulinarnych czasopism i od razu wpadł mi w oko:) Rozpływający się w ustach miodowy kurczak z
karmelowyWitajcie, Dzisiaj chciałabym Wam polecić pyszne klopsiki, jak dla mnie poezja smaku. Zawierają one w sobie dużo zdrowych przypraw, a jedną z ostatnio odkrytych przeze mnie
Przepisy BabciSandacz zapiekany z masłem waniliowym i pomarańczami to przepis,który skradł moje serce już dawno. Pamiętam jak dziś, kiedy w niedzielne poranki w telewizji „leciał
Pieguskowa KuchniaAch ta młoda kapusta! Jak tylko pojawia się w sprzedaży przyrządzam ją na wszystkie możliwe sposoby. Zawsze na pierwszy ogień idzie bigos z młodej kapusty , który
karmelowySkrzydełka w sosie barbecue – czy może być bardziej amerykańska przekąska? Pewnie może (choćby kanapki z masłem orzechowym i dżemem :)), ale z nie mamy wątpliwości, że
Pociąg Do Kuchni