Burgery z cukinii, marchewki, sera Halloumi wzbogacane smakiem ziół, takich jak mięta i świeża kolendra. Podawane z dressingiem na bazie oliwy (u mnie olej rzepakowy), octu
Moja DelicjaDziś przedstawiam przepis jednego z moich ulubionych autorów Gino D’acampo z jego książki „Fantastico! Modern Italian Food”. Chrupiąca, panierowana pierś kurczaka podana
karmelowyDrugi tydzień z błyskawicznym piątkiem to u mnie zupa gulaszowa, gdzie po niecałej godzinie mam obiad na sobotę i jeszcze zostaje na niedzielną kolację. Lubię takie
Magiczne Życie MartyPieczone nadziewane muszle makaronowe z sosem pomidorowym, to klasyk kuchni włoskiej. Muszle nadziewane są mieszanką najlepszych serów włoskich – ricottą, mozzarellą i parmezanem (lub grana padano
Moja DelicjaJakiś czas temu dostałam od mamy z działki piękny rabarbar. Część zużyłam na przepyszne ciasto truskawkowo-rabarbarowe (niedługo na blogu), a resztę spożytkowałam na doskonały chutney
karmelowyMini kotleciki mięsno ryżowe zrobiłam z myślą o moich dzieciach, które nie zawsze chcą zjeść to co jest na obiad, lub nie są w stanie wysiedzieć
Waniliowe ImprowizacjeFasolka szparagowa to warzywo, które uwielbiam. W sezonie gości na naszym stole niemal codziennie. Najpopularniejsza forma podania fasolki to ugotowana i polana masłem z bułką tartą
Waniliowe ImprowizacjeDziś przedstawiam przepis na pieczone sezonowe warzywa, które właśnie teraz są najzdrowsze i najsmaczniejsze. Pomidory, cukinia, papryka, cebula i ziemniaki, najzwyczajniej w świecie zapieczone z odrobiną
karmelowyFrancuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki – obiad czy deser? Szczerze mówiąc – wszystko mi jedno – i tak są pyszne :) Naleśniki
Pociąg Do KuchniDzisiaj chcę Wam zaproponować mega smaczną jesienną zupę krem z dyni. Korzystając z tego, że moja szałwia ma się jeszcze całkiem dobrze na ogródku (jest dosyć
Passions hobbies lifePrzepisów na Spaghetti Carbonara można znaleźć wiele. Jedne są na jajkach inne na śmietanie, a jeszcze inne na jednym i drugi. Moje właśnie jest
magiczna kuchnia KasiKarkówka pieczona z porem i pieczarkami to uczta dla osób lubiących mięso. Por nadaje mięsu cudownego smaku i aromatu, a pieczarki z odrobiną tymianku wspaniale wydobywają
Kuchcik gotujeDzisiejsza propozycja to przepyszne jajka przepiórcze faszerowane gorgonzolą. Idealna propozycja dla osób uczulonych na jajka kurze, gdyż jajka przepiórcze mogą ze spokojem jeść. Jajka te
Kolizje SmakówDziś przedstawiam przepis z kuchni śląskiej zwany gomułkami z twarogu z kaszą manną lub po prostu kuleczkami serowymi . Jest to rodzaj słodkiego obiadu lub też deseru
Kawa z mlekiemDorsz pod chrustem to pyszna, delikatna ryba z chrupiącą panierką. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu, albo dopadło Was tak jak i mnie zapalenie oskrzeli i
Pieguskowa Kuchnia