Bardzo lubię wykorzystywać regionalne składniki, co nie znaczy, że nie eksperymentuję ze smakami. Tym razem postanowiłam przygotować rosół na bogato z lekko azjatycką nutą. Takie połączenia
Passions hobbies lifeUwielbiam czosnek niedźwiedzi! Kiedy jest sezon kupuję świeże liście i z wielką przyjemnością przygotowuję w swojej kuchni smakołyki z jego dodatkiem. Genialnie smakuje w postaci pesto
Ostra na SłodkoDziś przedstawiam przepis na absolutnie doskonałą kormę z jagnięciną z książki Gordona Ramsaya „Ramsay’s Best Menus”. Uwielbiam baraninę i jagnięcinę, jednak musi
karmelowyRaz na jakiś czas mam ochotę na coś innego, tłustego i najlepiej słodkawego. Chyba organizm czuje zbliżające się mrozy :). Tak czy inaczej, tym razem mój wybór
karmelowyDziś CUKINIA. Kiedyś moja zmora - nie cierpiałam warzywa, które nie ma smaku, jest sflaczałe i właściwie po co to jeść? Oczywiście było to echo źle podanej
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEKtóż z nas nie lubi zapiekanek.. dlatego dzisiaj ziemniaczana:) Mój mąż uwielbia takie wynalazki, a do tego zainspirowała mnie też podróż do Gdańska gdzie jedliśmy
Kuchnia Pełna PasjiByły już na moim blogu pieczarki w glazurze miodowo-balsamicznej, które są u mnie hitem, więc przedstawiam dzisiaj przepis na pieczarki ale w sosie śmietanowo-serowym
karmelowyKotlety z indyka i kaszy jaglanej to zdrowy i lekki obiad, który posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Soczyste kotlety, czy raczej burgery z indyka świetnie
Kuchcik gotujeBoczniaki, moja miłość! Uwielbiam je podsmażane, w gulaszu , z makaronem , a nawet zamiast śledzi Dziś przedstawiam je w klasycznej, chrupiącej panierce i zapewniam, że nikt im
karmelowyZapraszam na naleśniki w wersji na słodko, z serem, oczywiście bezglutenowe. Mieszanka mąk zawiera mąkę jaglaną dającą niewielkie wrażenie goryczki, jest to o tyle potrzebne w
Kawa z mlekiemW ostatnim czasie na obiad coraz częściej goszczą u mnie wszelkiego rodzaju risotto. Z mięsem, z warzywami, różnego rodzaju serami, albo takiej jak dziś – z
Ostra na SłodkoJakiś czas temu dostałam do House of Asia fajny prezent w postaci produktów dedykowanych kuchni chińskiej i postanowiłam wykorzystać je do przygotowania ekspresowej potrawy w stylu
karmelowyKarp smażony w migdałach jest przepyszną odmianą od tradycyjnie smażone karpia wigilijnego. Karp smażony w migdałach jest daniem całkiem eleganckim, zwłaszcza jeśli połączyć go z
Pociąg Do KuchniSezon na cukinię w pełni, u mnie w ogródku kilka nowych już wychodzi zza krzaczka, także coś pysznego znów będę musiała wymyślić! Dziś mam dla Was
Ostra na SłodkoDzisiaj moja propozycja w Wyzwaniu Blogerek. Temat był idealny, bo już zima zagląda do nas i jedzenie ciepłych potraw jest na porządku dziennym. Klopsiki podałam z
Magiczne Życie Marty