Dziś zapraszam na pyszną i bardzo rozgrzewającą zupę w stylu tajskim z kalafiorem i warzywami. Wbrew pozorom jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Wystarczy mieć
karmelowyZupa piwna z serem i kiełbasą – gęsta, kremowa, idealna na zimne dni. Zupa piwna z serem i kiełbasą ma lekko wyczuwalną goryczkę na końcu języka
Pociąg Do KuchniPrzepis na szczęście? Kto go wymyśli? Kto już go ma? Ten kto ma więcej niż jeden, ten jest prawdziwym szczęściarzem. Kiedy w życiu harmonia i spokój
Kuchnia po mojemuCzęsto przy okazji spotkań z koleżankami z pracy rozmawiamy na tematy kulinarne. Niejednokrotnie wymieniamy się przepisami sprawdzonymi w naszych domach. Tak było i tym razem. Po
Pieguskowa KuchniaDzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla
karmelowyPieczony łosoś teriyaki z ryżem sushi – trochę Japonii na Waszym talerzu. Łosoś teriyaki pieczony w piekarniu jest obłędnie wilgotny i lekki. Do tego trochę ryżu
Pociąg Do KuchniMakaron tagliatelle pęczek botwinki oliwa 2 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka sól pieprz Makaron gotujemy al'dente , Botwinkę myjemy i osuszamy. Siekamy drobno. Na patelni
Gotowanie jest łatwePstrąg - ryba łatwo dostępna, o białym, soczystym, ale nie tłustym mięsie. Jedna z lepszych słodkowodnych ryb. Choć to gatunek ryby znany z nietolerancji brudnej wody, przy
Kuchnia po mojemuAleż to było pyszne! Tak, tak. Ten przepis na Krem z zielonego groszku, pochodzący z książki „Kuchenne Rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler” to nasz kolejny HIT
Moja DelicjaKotlet pożarski to mielony kotlet drobiowy lub cielęco-drobiowy. W większości przepisów najczęściej przygotowany jest wyłącznie na piersi z kurczaka, co – moim zdaniem – odbija
Moja DelicjaPstrąg prosto z patelni to chyba najszybszy i najłatwiejszy sposób na przygotowanie potrawy z ryby. Nie będę się dzisiaj za dużo rozpisywać ( jak zwykle zresztą ) oto
Pieguskowa KuchniaJak zapewne wiecie kilka dni temu wróciłam z Djerby – afrykańskiej wyspy należącej do Tunezji. Wyspy, która totalnie skradła mi serce. O samej jednak wyspie opowiem
Ostra na SłodkoWielbiciele kuchni włoskiej i miłośnicy słodkości z całą pewnością wiedzą czym jest panna cotta. Delikatny, lekki, puszysty deser waniliowym smaku zachwyca podniebienia największych łasuchów. Ale czy
Ostra na SłodkoZupa z pieczonych batatów , czyli zupa-krem ze słodkich ziemniaków, upieczonych wcześniej w piekarniku. Zupa z mlekiem kokosowym z nutą imbiru i aromatem, pochodzącym z liści
Moja DelicjaPrędzej czy później przychodzi pora na pyszny, mięsny obiad. Dawno w mojej kuchni żeberek nie było. Kilka razy z rzędu przygotowywałam je w coli . Tym razem
Kuchnia po mojemu