żeberka w pasku lub trójkąt 1 pomior 1 marchewka 1 cebula pół papryki kawałek ok 15 cm cukinii pół dyni hokkaido natka selera i pora sól
Gotowanie jest łatweTortilla z łososiem, awokado i czerwoną papryką to mój sposób na szybki lunch, brunch, lekki obiad czy kolację. Jest to również mój sposób na pozostałości upieczonego
Moja DelicjaMięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i
Kuchcik gotujeCzasami, choć na szczęście dość rzadko :), nachodzi nas wielka ochota udać się do jakiegoś fast food’u na tłuste hamburgery z mięsem niewiadomego pochodzenia i frytki
Kolizje SmakówStaram się gotować zdrowo i używać jak najmniej oleju a jak najwięcej warzyw i owoców. Dziś przedstawiam Wam placuszki, które w składzie nie mają cukru, a
Mania WypiekaniaPiątek w okresie Wielkiego Postu powoduje u mnie nie raz wielkie zamieszanie, jeśli chodzi o obiad. Co by tu zjeść dobrego bez mięsa ? W innym czasie
Justa próbuje gotowaćPrzy takiej diecie można na spokojnie zrzucać kilogramy, od lutego zdziwiłam się i to bardzo bo straciłamjuż ponad 10 kg.Pierwszy raz dopięłam się w kurtkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki3 plastry szynki sól pieprz mąka 200 g owoców cyklantery (dzikiego ogórka) oregano hyzop pół czerwonej papryki pół żółtej papryki pół cebuli tłuszcz do smażenia gotowane
Gotowanie jest łatweUwielbiam przygotowywać z naleśników różne potrawy.Sà łatwe i szybkie do przygotowania.Warto też mieć zapas wcześniej usmażonych naleśników , co nam skróci czas na ich oczekiwanie.Kiedy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPyszne, kruche mięso z dodatkiem warzyw. Idealny obiad z ziemniakami czy makaronem. Do tego mięsa podaję jeszcze sałatę ze śmietaną bądź gotowany kalafior. Pyszności! Składniki :* 2
Magiczne Życie MartyJak wiecie podróż do Indii i Tajlandii, to moje wielkie marzenie, o którym już nie raz wspominałam zarówno na swoim fanpage, jak i w telewizji. Mam
Ostra na SłodkoŻe kocham kuchnię orientalną , to wszyscy o tym doskonale wiedzą! Uwielbiam wszelkiego rodzaju curry , pad thai, ryby przygotowywane w sposób orientalny, a nawet słodkości z dalekiego
Ostra na SłodkoZupa bouillabaisse – marsylska zupa rybna – jedna z najlepszych na świecie. Na tyle dobra, że resturacje w Marsylii zobowiązały się przestrzegać przepisu. Zupa bouillabaisse (wym
Pociąg Do KuchniDosypałam do tego mieszankę ziół do mięsa i wymieszałam. Tak przygotowaną zalewę wlałam do mięsa. Wszystko dokładnie wymieszałam i wstawiłam na noc do lodówki. Następnego dnia, kiedy pora obiadowa nadeszła, mięsko usmażyłam na patelni (bez tłuszczu) i przełożyłam do umytych, pozbawionych gniazd papryk. Papryki ustawiłam w naczyniu żaroodpornym. Wolną przestrzeń wyłożyłam cząstkami pomidorów. Wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni(...)udźca indyka do faszerowania papryki należy najpierw upiec w piekarniku bądź udusić. Mojemu mięsku troszkę zabrakło. Mogłoby być miększe. Następnym razem będę mądrzejsza. Mojemu Mężowi z całego dania najbardziej smakował makaron. Natomiast mi i Synkowi aż się uszy trzęsły. No cóż, nie każdy musi być amatorem faszerowanej papryki - o czym przekonuję się co roku :) Mimo to, co roku
Kuchnia po mojemuWszyscy wkoło dobrze wiedza o mojej miłości do Afryki i krajów arabskich. Kocham panujący tam klimat, widoki, cudownych, przyjaźnie nastawionych ludzi i kocham jedzenie – to
Ostra na SłodkoPoliczki wieprzowe to wydaje mi się nadal rzadko spotykany na polskich stołach widok. Ja postanowiłam to zmienić! Już jakiś czas temu zakochałam się w policzkach wieprzowych
Ostra na SłodkoDziczyzna to bardzo zdrowe i naturalne mięso. Nie pochodzi z hodowli, więc nie jest skażone chemią. Zawiera więcej białka i jest chudsze od swoich hodowlanych kuzynów
Moja Delicja