gorącego piekarnika na około 45-50 minut. Trzeba sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu, wystudziłam w foremce. Przełożyłam na talerz i upudrowałam cukrem pudrem. Kiedy ją przekroiłam, moim oczom ukazał się ciekawy widok... Wspaniała warstwowa baba, niczym tort. Polecam, spróbujcie i cieszcie się nowym smakiem baby wielkanocnej. Życzę SMACZNEGO! Krys Po więcej przepisów na świąteczne dania
Kuchnia u Krysinajdrobniej się da. Na patelni rozgrzewam niedużą ilość masła klarowanego (mała łyżeczka). Wrzucam cebulę, marchewkę i czosnek. Smażę, jak marchewka zacznie robić się miękka, wrzucam umyte kurki. Smażę około 15 - 20 minut, wlewam śmietankę, doprawiam solą i pieprzem, dodaję pokrojoną natkę pietruszki i mieszam. Duszę do momentu, aż śmietana nam zgęstnieje. Dorzucam makaron, mieszam i gorące przekładam na talerze
kruche babeczkiulubione dodatki, ja dałam kawałek plastra pomidora( opcjonalnie ) Przygotowanie jajek: Szynkę kroimy w kostkę, rozkładamy do dwóch miseczek. Wbijamy po jednym jajku do miseczki. Przyprawiamy, układamy kawałek pomidora i posypujemy szczypiorkiem. Wstawiamy miseczki do parowaru na 15 minut ( po tym czasie żółtko będzie na twardo, jeśli lubicie na miękko, skróćcie czas parowania do 10 minut). Podajemy gorące. Artykuł Pomysł
NiePieprz.pltych dań, które efektownie będzie się prezentować na waszych stołach przy wielu różnych okazjach. Składniki: 200 g szynki konserwowej 2 l wody 1 kostka rosołowa 150 g żelatyny 100 g serka ricotta 150 g twarogu naturalnego 3 łyżki chrzanu szczypta soli szczypta pieprzu do dekoracji : marynowane grzybki, marynowane cebulki, oliwki, pomidorki koktajlowe Przygotowanie: W gorącej wodzie rozpuszczamy kostkę rosołową
Taste Therapysię da. Na ciasto wyłożyć ponad połowę buraków, rozłożyć na nich pokrojony ser pleśniowy, a następnie wyłożyć resztę buraków. Na wierzchu rozłożyć oliwki pokrojone na połówki. Włożyć tartę do piekarnika i piec ok. 30 - 40 minut. Piekłam w piekarniku nastawionym na pieczenie od dołu, więc uprzednie podpiekanie spodu tarty nie było konieczne. Podawać na gorąco, np. z kleksami jogurtu
Weekendy w domu i ogrodziebardzo aromatyczne danie. Zapraszam również inne potrawy orientalne: - Kurczak Gong Bao 宮保雞 - Ryż jaśminowy po tajsku - Udka z kurczaka po tajsku - Chińszczyzna - Wołowina stir fry w sosie teriyaki - Japońskie kuleczki mięsne - Spring rolls z nasionami chia - Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka - Paski drobiowe w kokosowej tempurze - Makaron chow mein z krewetkami na ostro Gorąco polecam
mojewypiekiinietylkominutach wyłączamy gaz. Gorącą zupę blendujemy pulsacyjnie na niezbyt gładki krem (lub jeśli ktoś lubi to na gładko blenduje). Całość starannie doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Podajemy posypane kawałkami upieczonej dyni oraz posypane świeżym tymiankiem lub kolendrą. Smacznego! Ja lubię zupę bardzo wyraźną w smaku, ale polecam eksperymentować ze smakami. Lepiej na początku dać mniej jakiegoś składnika
Naturalna Kuchniazagotowałam. Gorący - wlewałam do słoików... i już. Stawiałam je odwrotnie do wystygnięcia. A potem gdy najdzie nas ochota na pyszną zupkę pomidorową... wystarczy otworzyć słoiczek i delektować się smakiem i zapachem letnich pomidorów. A to moje słoiczki ;-) z ponad 50 kg. pomidorów ;-) Polecam też pomidory w kawałkach , idealne do gulaszu, spaghetti czy innych ulubionych dań z dodatkiem
potrawyregionalnegorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi ich tyle, że najedzą się nimi trzy osoby, jeżeli będą one dodatkiem do dania, a nie głównym daniem
Be Fit Be Strongrosołu (ja dałam z kostki) 3 cebule 50 dag ziemniaków 20 dag kiszonej kapusty mała puszka koncentratu pomidorowego sól 2 łyżki sproszkowanej papryki 2 łyżki margaryny Sposób Mięso pokroić na małe kawałki, zrumienić na rozgrzanej margarynie, przełożyć do garnka. Podsmażyć pokrojoną cebulę, dodać do mięsa, posypać papryką, posolić i chwilę dusić razem, po czym zalać gorącym rosołem i gotować
Kuchenne aromatymakaronu świderki, który da się łatwo uchwycić i zbiera dużo sosu, który dziecko z nich chętnie wysysa :) Oskar - 7 miesiąc. Potrzebujemy: garść makaronu świderki 2 łyżki puree z awokado łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki serka naturalnego, ja użyłam Bielucha Makaron gotujemy według zaleceń producenta. Z reszty składników robimy sos, po prostu je ze sobą mieszając. Gorący makaron mieszamy
MamaOskarkabrązowego cukru (dałam cukier kryształ); 2 jajka; 200 g mąki pszennej; 100 g zmielonych migdałów; 125 ml mleka; 3 łyżki kawy rozpuszczalnej; 1/2 opakow. suszonych drożdży; szczypta soli; 12 cukierków "krówek" lub innych karmelowych (miękkich); Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem. Cały czas ucierając dodawać jaja-jedno po drugim. Następnie dodać kawę (rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody), mąkę, drożdże
In my kitchenlemoniady, no i oranżada :) w szklanych butelkach po której mieliśmy czerwone kółka od butelki na ustach. Jaka ona była dobra, pamiętam skrzynki stojące w garażu piliśmy wtedy ile się dało .... to były czasy. Dziś wszytko dostępne na wyciągnięcie ręki a w tym tyle syfu........ SKŁADNIKI : z tej porcji otrzymałam 1 dzbanek ok 1,5 l woda lekko gazowana(...)użyć niegazowanej ) ok 1,5 l pomarańcze 2 szt truskawki 2 garście listki mięty wedle uznania 2 łyżki miodu kostki lodu - pomarańcze parzymy gorącą wodą z jednej wyciskamy sok a drugą tniemy na kawałki - do dzbanka wlewamy wodę dodajemy miód i dobrze do wymieszamy - dodajemy do tego sok z wyciśniętej pomarańczy, plastry pomarańczy, umyte
Basia w kuchniSmakują genialnie zarówno gorące, zimne, świeżo usmażone jak i podgrzewane w piekarniku. SKŁADNIKI: - cukinia (4-5 małych), - 4 jajka, - ziemniak 2 małe (niekoniecznie), - cebula - 5 małych czerwonych - pokrojona w pióra, - przyprawy: dużo pieprzu ziołowego, pieprz czarny, - mąka ziemniaczana/bezglutenowa - bardzo mało (ilość zależy od wilgotności cukiń. Jeśli po starciu odstawimy na chwilkę i odlejemy sok, to można dać mniej). Cukinię ścieramy(...)razie czego mąki można przecież dosypać po próbnych placuszkach. Zdecydowanie naszym nr jeden jeśli o dodatki do nich chodzi jest dip czosnkowy! Idealnie przełamuje smak, nie zakłócając głównego zamysłu dania. Jak najbardziej polecamy to smakowe połączenie. Jesteśmy miłośnikami cukini, którzy na szczęście mają jej pod dostatkiem (w tym roku nasz 'ogródek' pięknie obrodził w to cudo natury
Wypisz Wymalujwręcz za gorąco na odpalanie piekarnika. Przez to trochę zaniedbałam Stefana czyli mój zakwas. Siedzi sobie bidulek cichutko w lodówce i tylko raz na tydzień dostaje coś do jedzenie. Nudny żywot więc przysnął tak mocno, że był dość niemrawy kiedy postanowiłam go użyć. Ale 2 dni podkarmiania i dopieszczania przywróciły go do pełnej sprawności i dał sobie radę
Smaczna Pyza