danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki na spód: 230 g sucharków 400 g nutelli Masa serowa: 400 g śmietany kremówki 500 g twarogu 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w małej ilości gorącej wody Wierzch
Domowa cukiernia Ewydać odrobinę wody, dzięki czemu mleko nigdy nam się nie przypali) i dodajemy pokrojoną drobno czekoladę. Grzejemy do czasu, aż „sałatka z kakaowca” się rozpuści. Odstawiamy do przestygnięcia. Po upływie określonego czasu jajko wbijamy do głębokiego talerza, dolewamy mleka i wszystko ze sobą ubijamy. Rozpuszczamy masło na patelni a kromki chleba maczamy w masie jajecznej. Na gorący tłuszcz kładziemy chleb
Jedz zdrowo żyj zdrowo!zarazem lekkie! Są świetnym pomysłem zarówno na leniwe śniadanie, jak i słodki obiad. Idealnie smakują solo, z cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo miodem. Koniecznie wypróbujcie! A potem oczywiście dajcie mi znać jak smakowały! Polecam! SKŁADNIKI : ( ok. 10 szt ) * gęsta, kwaśna śmietana 18% – 4 czubate łyżki * mąka pszenna – 3 łyżki * mąka kokosowa – 1 łyżka * duże jajko(...)cukier – 1 łyżka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą ucieramy, smażymy na mocno rozgrzanym oleju na rumiano. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkogorące) mleko oraz 2 łyżki mąki pszennej, mieszamy i odstawiamy w bardzo ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 15 minut. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy olej, jajko oraz przygotowany zaczyn, wyrabiamy ciasto (ciasto się trochę klei) przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do urośnięcia na ok 40 minut Wyrośnięte ciasto podsypujemy mąką, tak żeby dało się uformować kulę
zdrowa vege kuchniasię da. Klasyczna jesień jednak to chłodne, zamglone poranki i zimne, deszczowe wieczory, które trwają niemal w nieskończoność, tak szybko robi się teraz ciemno... Z Ptysią na spacer wychodzimy o zmierzchu ( cóż za cudowna pora! ), obserwujemy zachód słońca, a wracamy do domu, gdy już tylko lampy uliczne rozświetlają nam drogę. Stopy, dłonie i nos mam nieustannie zimne, gorąca herbata
Pożeraczka, czyli raz adobrzedaniem będzie pieczona owsianka z lekką sernikową nutką. Istna pyszność, nawet mój M., który jest raczej zwolennikiem kanapki z serem i pomidorem, stwierdził że to naprawdę znakomity deser ;) Mnie bardziej pasowała na ciepło, ale już moja mama wolała ją na zimno, także można ją jeść zarówno od razu, jak i zachomikować w pudełku na drugie śniadanie. Gorąco polecam
Przepysznik - BLW i nie tylkodań. Zjedzcie je tak, jak lubicie. Moje leczo jest naprawdę mocno paprykowe, piękne w kolorze. Ta wersja jest delikatna – letnia. Jeśli tylko macie ochotę, do leczo możecie dorzucić suszoną ostrą paprykę chili. Leczo z tego przepisu, przygotowane bez kiełbasy i kabanosów, możecie również zawekować w czystych, wypieczonych słoikach by móc się nim cieszyć w zimie. Przelejcie gorące leczo
Karo in the Kitchenfamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Na zewnątrz robi się coraz cieplej... więc kuchnia powinna być lżejsza stąd też pomysł na wegańskie danie! Składniki: 1 cukinia 80g kaszy jaglanej ½ cebuli ½ puszki pomidorów Sól, pieprz, bazylia, czosnek Wykonanie: Kaszę jaglaną prażymy na rozgrzanej, suchej patelni około(...)często mieszając, aby się nie przypaliła. Zabieg ten pozwoli wyzwolić orzechowy posmak. Następnie odmierzamy około szklankę wody i zagotowujemy z solą. Do wrzącej wody przekładamy kaszę [ uwaga przy obu gorących składnikach woda może wykipieć]. Gotujemy pod przykryciem aż kasza wsiąknie cała wodę [ około 15 minut]. W tym czasie siekamy cebulę i podsmażamy w rondelku. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy
Jedz zdrowo żyj zdrowo!się dieta bezglutenowa, dla jednym przymusowa, dla innych z wyboru.. W związku z tym zauważa się trend wzrostowy popularności kaszy jaglanej.. Ten składnik jest idealny zarówno dla dań na słodko jak i na słono. A oto jeden z wielu przykładów wykorzystania kaszy jaglanej ! Wykonanie jest dziecinnie proste a efekt oszałamiający! -> ½ szklanki kaszy jaglanej -> 15dag(...)ząbki czosnku -> ½ natki pietruszki -> 1 łyżka mąki -> 1 łyżka otrębów -> 1 jajko -> Płatki owsiane Nastawiamy 1 szklankę wody do gotowania. Kaszę przepłukujemy kilka razy gorącą wodą i wrzucamy do wrzątku. Trzymamy na ogniu i po około 20 minutach powinna być gotowa. W tym czasie kroimy cebulę wraz z czosnkiem i przysmażamy ją na patelni. Następnie
Jedz zdrowo żyj zdrowo!dały bardzo smaczny, i w pięknym, zachęcającym do jedzenia kolorze, efekt. Polecam! składniki ok 400 g dyni piżmowej 450 g batatów 1 czerwona cebula 1 puszka pomidorów 4- 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki zielonej pasty curry 1 łyżeczka mielonego kminu 1 papryczka chili -bez pestek 1/4 łyżeczki papryki w płatkach lub chili 1,5 l bulionu - gorący
Stare Garygorącej!) 2 łyżeczki suchych drożdży 1 1/3 łyżki miękkiego masła duża szczypta soli 1-2 łyżeczki cukru (w zależności od gustów smakowych) sezam do posypania + jajko do smarowania wierzchu bagietek Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, następnie dodajemy drożdże i mieszamy. Potem dokładamy kolejne składniki i zagniatamy ciasto. Ciasto jest miękkie i lekko lepkie, ale winno się dać ładnie uformować
Słodkie okruszkiłyżka, sól morska 1/2 łyżeczki, gorąca woda 1 szklanka, olej rzepakowy 2 łyżki FARSZ RUSKI: ziemniaki ugotowane 1 kg, twaróg 25 dag, sól wędzona Royal Brand 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, cebula podsmażona 8 sztuk, masło do smażenia 4 łyżeczki do misy robota wsypać obie mąki, jajko, sól, śmietanę, wlać gorącą wodę i wyrabiać zwarte ciasto - jeśli(...)ciut gorącej wody jeśli jest zbyt zbite - wszystko zależy od mąki ciasto przełożyć na posypaną mąką stolnicę, posypać mąką i jeszcze chwilę ręcznie wyrobić, ciasto włożyć do woreczka i na 30 minut zostawić twaróg półtłusty, ziemniaki dzień wcześniej ugotowane w mundurkach zmielić w maszynce do mięsa - wszystkie cebule pokroić w kostkę i na maśle zeszklić, do farszu dać
W Mojej Kuchni Lubiędać wciągnąć w wir reklam, które atakują zewsząd i praktykuję tą metodę nadal :) Jednak gdy już COŚ mnie dopadnie i stara się rozłożyć na łopatki, atakuję! Jak przystało na fighterkę ;) Pierwszym, podstawowym krokiem jest "wypocenie z siebie" choroby! Zamiast od razu przyjmować aspirynę lub inne leki napotne, warto wpierw skorzystać z mniej inwazyjnych, naturalnych metod. 1. Gorąca herbata
Taste Of My Daydanie z tradycjami. W mojej rodzinie od 6 pokoleń tak się przyrządza: -pół kg maku sparzonego wrzątkiem, mielimy ręcznie (tradycyjnie) -mleko -bakalie; w podstawie tylko rodzynki. Używam: migdałów, orzechów włoskich, kokosu, rodzynek, orzechów laskowych -4 do 5 dużych bułek pszennych, kupionych na minimum jeden dzień przed przygotowaniem -cukier wg uznania Bułki kroimy na małe kawałki, zalewamy gorącym mlekiem
BaRepasdałam im paprykarz na pajdzie świeżego chleba, dokładnie tak jak to robiła moja Mama:) Bardzo im smakował:) A ja kiedy tak zajadałam kanapkę, wróciłam myślami do czasów beztroski, oczyma wyobraźni widziałam trzepak, grupkę znajomych dzieci, jedne trzymały w ręku pajdy z paprykarzem, a inne butelki kultowej już oranżady... Piękne to były czasy... A wracając na ziemię - gorąco polecam przepis
Słodko-Słony Świat Ilony