dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:173/571)

TORT CZEKOLADOWY - FOTORELACJA Z FESTYNU NIEPODLGŁOŚCIOWEGO 171

byli naszymi gośćmi na Opolskim Rynku. Wraz z  Quchniakaroli ,  Co na obiad? ,  Pierwsze primo! serwowałyśmy dzisiaj dania kuchni staropolskiej, takiej z okresu międzywojennego. Zainteresowanie było ogromne, co przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Aby posmakować naszych dań, trzeba było zaśpiewać piosenkę patriotyczną, lub powiedzieć wiersz o podobnej tematyce. Było to nieraz wielkim wyzwaniem, szczególnie dla dzieci(...)jesteś ? Polak mały... Radość na ich twarzach po otrzymaniu w nagrodę smakołyków - BEZCENNE :) A było w czym wybierać. Nasze menu:   - Babka ziemniaczana z sosem grzybowym - Szarlotka polska - Pischinger - Gorąca czekolada - Tort czekoladowy - Łazanki - Bigos na gęsinie  Było smacznie i wesoło, humory dopisywały, apetyty też :) Dziękuję Urzędowi Miasta Opola za możliwość czynnego uczestnictwa w imprezie. Dziękuję Wszystkim, którzy

Kuchnia w opałach
WEGAŃSKIE BABECZKI JAGLANO-FASOLOWE 146

U nas w domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i

Jeść, by żyć w zdrowiu
Risotto z kurczakiem i pieczarkami 199

Dawno nie robiłam risotta....tak więc jest, z dodatkiem kurczaka, pieczarek i papryki. 250 g ryżu 1 cebula marchewka pierś z kurczaka kawałek papryki 20-30

Moje domowe kucharzenie
Łosoś z sosem z tahini i buraczki 195

No to poszalałam ale rezultat wyszedł znakomity. Podałam łososia, ulubioną rybę z jeszcze bardziej ukochanymi buraczkami zasmażanymi [ klik ] a całości dopełnił sos majonezowy z tahini, pasuje

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti ze szpinakiem i kremowym serkiem 175

SKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola  garść

ClauditteMissCooking
Chaczapuri 389

Pyszny, mięciutki, zapiekany placek drożdżowy z mocno serowym nadzieniem przypominającym farsz do pierogów ruskich. Przepis znalazłam na stronie ' Moje Pyszności '. Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto

My Culinary Art
z mikrofali ziemniaki z mozarellą i jajkami... 223

Składniki: ziemniaki ugotowane 1 kg, cebula 2 sztuki, czosnek ząbki 6 sztuk, fasolka szparagowa 1 puszka, olej rzepakowy 2 łyżki, mozzarella 10 dag, jajka 4 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
Amerykany 557

Ciastka (ciacha!) z mojego dzieciństwa, trochę zapomniane… a szkoda. Zapach amoniaku może niektórym przeszkadzać, ale po wystygnięciu nie jest już tak wyczuwalny. Amerykany przypominają trochę

Oryginalny smak
gulasz z cukinią i chilli... 207

Składniki: 1 większa cukinia, 2 większe marchew, 1 większa papryka czerwona, 1 większa cebula, 4 większe czosnek ząbki, 1 nieduża papryczka chilli, 1/2 pęczka koperek siekany

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada szpinakowa 234

Składniki : 40 dag szpinaku - może być mrożony 4 jajka 4 płaty łososia 1 serek Almette śmietankowego smaku 5-6 ząbków czosnku sól, pieprz olej lub masło

Proste Potrawy
Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości 168

sypka Drukuj Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 szkl. komosy 2 niepłne szkl. wody szczypta soli Sposób przygotowania Komosę przed gotowaniem przepłukujemy gorącą wodą. Wrzucamy na wrzątek. Gotujemy komosę w osolonej wodzie, ok 4 minuty od zawrzenia. Garnek przykrywamy pokrywką i dajemy kaszy "dojść" Notatki Jak będziemy wyłączać garnek z kaszą(...)przejmujemy się tym, bo woda będzie wchłonięta przez kaszę. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-z-kasza/komosa-ryzowa-quinoa-gotowac-oraz-wlasciwosci/ BosowKuchni Artykuł Komosa ryżowa – quinoa jak gotować oraz własciwości pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Jesienna zupa z Poltino - konkurs 166

Kulinarne przygody Gatity serdecznie zapraszają wszystkich czytelników bloga na konkurs z produktami Poltino   w roli głównej. Do wygrania są dwie super nagrody ! Zachęcam Wa gorąco, bo naprawdę warto wziąć udział. Wszystkie szczegóły dotyczące konkursu znajdziecie poniżej. Jesienna zupa z Poltino - konkurs Poltino to jedna z największych firm przetwórstwa owocowo-warzywnego w Polsce. Oferowane przez(...)nią produkty pochodzą z przyjaznych naturze terenów południowo-wschodniej Polski. Wśród sprzedawanych przez Poltino produktów znajdziecie między innymi mrożone owoce, warzywa, mieszanki warzywne, zupy, warzywa na patelnie, dania gotowe i zupy krem. Waszym zadaniem konkursowym będzie podzielenie się ze mną przepisem na pyszną jesienną zupę z warzywami. Jej skład zależy od Waszej pomysłowości. Do przepisu dołączcie zdjęcie Waszej

Kulinarne przygody Gatity
Zupa krem ziemniaczano-serowy 175

smaku lekko czosnkowym. Podawana z grzankami z chleba tostowego o smaku ziół prowansalskich, jest idealna na zimowy obiadek. Nam w zupełności wystarcza jako sycące danie obiadowe. Składniki: • 6 ziemniaków • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy • 200 g sera pleśniowego • 1/2 szklanki śmietanki 30% • sól, pieprz do smaku • natka pietruszki • 4 kromki(...)prowansalskich • 2 łyżki masła Wykonanie: • Cebulę obrać i pokroić w kostkę, po czym przesmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek. • Zalać ok 1,5 litra wody gorącej, lekko posolić. • Wrzucić obrane ziemniaki, pokrojone w kostkę i gotować, aż będą miękkie. • Dorzucić ser pokrojony w kostkę, zagotować, aż się rozpuści. • Zmiksować zupę blenderem, doprawić solą

To co kocham
Ciemny chleb żytni 146

Danii i choć przepis może wydawać się skomplikowany, składa się z wielu elementów, to de facto nie jest tak trudny w przygotowaniu, trzeba poświęcić mu jednak nieco czasu. Chleb jest bardzo smaczny, miękki i wilgotny, a dzięki zastosowaniu melasy - lekko słodki. Wypieki nie są moją mocną stroną, jednak ten chlebek, mimo nieco skomplikowanej procedury, udał mi się wyśmienicie i gorąco

Codzienne Gotowanie
ZUPA BROKUŁOWA Z JARMUŻEM I RICOTTĄ 167

kurkumy i opcjonalnie skropiony sokiem z cytryny lub limonki. Zdrowy, smaczny i bardzo szybki w przygotowaniu. Sprawdzi się o każdej porze roku,  na uroczystym obiedzie lub jako codzienne danie np. w porze lunchu. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżki masła lub oliwy 1 łyżka oliwy 2 garści zielonych liści jarmużu (bez twardych łodyżek) 2 ziemniaki obrane i pokrojone(...)kostkę 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry 1 mały brokuł podzielony na różyczki, łodyżki pokrojone 1 por umyty i pokrojony ( tylko biała i jasnozielona część) około 1 l gorącego bulionu jarzynowego, drobiowego lub wody 100 ml mleczka kokosowego lub śmietanki 30% 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne, sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz OPCJONALNIE : 2-4 łyżki mleka kokosowego lub zwykłego krowiego

cool and minty

Proponowane wyszukiwania