szparagowa, cebula biała, kukurydza, czerwona i zielona papryka) Przygotowanie: Multigrano z siemieniem lnianym gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (20 minut). Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Podsmażamy przez 2-3 minuty na rozgrzanym oleju (lub oliwie z oliwek), doprawiając je solą i pieprzem. Następnie dodajemy 3 garście mieszanki warzyw na patelnię i posiekany por. Całość smażymy, co jakiś
Słodkie okruszkimięsa mielonego wołowego 1 jajko 4 ząbki czosnku 1/3 posiekanego na drobno pora pęczek szczypiorku 4 łyżki pesto bazyliowego 0,5 szklanki zblendowanych migdałów 1 łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej sól z pieprzem(...)smaku faszerowane ziemniaki 6 dużych ziemniaków 0,5 buraka 1/4 kapusty czerwonej ( ok 2 kg miała kapusta) pęczek kopru 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku sos tatarski 1 ogórek garść posiekanego kopru 3 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 2 łyżki jogurtu greckiego Do całego dania znajdziecie świetne
Niezły Młynekgulasz z białą kiełbasą i warzywami – danie szybkie do przygotowania i bardzo smaczne. Do tej pory białą kiełbasę podawałam gotowaną lub zapiekaną w piekarniku, ale w takiej formie jest również pyszna. Składniki na gulasz z białą kiełbasą: 4 białe parzone kiełbasy mała czerwona papryka cebula 2 ząbki czosnku mała cukinia 2 ogórki konserwowe 150 ml śmietany 30% łyżeczka
e-PrzepisyKulinarnewyrzutów sumienia, że za dużo zjadłam. Składniki na taką surówkę są dostępne o każdej porze roku, ja ją jednak polecam szczególnie w szare jesienne i zimowe dni, kiedy najbardziej brakuje nam witamin i kolorów. Składniki: 4 łodygi selera naciowego 1 papryka czerwona 1 jabłko 1 cebula szalotka 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz do smaku
Kuchcik gotujeSezon letni to pora, kiedy możemy wykorzystać świeże warzywa i owoce.Dzisiaj sposób na proste i szybkie danie, które na pewno będzie wszystkim smakowało. Polecam. SKŁADNIKI 3 małe cukinie 1 papryka czerwona 1 cebula 1 duży ząbek czosnku 1 marchewka 3-4 pomidory papryka słodka, pieprz, sól kiełbasa podwawelska lub śląska ok. 400 g. olej do smażenia WYKONANIE Cukinię
W kuchennym oknie Ewyskładniki: 2 cukinie 200 g ryżu 150 g wędzonego boczku 100 g mięsa z rosołu 200 g czerwonej papryki 150 g cebuli 3-4 ząbki
Domowy Smak JedzeniaDzień dobry! Upały wciąż nie odpuszczają, więc jedyne co możemy zrobić, to lody! Sezon wiśniowy się już podobno powoli kończy, więc na jego pożegnanie przygotujcie ten
Pora coś zjeśćskładniki: 400 g makaronu np. kokardki 500 g mięsa mielonego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g pieczarek 2 świeże pomidory 1 puszka pomidorów
Domowy Smak Jedzeniaporze roku kiedy papryka jest dość tania warto zadbać o to, by zamknąć w słoikach trochę zdrowych , ładnych okazów. Najlepsze do tego są słodkie odmiany, żółte lub czerwone. Można też dla wyostrzenia smaku włożyć do każdego słoiczka strąk ostrej papryczki chili lub peperoni. Ja marynuję ją metodą suchej pasteryzacji, dzięki czemu jest jędrna i chrupiąca.” Czytaj więcej
Wiem co jemskładniki: 400 g filetów śledziowych w oleju 1 duża cebula 200 g pieczarek 25 g papryki czerwonej 190 g przecieru pomidorowego| 5 łyżek oleju sól
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 400-500 g mięsa wieprzowego np. szynki, karkówki 300 g surowego wędzonego boczku 2 duże czerwone papryki 3 cebule 150 g oleju 4 ząbki
Domowy Smak Jedzeniakorzenia imbiru 4 ząbki czosnku łyżka przyprawy garam masala (kolendra,goździki,liść laurowy, pieprz czarny, kmin rzymski, chili, kardamon, liść goździka,anyż gwiazdkowy) łyżeczka ostrej czerwonej pasty curry oliwa do smażenia słodka czerwona papryka sól i pieprz do smaku 1-2 łyżki chutney z mango (opcjonalnie) Udka z kurczaka posoliłam, posypałam garam masalą, papryką i solą(...)minut, aż nabierał złotego koloru. Następnie dodałam starty korzeń imbiru i starte ząbki czosnku. Wymieszałam i smażyłam przez 3 minuty. Dodałam plasterki marchewek. Po chwili kawałki selera i plasterki pora. Podlałam warzywa wodą, przykryłam i smażyłam aż warzywa stały się miękkie. Dołożyłam plasterki pieczarek. Dodałam sól, pieprz i smażyłam jeszcze około 10 minut. Na koniec wsypałam kapary. Wyjęłam
potrawyregionalnezdrowia i urody wprowadźmy je na nasze stoły! SKŁADNIKI: 3 średnie papryki (u mnie czerwone) 0,5 kg mięsa drobiowego(u mnie zmielona pierś ) 1 szalotka 1 łyżeczka chmeli-suneli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki białego pieprzu 5 cm białej części pora 2 szczypty suszonego lubczyku 2 szczypty suszonego koperku 1 jajko ewentualnie 1 łyżka bułki tartej
Kuchnia BeatyJest to mała porcja, jeśli chcesz większą trzeba podwoić składniki. Bardzo szybka w przygotowaniu i bardzo prosta. Makaron zalać wrzącą wodą i zostawić na kilka minut
Kuchnia Pokoleń