czerwona porze - 2500 przepisów (strona:73/167)

Warzywno-pieczarkowy ryż z patelni. Lekki obiad lub syta kolacja. 239

szybki warzywno-pieczarkowy ryż z patelni. Przygotowanie jest naprawdę proste. Taki posiłek doskonale sprawdzi się w porze obiadowej, ale też i na kolację, a nawet drugie (syte) śniadanie. Spróbujcie. Składniki: 1 woreczek ryżu z długoziarnistego dzikim UncleBen’s 1/4 czerwonej papryki 7 małych pieczarek 1/2 cebuli 1 marchewka olej do smażenia (u mnie około 11/2 łyżki rzepakowego

Słodkie okruszki
Zupa pomidorowa z soczewicą 206

kwasu foliowego, dlatego może  się znaleźć w diecie nie tylko wegetarian. Składniki: 200 g czerwonej soczewicy,  400 g pomidorów,  1 cebula,  1 ząbek czosnku,  1 l bulionu  drobiowego, (można użyć warzywnego) włoszczyzna (1 marchewka, 1 pietruszka, 1 por) 1 papryczka chili, sól, pieprz,  pół łyżeczki  mielonych nasion kolendry, oliwa z oliwek

cookpl
Naleśnikowa zapiekanka z warzywami 134

upiec z dodatkami w formie zapiekanki tak, jak kiedyś wykorzystałam naleśniki ze szpinakiem do zapiekanki z porami . Efekt? Zobaczcie :) Składniki : 6 naleśników jaglanych sos pomidorowy 5-6 liści kapusty toskańskiej (cavolo nero; może być jarmuż) 200 g dyni pół czerwonej papryki jalapeno lub inne chili cebula ok. 100 g żółtego sera typu gouda pół wędzonej makreli płaska łyżeczka

Weekendy w domu i ogrodzie
Lasagne z groszkowych naleśników, z warzywami w sosie porowym pod serową kołderką 131

większe naczynie, musisz podwoić proporcje podane w przepisie. Farsz: 1/2 średniej wielkości cukinii 5 pomidorków koktajlowych pół czerwonej papryki 250 g sera 1/2 brokuła 4 łyżki śmietany 36% szczypta kolendry szczypta tymianku kilka kropel oleju sezamowego Sos porowy: 20 g pora garść posiekanego szczypiorku 2 liście laurowe 3 szczypty ziela angielskiego 400 ml mleka 1 łyżka masła

KreatywnePiny
Kolorowe i lekkie wiosenne menu! 173

Idzie wiosna, niedługo Wielkanoc. Wybrałam się do sklepu po składniki jakie najbardziej lubię o tej porze roku. Solidną porcję takiej sałatki zjadłam na kolację, jest bardzo syta, kolorowa i lekko pikantna za sprawą oliwy z oliwek aromatyzowanej chilli, czerwonym pieprzem i liśćmi laurowymi. Tym przepisem otwieram sezon na kolorowe i lekkie menu na wiosnę! Chrupiąca sałatka z rukoli

Moja smaczna kuchnia
Poniedziałkowy "fit" - kolorowa sałatka - samo zdrowie 399

linię.  Na początek przedstawiamy prostą, zdrową, szybką i smaczną sałatkę, która swoimi kolorami, o każdej porze roku przypomni Nam wakacyjne, letnie chwile. Kolorowa sałatka - samo zdrowie  Składniki na dwie porcje  2 garście rukoli 4 łyżki serka wiejskiego 1 czerwona cebula 2 pomidory 1/2 czerwonej papryki sól pieprz kolorowy mielony 2 łyżki jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Grillowane Kotlety z Indyka 122

płatków orkiszowych 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka musztardy francuskiej 1 czerwona papryka - drobno posiekana Przygotowanie: Wszystkie składniki ze sobą mieszamy. Z mięsa formujemy kulki które spłaszczamy i przekładamy na grill elektryczny (z racji pory roku).  Potrawy z grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest

ClauditteMissCooking
Pasta śniadaniowa z wędzonego pstrąga 174

Wędzony pstrąg z czerwoną cebulką i majonezem Zaletą zimowych weekendów (choć obecna zima bardziej przypomina jesień) jest to, że można odpalić świeczkę zapachową bezkarnie o każdej porze dnia i nocy, przykryć się kocem i czekać, aż w piekarniku upiecze się sernik. I bez żadnych wyrzutów sumienia, zamiast zrobić coś pożytecznego, włączyć kolejny odcinek serialu - w tej chwili

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinkowo w większym gronie 156

sobie żadnych śladów, ale to już zawsze coś. W końcu to już grudzień! Rok temu o tej porze śnieg był wszędzie, ogromne zaspy niemal uniemożliwiały wyjechanie z domu, pomalowane mrozem szyby skrzyły się w ostrych promieniach zimowego słońca, policzki był czerwone po kilku minutach spędzonych na dworzu - zima w pełni! I, szczerze mówiąc, troszkę już za tym tęsknię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa krem z pomidorów z ryżem 264

Zupa krem z pomidorów z ryżem...Soczyste, czerwone pomidory.Świeże jarzyny.I ryż.Gęsta, pyszna, pożywna.Polecam! Składniki:1,5 kg pomidorów;3 średnie marchewki;1 średnia pietruszka;Biała część pora;1/4 korzenia selera;1,5 l zimnej wody;200 g koncentratu pomidorowego;Sól;Pieprz;Natka pietruszki/pęczek szczypiorku;Ryż biały, długoziarnisty - 1/8 szklanki (tj. około

Gospodyni Miejska
Makaron gryczany z warzywami 188

entuzjazmem i kolejką po dokładkę!!!Składniki dla 4 osób: 30 dag makaronu gryczanego Soba 2 marchewki duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 średni brokuł 2 łyżeczki pasty Tom Ka 70 dag łopatki wieprzowej, lub bez mięsa w wersji wegetariańskiej por, biała część 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz  oliwa siemię lniane ziarno złote do posypania, bogate w kwasy

Apetyczna babeczka
Wegański kapuśniak z młodej kapusty 184

laski selera naciowego 1/2 cebuli 1/2 pora 2 ząbki czosnku 3 łyżki passaty pomidorowej lub 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 – 4 łyżki preferowanego oleju (lub masła klarowanego w wersji wegetariańskiej) nierafinowana sól, przyprawy i zioła: 2 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, po 2 łyżeczki słodkiej i wędzonej czerwonej papryki, po 1 łyżeczce mielonej kurkumy, kolendry(...)łyżeczka suszonego lubczyku, 1 – 2 łyżki suszonego majeranku, świeży koperek lub pietruszka do podania 1 l bulionu warzywnego lub wody Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Seler i por pokroić na cienkie plasterki, marchewki pokroić na średniej grubości plasterki. Młode ziemniaki oskrobać ze skórki i dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki (większe na 6 – 8 kawałków), starsze ziemniaki obrać

Even Better Food
zapiekanka gyros z ryżem 160

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 200 g ryżu 2 piersi kurczaka 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 250 g sera żółtego ketchup 1 przyprawa gyros 2

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z papryki 174

składniki: 1000 ml bulionu 100 g papryki czerwonej 150 g pomidorów 30 g cebuli 1 serek topiony kremowy 20 g kaszy jaglanej 200 ml śmietany

Domowy Smak Jedzenia
Wigilijny barszcz po mojemu 161

mięso jest już prawie miękkie, wtedy wrzucam marchew, pietruszkę, seler, kawałek pora w ilości takiej, jak do rosołu.Kiedy wszystko jest już miękkie, wtedy wyjmuję mięso i warzywa, a do wywaru wkładam pokrojone w grube plastry czerwone buraki i garść namoczonych wcześniej suszonych grzybów. Dlaczego wyjmuję przedtem inne warzywa i mięso? Ano dlatego

Codzienna kuchnia niecodzienna