czerwona porze - 2500 przepisów (strona:74/167)

zapiekanka gyros z ryżem 155

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 200 g ryżu 2 piersi kurczaka 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 250 g sera żółtego ketchup 1 przyprawa gyros 2

Domowy Smak Jedzenia
zupa krem z papryki 169

składniki: 1000 ml bulionu 100 g papryki czerwonej 150 g pomidorów 30 g cebuli 1 serek topiony kremowy 20 g kaszy jaglanej 200 ml śmietany

Domowy Smak Jedzenia
Wigilijny barszcz po mojemu 157

mięso jest już prawie miękkie, wtedy wrzucam marchew, pietruszkę, seler, kawałek pora w ilości takiej, jak do rosołu.Kiedy wszystko jest już miękkie, wtedy wyjmuję mięso i warzywa, a do wywaru wkładam pokrojone w grube plastry czerwone buraki i garść namoczonych wcześniej suszonych grzybów. Dlaczego wyjmuję przedtem inne warzywa i mięso? Ano dlatego

Codzienna kuchnia niecodzienna
SAŁATKA WIOSENNA - czyli szybka wielkanocna propozycja: nowalijki + jajka. 1354

życia się budzi, zachwyca, pachnie a my... zdychamy. Nowe życie o tej porze dostają alergie i astma, a te dwie panny na "a" w symbiozie z nami nie żyją. Ich egzystencja jest zdecydowanie naszym kosztem. Im więcej kwiatuszków tym gorszy katar i bardziej czerwone oczyska. Wiosnę matki podsumować można pytaniem "czy wezwać egzorcystę?" (ale nie radzimy tego robić(...)powodów do radości z podrygów temperatury. I tak, pomiędzy kichnięciami a atakami astmy zawsze trafiamy na nią - na sałatkę wiosenną dla której warto się pomęczyć z ubocznymi skutkami zmiany pory roku.  SKŁADNIKI: - rzodkiewka, 5 pęczków, - szczypiorek, 5 sporych pęczków, - cebula dymka, 3 - jajka, 6 kurzych lub 12 przepiórczych, - majonez, najlepiej domowy, 6-7 sporych łyżek, - przyprawy: pieprz czarny

Wypisz Wymaluj
Pizza na spodzie drożdżowym z sosem porowym, kurczakiem i pomidorami 168

kurczaka 15 g pora 150 g sera żółtego sos: 100 g pora odrobina oliwy z oliwek wywar z ugotowanego kurczaka, bądź wywar warzywny (opcjonalnie bulion) 50 ml gęstej śmietany 36% sól, pieprz do smaku odrobina soku z cytryny łyżeczka sosu sojowego szczypta ostrej czerwonej papryki 15 ml przecieru pomidorowego do dekoracji świeży rozmaryn Przygotowanie: ciasto: Rozpuścić drożdże(...)blasze położyć papier do pieczenia, bądź oprószyć blachę bułką tartą. Rozwałkować ciasto- bądź rozprowadzić ręką ciasto na blasze. Formować w okrąg około 30 cm średnicy. Nakładać sos. sos: Por umyć, pokroić w plastry. Na patelni podsmażyć na oliwie, dodać przyprawy, po czym gdy por się zarumieni dodać wywar z kurczaka. Dusić przez kilka minut aż wywar troszkę odparuje. Dodać

KreatywnePiny
Jabłka duszone w malinach z whisky na puszystej śmietankowej poduszeczce z karmelizowanymi orzechami 138

podlej troszkę wody. Nie gotuj sosu a podgrzewaj, cały czas na małym ogniu. sos malinowy: Gdy jabłka się robią, Zmieszaj serek mascarpone z kefirem i połóż poduszeczkę na talerzu. Pora na karmelizowane orzeszki: Na patelnie połóż cukier, podgrzewaj na małym ogniu, poczekaj aż cukier się rozpuści i nabierze brązowego koloru. Momentalnie dodaj posiekane orzechy laskowe, szybko mieszamy po czym(...)karmel troszkę stężeje, ale ie do końca zależy nam by był jeszcze ciepły i odrobinę ciągnący, wtedy powstaną złote nitki. Układamy poduszeczkę  na talerz, wtykamy z boku czerwone jabłko i poduszeczkę przyozdabiamy orzechami w karmelu. Polewamy poduszeczkę sosem malinowym. Smacznego :) Wpis dodaje do akcji

KreatywnePiny
ruloniki z szynki nadziewane pastą jajeczno chrzanową 251

składniki: 12 plasterków szynki 2-3 jajka 1/3 czerwonej papryki 50 g sera żółtego 2-3 łyżki majonezu 1 łyża chrzanu sól, pieprz szczypiorek wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Kolorowa surówka z pekinki, papryki i kiełek 143

Witaminki zimową porą :) Smaczna surówka nie tylko do obiadu. Jest świetna do grillowanego mięsa, może być również lekką kolacją. Składniki: 1 nieduża główka kapusty pekińskiej, 1 czerwona słodka papryka, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 3 cebulki szalotki ze szczypiorkiem, 3 garści kiełek brokułu lub rzodkiewki, sól, 4 łyżki oliwy, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kapustę i szalotkę ze szczypiorkiem drobno

Nie tylko w kuchni
Zupa z czarną fasolą, kaszą jaglaną, dynią i marchewką 81

kaszę jaglaną. Reszta pójdzie jak z płatka! Składniki 2 duże marchewki kawałek dyni kawałek selera 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku szklanka ugotowanej czarnej fasoli  Skworcu szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 2 daktyle natka pietruszki pół łyżeczki curry suszony koperek kawałek pora szczypta majeranku sól himalajska do smaku oliwa z ostropestu lub oliwa z oliwek Fasolkę zalej zimna

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa rybna 144

wywar: 1 sprawiony karp o wadze 1,2-1,5 kg. 3 marchewki 2 pietruszki seler por kilka ziaren pieprzu  3 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe sól.pieprz  vegeta Na zupę: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 1 papryka czerwona 1 pomidor 3 ogórki kiszone kilka kawałków papryki marynowanej 1 szklanka przecieru pomidorowego 1,2 szklanki

Bajeczna Kuchnia
Ciasto z kaszą manną i truskawkami 231

był rabarbarowy, a czerwiec będzie truskawkowy, bo w  końcu są, czerwone, soczyste pachnące i trzeba korzystać na zapas. Uwielbiam, zwłaszcza te zrywane prosto z krzaczka. Jak już się najadłam i nacieszyłam ich smakiem, przyszła pora na pierwsze w tym roku ciasto. Mój wybór padł na lekko kruche z kremem z kaszy manny. Jest ono dość łatwe

Cynamonowe szczęście
Makaron z cukinią i łososiem 151

danie w postaci starannie dobranej kompozycji makaronu, cukinii i wędzonego łososia. Lekkie i zdrowe danie na każdą porę dnia i roku. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 100g łososia w plastrach wędzonego na zimno 1 średnia cukinia (300g) 1 średnia czerwona cebula (150g) 150g makaronu „kokardki” (farfalle) 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka tymianku sól pieprz

Kulinarna Pokusa
KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU 131

apetycznie, zdrowo i kolorowo, aromatycznie i nie za drogo - czy to nie brzmi jak kulinarny ideał? Pora chyba dać się uwieść. Nas zapach z piekarnika zniewolił. Serca podbite, umysł zawładnięty, wszyscy najedzeni i zadowoleni.Składniki:- 4 papryki (2 żółte, 2 czerwone)- 1/2 opakowania makaronu ryżowego nitki lub wstążki- olej lub oliwa- Serek TAPAS ARLA APETINA- suszone warzywa - domowa

Wypisz Wymaluj
Leczo z cukini i bakłażana 156

Ten bigosik z cukinii lub przez innych nazywany leczem cukiniowym znaja chyba wszyscy,a szczegolnie posiadacze dzialek i wielbiciele cukini.W moim domu ,gdy pojawi sie na

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka po bretońsku-pycha 1026

niezwykle sycące i rozgrzwające,a gotowane w wielkim garze zapewni obiad na kilka dni.Idealne na jesienno-zimowe porę.Najlepiej smakuje odgrzewana na drugi dzien.Skladniki:30 dkg fasolki białej dużej lub średniej1 puszka pomidorów4 kiełbaski śląskie100 g boczku1 łyżka smalcu1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki1/3 łyżeczki ostrej czerwonej paprykipieprz,sól,szczypta cukru,majeraneknatka pietruszki-opcjonalnie2 cebule1 ząbek czosnku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SAŁATKA JARZYNOWA MNIEJ TRADYCYJNA 311

smaków pozwoliła stworzyć pyszną i aromatyczną sałatkę :) Składniki: 4 marchewki 1 mały seler 1 pietruszka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 kalafiora 3 jajka 2 łodygi selera naciowego 4 ogórki konserwowe mała puszka groszku mała puszka kukurydzy biała część pora 100g szynki konserwowej 1 jabłko pęczek szczypiorku  koperek majonez łyżka musztardy sól pieprz Wykonanie:Marchew, pietruszkę

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania