litra sosu. - około 60 dkg łopatki - 3 cebule, olej lub smalec do smażenia - 2 marchewki, pietruszki - kawałek selera i pora, 4 ząbki czosnku - sól, pieprz, majeranek, tymianek, liść laurowy - łyżka mąki ziemniaczanej - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - pół szklanki wina czerwonego lub wody Mięso kroimy na małe kosteczki, smażymy na złoty kolor, nie solimy. Przekładamy do garnka, i wrzucamy pokrojone
Pasje JolkiSKŁADNIKI: 800 g wołowiny z łopatki - pokroić w kostkę tak 1 do 2 cm 2 cebule czerwone - posiekać w piórka mix papryk (1 zielona, 1 żółta, 1 pomarańczowa)- pokroić w kostkę 1 papryczka chilli- posiekać 1 por w całości 2 ziemniaki- pokroić w kostkę świeżo mielony pieprz i szczypta soli 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka mielonej słodkiej papryki
ClauditteMissCookingskładniki: 4 ugotowane marchewki 2 ugotowane pietruszki 1 mały ugotowany seler 4-6 ogórów kiszonych 1 malutka czerwona cebula 6-8 jajek na twardo 1 jabłko 1 puszka kukurydzy 4-6 ugotowanych w mundurkach ziemniaków 1 nieduży por białą część) == = Sos: 6-8 łyżek majonezu sól pieprz trochę kwaśnej śmietany ząbek czosnku sok z cytryny === = sposób przygotowania: Ugotowane warzywa
w mojej kuchniDlaczego aż potrójnie? Bo do zupy użyłam czosnek pieczony, smażony i surowy. Składniki: - ok. 250g czosnku- 1 czerwona papryka- ziemniaki- ok. 2,5 l bulionu drobiowego lub warzywnego- 2 puszki mleka kokosowego (po 400 ml)- młode części pora- 5 szalotek- 500g pieczarek- sól, pieprz- tymianek- natka pietruszki- łyżka oleju rzepakowego- olej kokosowy Czosnek obrałam, opłukałam. Umytą paprykę
mojewypiekiinietylkodzień” . Pyszny kurczak cacciatore w aromatycznym sosie Składniki: - 1 mała cebula - 1 por - 2 ząbki czosnku - 2 plasterki wędzonej pancetty (u nas szynka szwarcwaldzka) - 2 gałązki świeżego rozmarynu - 2 listki laurowe - 500 g dyni - 100 g małych pieczarek - 2 udka z kurczaka - 125 ml czerwonego wina - 1 puszka pomidorów - 8 czarnych oliwek - 1 łyżka oliwy Składniki na 2 porcje(...)rozmaryn (bez głównej łodyżki), liście laurowe i szynkę pokrojoną w cienkie paski. Mieszamy ok. 2 minut i dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, a następnie cebulę pokrojoną w ósemki i pora pokrojonego w plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut cały czas mieszając żeby się nie przypaliło. Dynię kroimy w grubszą kostkę. Pieczarki obieramy i oddzielamy kapelusze od nóżek. Udka oczyszczamy
Kuchenne Wariacjeskładniki: 2000 g świeżych ogórków gruntowych 600 g papryki czerwonej 300 g cebuli 50 g soli wykonanie: Ogórki kroimy w słupki, cebulę w piórka a
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z 1/4
Domowy Smak Jedzeniaspore kawałki pora bez zielonych liści 1 jabłko 2 łyżki soku z cytryny 100g bryndzy 1/2 pomarańczy 100ml jogurtu naturalnego garść orzechów włoskich sól ,pieprz do smaku natka pietruszki lub kolendry Por pokroić w cienkie krążki. Jabłko zetrzeć i polać cytryną. Do jogurtu dodać sok z połowy pomarańczy ,doprawić solą i pieprzem. Polać por wymieszany z jabłkiem(...)soczewicą i prosciutto. Składniki. 0,5 szkl. ugotowanej soczewicy czarnej 6 plastrów szynki prosciutto 50g sera gorgonzola 1 sałata rzymska mini 1/2 cebulki czerwonej Sos. 2 łyżki soku z pomarańczy 1 łyżka octu z czerwonego wina 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka musztardy dijon pieprz Wykonanie. Sałatę rzymską pokroić na małe kawałki i wymieszać z ugotowaną soczewicą oraz kawałkami
Kulinarny karnet Christopherapora na publikację przepisu. Lekkie, bo z mąki ryżowej, i pożywne dzięki soczewicy. Do ich przygotowania nie użyłam grama tłuszczu, dzięki czemu bez obaw mogą zajadać się nimi osoby dbające o linię. Kolejnym plusem, jest fakt iż są one bezglutenowe. PRZEPIS: szklanka mąki ryżowej 2 łyżki płatków owsianych bezglutenowych 1/3 szklanki wody 1/3 szklanki mleka roślinnego 4 łyżki czerwonej
healthy dreamskawałek wołowiny i niech zmielą to przy tobie. Mięso ma mieć ładny czerwony kolor. Ma pachnieć mięskiem a nie zdechłym lisem, albo szatnią męską po meczu. 2. Jarzynkę na rosół – sprzedają to na tackach. Masz tam zestaw jarzyn ci potrzebnych. Więc unikniesz biegania w obłędzie za marchewką, porem i selerem. 3. Makaron do lasagne sztuk 2 – takie prostokątne pudełka, gdzie(...)Czosnek, cebulę oraz pora potnij drobniutko. Postaraj się 4. Na palniku postaw patelnie i ja rozgrzej jakieś 3 minuty. Po tym czasie wlej 3 łyżki oleju. Poczekaj 3 minuty i wrzuć starte i posiekane warzywa. Smaż 5 minut. 5. Dodaj mięso. Mięso smaż do tego momentu aż puści wodę i zmieni kolor z czerwonego na brązowy lub jak wolisz
ladykitchenJedno z moich legalnych ciast, które mogę jeść codziennie i o każdej porze! Idealne dla wszystkich, którzy unikają cukru i białej mąki. Klasyczne brownie z fasoli polecam dla wszystkich! Składniki: 1 puszka odsączonej czerwonej fasoli 2 jaja 2 banany 2 łyżki kakao lub karobu aromat Sposób przygotowania: Do misy blendera umieszczamy wszystkie składniki. Całość dokładnie blendujemy. Masę
Truskawkowa Fiestawyleżał się w zeszycie dość długo, aż w końcu przyszła na niego pora. Z ugotowanego rosołu pozostało mi mięso z kurczaka, które wykorzystałam jako farsz do pasztecików. Wyszły bardzo smaczne. Jedliśmy je z czerwonym barszczykiem. Składniki: Ciasto – 500 g mąki pszennej – 375 g masła (1,5 kostki masła
To co kochamsłoiku i wstawiam do lodówki, rano dodaję owoce, nasiona i orzechy. Dodatki zmieniajcie wraz ze zmianą pory roku, w sezonie koniecznie wybierajcie świeże owoce, zimą ich suszone odpowiedniki i orzechy, dużo orzechów ;) Połączenie kakao, kokosa, żurawiny i czerwonych pestek granatu, delikatnie kieruje moje myśli ku zbliżającym się Świętom....zatem do śniadania..... Składniki na 2 porcje Czas przygotowania
Słodki Kompromisdomowym pesto z suszonych pomidorów. Danie dość jesienne ale tak się składa, że przepadam za łazankami o każdej porze roku. Myślę, że warto pokusić się o takie połączenie smaków i zaskoczyć swoich najbliższych... Łazanki z kiszoną kapustą, kiełbasą i czerwonym pest o Składniki : 400 g makaronu łazanki 500 g kiszonej kapusty z marchewką 400 g kiełbasy bądź szynki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkipyszna zupa z czerwonych buraczków z warzywami na cielęcinie . Uwielbiam zupy gorące, letnich nie lubię. Składniki: mostek cielęcy 400-500 g seler 100 g por 100 g pietruszka 100 g marchew 3 szt ziemniaki 5 szt buraczki 300 g starte na wiórka sól do smaku cukier do smaku pieprz biały do smaku czosnek 3 ząbki
Różowa kuchnia