albo przynajmniej po kilku godzinach odstania, aż wywar przejdzie smakiem buraczków. Podajcie ją z koperkiem lub natką pietruszki. Na zdrowie! Zobacz też: Krem z cebuli i czerwonej soczewicy Kapuśniak ze słodkiej kapusty Kartoflanka – zupa ziemniaczana Warzywna zupa krem z curry i imbirem Przepis na zupę buraczkową Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 3 godziny Składniki porcja rosołowa
Kuchnia BazyliiSkładniki: Tuńczyk w sosie własnym Jajka Pomidory Rzodkiewki Cebula czerwona Papryka Mix sałat lub kapusta pekińska Koperek Pieprz Sól Sos czosnkowy Przygotowanie: Sałatę rozkładamy na półmisku, na nią ukladamy pokrojoną cebulę, rzodkiewki pokrojone w plasterki, paprykę tniemy w cienkie paseczki, pomidory kroimy w ćwiartki, jajka jeśli małe to na pół, a jeśli większe to pokroić na ćwiartki. Całość delikatnie
Dieta Rozdzielna i Zdrowieteż ta lasagna jest pyszna ). Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 stopni C przez około 40 minut (ja używam funkcji termoobiegu). Podajemy na ciepło z buraczkami czerwonymi i/lub z kimchi lub kapustą kiszoną . Smacznego! Artykuł Wegańska lazania – lasagne z soczewicą pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plprzyjęcia. Sałatka warstwowa gyros Składniki(dla 4-6 osób): 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa gyros puszka kukurydzy konserwowej 1 duża cebula czerwona 1 papryka czerwona 1/2 słoika ogórków konserwowych ½ kapusty pekińskiej Ketchup pikantny Majonez olej do smażenia Sałatka warstwowa gyros – Przepis Przygotowanie: Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, skrapiamy 2 łyżkami oleju, obsypujemy przyprawą
Księga-SmakuSpokojnie i bez stresu. Kolejna rodzinna Wigilia. Zjeliśmy ze smakiem rybę po grecku i eksperymentalna kapustę z octem balsamicznym, popiliśmy czerwonym barszczykiem, a ukłonem w stronę angielskiej tradycji była brukselka [z patelni, absolutnie nie z wody!]. Mikołaj zostawił w nocy prezenty, mimo, że zapomnieliśmy zostawić ciacha i marchewki. I dzieciory miały radochę rozdzierajac papierowe opakowania przez cały
Lejdi of the housefasolki, na wierzchu mięso piec w 190*C 45 minut podawać na gorąco z dodatkiem warzyw lub w plastrach na zimno jako przekąskę. Podałam z duszoną kapustą pekińską z pieczarkami i czerwoną papryką
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 250g ogórków kiszonych 200g pekińskiej kapusty 4 łyżeczki przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około 30 minut(...)dente w lekko osolonej wodzie. 3. Papryki, cebulę i ogórki pokroić w drobną kostkę. 4. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a kapustę pekińską poszatkować 5. Składniki sałatki układać warstwami: kapusta pekińska, połowa fileta z kurczaka, 4 łyżki ketchupu, ogórek, czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, papryki, kukurydza, makaron, pozostałą ilość fileta, sól, pieprz i ketchup. Wstawić do lodówki
Szalona Kuchnia Ewelinysurówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊 Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁 Składniki: kapusta pekińska marchewka ogórek zielony czerwona papryka cebula czerwona koperek sól pieprz oliwa sok z cytryny lub ocet winny Przygotowanie: Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw dowolnie
Dieta Rozdzielna i Zdrowiewegan oraz jest oparte na diecie rozdzielnej... Warzywny Big Woyda w Twoim domu... :) Składniki: bułka żytnio-pszenno-owsiana (Przepis: Bułki żytnio-pszenno-owsiane ) masło kapusta pekińska pomidor pieczarka papryka czerwona sól i pieprz ulubiony sos lub majonez, ketchup lub sos czosnkowy Agnieszki (Przepis: Sos czosnkowy ) Przygotowanie: Bułeczkę kroimy poziomo na 3 cześci. Można nożem
Dieta Rozdzielna i Zdrowiejest dać dobry przykład i opublikować kolejny nasz posiłek, by pokazać jak to może wyglądać. Przedwczoraj u nas były na obiad jajka w czerwonej papryce z surówką z kapusty kiszonej. Jak zrobić jajka sadzone w papryce lub bez pisać chyba nie trzeba, bo już było. Godną uwagi była natomiast wyśmienita
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: 2 zupki chińskie (1 łagodna i 1 pikantna) 1 duży filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1 por 1/2 kapusty pekińskiej sól, pieprz majonez przyprawa do kurczaka (np. gyros) Sposób wykonania: 1. Mięso obsypać przyprawą do kurczaka, ugotować i wystudzić. Pokroić w kosktę. 2. Makaron z zupek chińskich połamać i zalać wrzątkiem, odstawić, aż spęcznieje
Kuchnia domowa Animarchew 1 pietruszka 1 mały seler 2 średniej wielkości ziemniaki 100 g boczniaków 100 g pieczarek 1,4 l bulionu warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 czerwonej papryki 1/4 główki białej kapusty natka pietruszki mielony kminek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Do garnka wlewamy olej, rozgrzewamy. Następnie wrzucamy mięso mielone, podsmażamy
R'n'G Kitchenmagiczne, ale także pyszne! Dania na Wigilię Bożego Narodzenia Tradycja mówi, że muszą być postne i że powinno ich być 12. Wśród moich propozycji znajdziecie barszcz czerwony, zupę grzybową, pierogi z kapustą i grzybami, małe kulebiaczki i ryby oraz świąteczne słodkości. Barszcz wigilijny bez zakwasu Wigilijna zupa grzybowa Paszteciki z pieczarkami Pierogi z kapustą i grzybami Łosoś w czarnym
Kulinarne InspiracjeBardzo prosta, dwuskładnikowa sałatka obiadowa. Słodka za sprawą buraków czerwonych, a kwaśna przez kiszoną kapustę. Przy okazji blada kapusta nabrała rumieńców, bo nie tylko walor smakowy, ale i estetyczny jest ważny. Sałatka idealna do obiadu, my jedliśmy do kotletów schabowych. Buraki zamiast kroić w kostkę można zetrzeć na tarce
To co kochamKolejna sałatka z białej kapusty do słoików Przepis pochodzi z bloga Pyszne Kaprysy ja dodałam od siebie zieloną paprykę. 1 kg białej kapusty 1 kg marchewki 1/2 kg czerwonej papryki 1 zielona papryka 1/2 kg cebuli zalewa: 1 szkl. octu 10% 1 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki soli kamiennej do przetworów 2 łyżki mielonego(...)pieprzu ziołowego Kapustę poszatkować,marchewkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cebulę pokroić w półtalarki,paprykę pociąć na cienkie paski. Ja pocięłam używając szatkownicy do kapusty,wychodzą super cienkie paseczki,ale trzeba uważać na palce. Wszystkie warzywa włożyć do dużej miski. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalać poszatkowane warzywa w misce. Dokładnie wymieszać,przykryć i odstawić na 12 godzin
Kolorowa kuchnia Elkiktóre nie mają czasu stać przy garnkach, a chcą zjeść ciepły i pożywny posiłek SKŁADNIKI 4 kiełbaski śląski, 8 ziemniaków, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, 1 czerwona papryka, 15 dag kiszonej kapusty, 2 łyżeczki słodkiej kapusty, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, odrobina cukru, ziele angielskie, liść laurowy, 3 łyżki oleju WYKONANIE Kiełbasę kroimy w półplasterki. Ziemniaki obieramy, kroimy
słodki bratekPyszne i proste danie obiadowe. Dajemy warzywa i cienką kiełbaskę i wszystko dusimy do miękkości. Doprawiamy ulubionymi przyprawami. składniki: 500 g cienkiej wiejskiej kiełbasy 300 g czerwonej papryki 400 g białej kapusty 500 g obranych ziemniaków 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól,pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka majeranku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego bulion lub woda
Monia miesza i gotujeSkładniki: kapusta pekińska pomidory ogórek długi czerwona papryka cebula karczochy natka pietruszki kilka kropli oliwy i octu
ClauditteMissCookingłyżeczka (ew. trochę więcej dla fanów pikantnych smaków) Pomidory – 3 średnie sztuki Ketchup pikantny – 4 pełne łyżki Ogórek świeży – 1 duża sztuka czerwona cebula – 2 małe sztuki kapusta pekińska – pół średniej sztuki Majonez – 4 pełne łyżki Kukurydza konserwowa – 1 puszka Olej do smażenia Sałatka gyros ognista – wykonanie: Piersi kurczaka umyć
Kulinarne Przebojeorganizmu.Caly system odtruwania wydaje sie byc wowczas przestawiony na wysokie obroty-skora sie oczyszcza , a energia odnawia.Zapraszam do przepisu. Skladniki na 4 porcje: 1/2 sredniej glowki kapusty 1 ostra papryka czerwona-opcjonalnie 1 maly kawalek imbiru 3 lyzki octu ryzowego 2 lyzki jasnobrazowego cukru 1 lyzka oleju sezamowego garsc orzeszkow ziemnych garsc migdalow 1 plaska lyzka soli Wykonanie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kolorowa chrupiąca sałatka pasuje zwłaszcza do grillowanych mięs - jest wyjątkowo bogata w witaminy i antyoksydanty. Składniki: kapusta pekińska 1 szt papryka czerwona, zielona, żółta po 1 szt seler naciowy 1 szt rodzynki królewskie lub żurawina 1/2 szklanki szczypiorek 1 pęczek przyprawy - sól, kolorowy pieprz Sos - w zależności od wymogów diety: wersja bezglutenowa: jogurt naturalny
głodny alergikSkładniki: mała kapusta pekińska por marchewka 2 szt koperek (świeży lub suszony) 3 łyżki majonezu pieprz, sól do smaku Wykonanie: Kapustę kroimy drobno i
Czerwona PorzeczkaUwielbiam tą sałatkę, zwłaszcza w połączeniu z ziemniaczkami i mielonym lub schabowym ;) ale równie dobrze smakuje mi na kolację z chrupiącą bagietką :) 2 kg białej kapusty 2 kg marchewki 1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli Zalewa: 2 szkl octu 1 szkl oleju 1 szkl cukru 2 łyżki soli do przetworów 1 łyżeczka pieprzu mielonego Warzywa umyć, obrać(...)paprykę pozbawić nasion. Kapustę poszatkować, cebulę i paprykę pokroić w cienkie paseczki a marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalać warzywa. Odstawić na noc. Na drugi dzień warzywa jeszcze raz wymieszać i nałożyć do słoików. zakręcić i pasteryzować ok 15 minut. Po całkowitym ostygnięciu przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Z podanych proporcji
Smakołyki Asiboczek, szynka itp.) 300 g łopatki wieprzowej 10 suszonych borowików 2 cebule 10 suszonych śliwek 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca 40 ml czerwonego wina sól, pieprz, cukier Kiszoną kapustę pokroić, włożyć do dużego garnka i zalać 1/2 szklanki wody. Dodać ziele, jałowiec, liście laurowe i dusić na małym ogniu przez około godzinę. Grzyby ugotować w rondelku
wyzwania kuchennePowiemy tak, wypróbujcie. Składniki 1/4 główki średniej wielkości białej kapusty 1 cebula 1 żółta papryka pół czerwonej papryki 1 ogórek wężowy 2 ogórki gruntowe 3 łyżki cukru 3 łyżki octu 10 % łyżka soli Przygotowanie Kapustę poszatkowałem. Cebulę i obie oczyszczone z nasion papryki pokroiłem w cienkie kawałki. Przełożyłem do miski kapustę, następnie cebulę i potem
R'n'G Kitchenmłodą i kiszoną kapustą Dziś zapraszam Was na prosty i pyszny przepis na obiad. Łazanki. Klasyka, tym razem w wersji z młodą kapustą, kiszoną kapustą, pieczarkami, boczkiem, kiełbasą i pysznymi kabanosami. Dla nas połączenie idealne. Pysznie, prosto i naprawdę sycąco. Obiad dla całej rodziny. Koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: pół główki młodej kapusty około 150 g kapusty kiszonej około(...)czym dodajemy cebulę. Chwilę smażymy i dodajemy kiełbasę, kabanosy i pieczarki. Smażymy, mieszając. Teraz dodajemy odsączoną kiszoną i młodą kapustę (ja zawsze zostawiam troszkę wody z gotowania młodej kapusty, nie odsączam jej mocno). Mieszamy całość i doprawiamy słodką czerwoną papryką (2-3 łyżeczki lub do smaku), solą i pieprzem. Zostawiamy całość z 5 minut na małym ogniu pod przykryciem
Słodkie okruszkipodać do czerwonego barszczu? Albo uszka, albo paszteciki. Te są idealnym rozwiązaniem na kolację wigilijną – są postne, nadziane trzema rodzajami grzybów, kiszoną kapustą i cebulką. Ciasto półkruche jest elastyczne i przyjemne w pracy, a samo przygotowanie pasztecików – nie tak bardzo skomplikowane jakby się mogło wydawać. CIASTO PÓŁKRUCHE Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i solą. Do mąki dodajemy bardzo zimne(...)Grzyby odcedzamy, odciskamy z wywaru, drobno kroimy lub siekamy w malakserze. Dodajemy do posiekanej kapusty. Wywar po gotowaniu grzybów możecie przelać do butelki lub słoika i wstawić do lodówki, albo wlać do worka na mrożonki i zamrozić. Później wykorzystać ten grzybowy wywar do przygotowania wigilijnego czerwonego barszczu lub do zupy grzybowej. Pieczarki i cebule oczyszczamy i bardzo drobno siekamy
Karo in the Kitchenprzygotowanie, 60 min duszenie) CENA: 15 zł LICZBA PORCJI: 4 porcje POZIOM: łatwe POTRZEBUJESZ nóż i deska duży garnek drewniana łopatka SKŁADNIKI: młoda kapusta – 1 główka (2 kg) jabłko czerwone, słodko-kwaśna odmiana – 2 szt. musztarda sarepska – 2 łyżeczki cydr jabłkowy – 300 ml boczek wędzony – 200 g czosnek – 1 ząbek olej rzepakowy(...)łyżki pieprz czarny mielony sól PRZYGOTOWANIE 1. KROJENIE KAPUSTY (5 min) Kapustę kroimy w ćwiartki i odkrawamy twardy trzon, który wyrzucamy. Następnie szatkujemy kapustę w paski (mniej więcej 2 x 5 cm długości) i odkładamy na bok. 2. PODSMAŻANIE BOCZKU (5 min) Boczek kroimy w kostkę. Wrzucamy go do dużego garnka i podsmażamy przez 2-3 min na średnim ogniu
Nerds Kitchenwędzonych, grzybów i wytrawnego czerwonego wina. Składniki: 1,5 kg kapusty kiszonej 0,5 kg kapusty białej 1 kg mięsa wieprzowego 0,5 kg boczku wędzonego 0,5 kg kiełbasy 2 łyżki smalcu ze skwarkami 4 cebule 0,1 kg grzybów 0,1 kg śliwki wędzonej 2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 4 szt. ziela angielskiego
Krokusowy DomSurówka Śmieciówka – czyli surówka z tego, co akurat miałam pod ręką :) Idealna do obiadu lub dań z grilla. Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej – Składniki: kapusta pekińska (ok. 800g) 1 papryka czerwona 1 pomidor 1 duży ogórek zielony 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 2 łyżki octu 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżeczki cukru 3 gałązki natki pietruszki(...)pieprz, sól do smaku Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej- Wykonanie: Kapustę pekińską poszatkować. Paprykę i pomidory pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w półksiężyce. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pietruszkę posiekać drobno. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać olej, ocet, cukier, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego! The post Surówka Śmieciówka z kapusty pekińskiej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje