czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:118/283)

Sałatka makaronowa z kurczakiem i kapustą pekińską 137

/Y3J3TNddny8[/embed] Składniki na sałatkę makaronową z kurczakiem i kapustą pekińską (duża miska): 250 g makaronu wstążki (albo inny ulubiony niezbyt drobny pół główki kapusty pekińskiej (około 0,5 kg) puszka kukurydzy 5 ogórków konserwowych czerwona papryka duża pierś z kurczaka (około 350 g) 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka Przygotowanie Pierś z kurczaka(...)lodówki, następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Po ugotowaniu odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. Kapustę drobno siekamy, paprykę kroimy w paski, ogórki w plasterki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Do dużej miski przekładamy kapustę, kurczaka i resztę składników. Dodajemy majonez, jogurt i przyprawy. Mieszamy dokładnie. Sałatkę

e-PrzepisyKulinarne
Ryba na warzywnej pierzynce 141

bardzo smaczne. Kto zdrowo się odżywia zapraszam do zapoznania się z przepisem. SKŁADNIKI: 2 duże płaty dorsza - filet  1 por 3 marchewki 1/4 główki młodej kapusty 1/2 pietruszki 1 papryka czerwona kilka różyczek brokuła koperek sól, pieprz  4 świeże pomidory  szklanka wody sok z cytryny WYKONANIE Filet kroimy na kawałki, posypujemy solą, pieprzem. Skrapiamy sokiem(...)naczyniu do parowania. Na każdy kawałek kładziemy plasterek pora. Rybę parujemy ok 20 min. W tym czasie przygotowujemy warzywa. Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Kapustę szatkujemy nożem. Pora kroimy na plastry. Paprykę rozcinamy, płuczemy, wycinamy ze środka włókna i ziarna, kroimy w paski. Różyczki brokuła rozdrabniamy. Wszystkie warzywa wsypujemy do dużego naczynia, podlewamy wodą. Nakrywamy

W kuchennym oknie Ewy
Indyk w młodej kapuście 130

Składniki: 400 g fileta z indyka 1/2 główki młodej kapusty 2 cebule sól, pieprz czubryca czerwona pieprz ziołowy ocet balsamiczny maggi 1/2 łyżki sosu chili 2 łyżki posiekanego koperku majeranek, … Czytaj dalej Indyk w młodej kapuście

czarrna od kuchni
Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane 166

Gołąbki z młodej kapusty , podwójnie kapuściane Dzisiejsze gołąbki, podwójnie kapuściane , mają po prostu kapustkę , także w farszu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em

Ogrodnik w podróży
Pekińska z pomarańczem 141

Niezastąpiona pekińska kapusta w roli głównej, kolejna, bardzo smaczna jej odsłona .... Składniki: 1 małą kapustę pekińską 1 pomarańcza pół papryki czerwonej pęczek szczypiorku 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek pół łyżeczki świeżego imbiru łyżeczka soku z limonki łyżeczka cukru, sól do smaku   Wykonanie: Kapustę pokroić w drobniutkie paseczki posypać solą. Skórkę z pomarańczy dokładnie wyszorować

kgwjanczewo
Młoda kapusta z krakowską i pieczarkami 88

uwielbia.  Tak przygotowaną młodą kapustę możecie podać z ziemniakami lub świeżym pieczywem. Polecam Wam mój przepis na domowe bułki (klik) . Składniki: 1 mała młoda kapusta większy kawałek kiełbasy krakowskiej – polecam krakowską z Wędzarni Marózek 2 łyżki masła 1,5 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 6 pieczarek 2-3 szczypty słodkiej czerwonej papryki 2 szczypty majeranku czarny(...)wysokości kapusty. Lekko solimy i gotujemy przez około 5-6 minut. Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Kiełbasę kroimy w kostkę. Smażymy przez kilka minut na oliwie, pod koniec doprawiając 2 szczyptami pieprzu i niewielką ilością soli. Mieszamy.  Dodajemy masło i po chwili naszą kapustę z niewielką ilością wody z gotowania, majeranek i słodką czerwoną paprykę. Mieszamy składniki

Słodkie okruszki
KROKIETY DZIADOWSKIE 192

KROKIETY to nic innego jak krokiety z kapustą, ugotowanymi ziemniakami oraz kaszą i grzybami. Doskonały smak tych krokietów dopełnia wspaniały aromat świeżo zmiażdżonego kminku. Krokiety z kapustą idealnie smakują z dodatkiem szklanki czerwonego barszczu lub sosem, np.: grzybowym .  Polecam! ------------------------------------- Liczba porcji : 10 Czas przygotowania : 60 minut ------------------------------------- SKŁADNIKI: szklanka ugotowanych ziemniaków  czubata szklanka ugotowanej na sypko kaszy szklanka zasmażonej(...)Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Krok 2. Do podsmażonej cebuli dodajemy oczyszczone i rozdrobnione grzyby, zasmażamy,mieszamy, aby smaki się połączyły. Krok 3. Kaszę, ziemniaki, zasmażoną kapustę oraz zasmażoną cebulę z grzybami przepuszczamy przez maszynkę lub rozdrabniamy w malakserze. *ważne aby ziemniaki były dobrze wystudzone, w przeciwnym razie cała masa będzie bardzo kleista i trudno będzie uformować

Moja Książka Kucharska
Barszcz ukraiński w polskiej wersji i "Pokój dla artysty" 170

esencjonalną, ciut zmodyfikowaną w porównaniu z klasyką. Barszcz zwykle gotuje się na rosole mięsnym, ja wolę wersję bezmięsną. Składniki (na 3 porcje): średni burak czerwony średni ziemniak 2 małe marchewki pietruszka korzeniowa kawałek selera kawałek kapusty (u mnie 2 liście) mała cebula liść laurowy suszony majeranek 2 łyżki białej fasoli z puszki (lepsza byłaby sucha fasola biała, którą wcześniej trzeba

Weekendy w domu i ogrodzie
TORTILLA Z KURCZAKIEM 156

wiem, jakich użyłam składników, więc nie muszę o nic się obawiać, a najbardziej o to, że najemy się chemii.  Składniki: filet z kurczaka - 3 szt. kapusta pekińska - 1/2 główki  cebula czerwona - 1/2 szt.  papryka konserwowa - 1 szt.  ogórek konserwowy - 2 szt. kukurydza w puszce - 1 puszka  tortilla - 6 szt.  majonez light - 6 łyżek(...)łyżki  oliwa z oliwek - 2 łyżki Sposób przygotowania: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić przyprawa kebab- gyros. Wymieszać z oliwą. Kurczaka usmażyć na patelni, na złoto. Kapustę pekińską poszatkować. Dodać kukurydzę, przecedzoną. Paprykę, obraną cebulę i ogórki pokroić w kostkę. Dodać do kapusty i wymieszać. Placki tortilli zwilżyć wodą i w elektrycznym grillu ugrzać. Placki wysmarować majonezem. Przyprawić

Kuchnia Paulettes
Krokiety z kapustą i pieczarkami 83

Pyszne, chrupiące krokiety z kapustą i pieczarkami,  do tego filiżanka barszczu czerwonego  i nic więcej mi nie potrzeba. Składniki: ciasto na naleśniki  tu 500 g kapusty kiszonej 400 g pieczarek cebula olej 1/2 łyżeczki kminku 3-4 ziarna ziela angielskiego 1.2 łyżki majeranku 2 liście laurowe  sól, pieprz dodatkowo 2-3 jajka 2 łyżki mleka bułka

magiczna kuchnia Kasi
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 97

się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego wypełniona farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Idealny dodatek do czerwonego barszczu. Przepis jest dość prosty, choć czasochłonny, ale jeśli przygotowujemy również pierogi z kapustą i grzybami to możemy zrobić więcej farszu, a zostanie nam do wykonania

Kuchnia MagdaLeny
KULEBIAK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 97

się z kuchni rosyjskiej. Na wigilijnym stole najczęściej pojawia się u nas kulebiak z kapustą i grzybami, czyli strucla z ciasta drożdżowego wypełniona farszem z kiszonej kapusty i suszonych grzybów. Idealny dodatek do czerwonego barszczu. Przepis jest dość prosty, choć czasochłonny, ale jeśli przygotowujemy również pierogi z kapustą i grzybami to możemy zrobić więcej farszu, a zostanie nam do wykonania

Kuchnia MagdaLeny
Surówka z młodej kapusty, z dressingiem jogurtowym 114

się z młodą kapustą. Wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanymi ziołami. Surówkę robi się w oka mgnieniu. Zapewniamy, doprawiać nie trzeba. Składniki 1/2 małej główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1 mała cebula czerwona 1 saszetka dressingu jogurtowego z ziołami od Folwark (opcjonalnie 2 szt) Przygotowanie K . Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na wiórki. Cebulę obieramy, kroimy

R'n'G Kitchen
Zimowa zupa z wołowiną 186

wołowiny lub baraniny ( użyłam łopatki wołowej )  3 średnie cebule 3 średnie marchwie 5 dojrzałych pomidorów ( zamieniłam na puszkę pokrojonych) 10 ząbków czosnku 150 g kapusty 3 średnie ziemniaki 1 czerwona papryka 50 g tłuszczu ( użyłam smalcu ) garść świeżej pietruszki + trochę do przybrania 2 litry bulionu wołowego ( miałam wywar na baranich kościach ) ew. 2-3 łyżki przecieru(...)pomidorowego (dodajemy jeśli pomidory nie dadzą zupie czerwonego zabarwienia) Przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka soli gwiazdka anyżu ew. zyra ( doczytałam w internecie ,że to kmin rzymski, jeżeli nawet nie, to pasował idealnie ) przygotowanie Mięso pokroić w kostkę 2,5 x 2,5 cm,  odłożyć do miski. Cebulę pokroić

Stare Gary
Sałatka krabowa z grejpfrutem 177

może nasycić głód i być świetnym lunchem. Składniki: 1 opak. paluszków krabowych (250 g) 1 dojrzałe awokado 1 spory czerwony grejpfrut 3 jajka na twardo 1/2 małej kapusty pekińskiej 1/2 puszki ananasa 125 g sera żółtego w kawałku 1 mała czerwona cebula 1/2 czerwonej papryki dressing: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego lub zwykłego 1 łyżka majonezu(...)Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Ananasa odsączyć, jeśli jest w plastrach – pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę obrać i pokroić w kostkę ok. 1 cm, tak jak awokado. Kapustę posiekać. Wymieszać ze sobą składniki. W osobnej miseczce przygotować dressing, polać nim sałatkę i delikatnie dokładnie wymieszać. Sałatkę krabową z grejpfrutem można podawać jako przystawkę, danie lunchowe lub dodatek, także

Pociąg Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania