już sałatkę, gdzie dominującym smakowo składnikiem jest ostro przyprawiony kurczak. Najczęściej oprócz kapusty pekińskiej dodaję kukurydzę, ogórka, cebulę lub pora i pomidory. Tym razem pikantny smak sałatki postanowiłam przełamać słodkim akcentem i dodałam brzoskwinie z syropu i zamieniłam cebulę na czerwoną. Sałatka(...)wyszła bardzo smaczna, owoce smakowo fajnie wkomponowały się w całość i dodały koloru. Ma się ochotę na więcej i więcej. Polecam:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej puszka brzoskwiń 2 cebule czerwone ogórek wężowy 40 dkg fileta z kurczaka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 2 łyżeczki przyprawy Gyros 2 łyżki oleju lub oliwy (można dodać puszkę kukurydzy
Maślane ciasteczkodzisiaj zrobiłam go z dodatkiem kiszonej kapusty. Takie danie zaspokoi apetyt każdego mężczyzny i nie tylko, polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500 g łopatki 300 g kiszonej kapusty 4 cebule 1 czerwona papryka lub 1/2 czerwonej i 1/2 żółtej 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/2 łyżeczki kminku (jak ktoś lubi) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka(...)Całość dusić na wolnym ogniu około 45 minut aż mięso zmięknie. Od czasu do czasu mieszać. 6. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski, dodać do gulaszu. Kapustę przesiekać i dodać do potrawy. Całość wymieszać i dusić jeszcze około 15 minut. Doprawić pieprzem i solą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Danka Pichciktórzy są w naszych sercach, ale nie ma już ich z nami… Ale zanim zasiądziemy do wigilijnego stołu czeka nas sporo przygotowań. Lepienie uszek, pierogów z kapustą i grzybami, przygotowanie czerwonego barszczu, pieczenie ciast… I przygotowanie wielu innych potraw, które tradycyjnie pojawiają się na naszym stole. Jeśli na Waszej wigilijnej kolacji ma pojawić się cała rodzina zajęć macie(...)zmęczenia. Dlatego warto rozłożyć sobie przygotowania do Wigilii w czasie. Ja osobiście zawsze wcześniej przygotowuję niektóre potrawy i odpowiednio je przechowuję. Najpierw odpowiednio szybciej przygotowuje domowy zakwas na czerwony barszcz (przepis znajdziecie tutaj ), który później umieszczam w butelkach i przechowuję w chłodzie (u mnie w piwnicy). W kolejnych dniach lepię uszka z grzybami. Przepis na domowe uszka z grzybami znajdziecie
Słodkie okruszkinietypowy przepis – polędwiczkę wieprzową z kapustą pekińską i kalafiorem :) Składniki na polędwiczkę: – 300 g polędwiczki wieprzowej – 350 g kapusty pekińskiej – 300 g różyczek kalafiora – 1 cebula – 1 łyżka masła – 100 g czerwonego ryżu – sól
Kuchenne WariacjePóźną nocą nalałam do kubka barszczu, wyrobiłam idealnie lepkie ciasto aż w dłoniach brakowało mi sił, przygotowałam idealny farsz. Delikatnie wyczuwalna soczewica, kwaśna kapusta, podsmażone pieczarki a do tego cała gama aromatycznych przypraw takich jak kumin, kolendra, majeranek. Po północy miałam ulepionych kilkadziesiąt przepysznych pierożków, które jedynie ugotowałam i schowałam do lodówki, by ciasto nie obeschło. Kolejnego dnia przesmażyłam(...)lepkie a przy tym nie będzie wymagało podsypywania mąką podczas wałkowania) 220 gram mąki 11 łyżek wrzątku 5 łyżek oleju rzepakowego 3/4 łyżeczki soli Farsz: 1/3 szklanki czerwonej soczewicy 1 szklanka kapusty kiszonej (wcześniej należy ją obgotować przez godzinę w wodzie, odcedzić i posiekać) 1 szklanka pokrojonych drobno pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku po 1/2 łyżeczki kuminu, majeranku
Mango Papajaprzekąski na święta i nie tylko Święta już za pasem. Co na wigilię to raczej wiadomo, tradycja: śledzik, karp smażony, barszcz czerwony czy pierogi z kapustą i grzybami. Gorzej z 1 i 2 dniem świąt. Wpada rodzina i co wtedy? Na pewno dobrym pomysłem jest pieczyste(...)proszku 2 łyżki oleju roślinnego 4 placki tortilli 1 opakowanie Pasty z białej fasoli „Z gruntu dobre” 50 g rukoli lub mieszanki sałat 1 marchewka 1 czerwona papryka sól, pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka natrzyj olejem roślinnym, curry i papryką w proszku. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Usmaż
kuron.com.plgenialnie . Małe modyfikacje a duży efekt Polecam , nieco lżejsza wersja od surówki majonezowej , a równie ciekawa i prosta do zrobienia Składniki : 3 garści kapusty kiszonej , najlepiej własnej 1 kawałek białej części pora 1/2 małej czerwonej cebuli 1 duża zielona papryka grubościenna 1 jabłko 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki miodu 1 łyżka oliwy z oliwek(...)lekko odciskamy z nadmiaru soku , przekładamy do miski . Kupną czasem dobrze jest przepłukać , bo bywa bardzo kwaśna , przy swojskiej tego problemu nie ma Czerwoną cebulę i pora siekamy najdrobniej jak się da . Dokładamy do kapusty . Jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach , ja zazwyczaj nie obieram . Czosnek wyciskamy praską dokładamy do reszty warzyw . Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy
Ogrodnik w podróżyskładniki: 1 kapusta pekińska 1 pierś z kurczaka| 1 puszka kukurydzy 1 papryka czerwona 4 ogórki konserwowe 1 cebula biała 1 cebula czerwona 150 g sera żółtego ketchup majonez 1 przyprawa do gyrosa olej wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w małą kostkę i podsmażamy na oleju z dodatkiem 3/4 przyprawy do gyrosa. Po usmażeniu odstawiamy(...)ostygnięcia. Ogórki, cebule, paprykę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę kroimy w paski. Kukurydzę odcedzamy. Majonez mieszamy z pozostałą częścią przyprawy. W szklanej salaterce układamy warstwowo: kawałki kurczaka, białą cebulę, ketchup, kapustę (grubą warstwę), ogórki, warstwę majonezu, cebulę czerwoną, kukurydzę, paprykę, warstwę majonezu, ser żółty. Przed podaniem schładzamy w lodówce
Domowy Smak Jedzenianatka pietruszki , kilka gałązek selera 1 szklanka poszatkowanej białej kapusty 2 łyżki suszonej pietruszki sól , pieprz , domowa vegeta do smaku 1 plaska łyżeczka koncentratu chili od Proeco Polska 1 łyżka przecieru pomidorowego . 3,4 łyżki śmietanki 12 % 1 mała czerwona papryka Wykonanie : Mięso umyć , przełożyć do garnka i zalać około(...)garnka , gdy woda się zagotuje dodać przyprawy . Gotować na małym ogniu około 30 minut , następnie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę , przełożyć do wywaru razem z poszatkowaną kapustą i pokrojoną w paseczki czerwoną papryką, dolać jeszcze około 1 litra wody dodać przecier pomidorowy i koncentrat chili. . Gotować wszystko aż ziemniaki zmiękną . Przyprawić ewentualnie jeszcze do smaku solą
Sama słodycz i szczypta chiliProsta i lekka sałatka, którą przygotujecie bardzo szybko. Co potrzeba: ½ mniejszej kapusty pekińskiej, 1 puszka czarnej fasoli, 1 serek feta (200 g), 15 cm długiego ogórka wężowego, 1 średnia cebula czerwona, sos winegret według tego przepisu Wykonanie: Fasolę przekładamy na sitko, płuczemy kilkakrotnie pod bieżącą, zimną wodą, zostawiamy do odsączenia. Robimy sos winegret według tego przepisu(...)pokrojoną drobno kapustę pekińską, cebulę pokrojoną w bardzo cieniutkie półplasterki, ogórka pokrojonego ze skórą w cieniutkie półplasterki, serek feta pokrojony w drobną kostkę. Dodajemy odsączoną fasolę, mieszamy delikatnie, ale dokładnie, wlewamy sos winegret i ponownie mieszamy. Zostawiamy na 15 minut do przegryzienia się smaków. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy. Smacznego :)) kapusta pekińska, czarna fasola, ser feta, czerwona cebula, ogórek
Bułka z Chlebemleczo wegetariańskie, to wystarczy, że pominiecie w przepisie kiełbasę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Leczo z młodej kapusty – Składniki: pół główki dużej młodej kapusty – ok. 800 g 3 średnie papryki czerwone – ok. 700 g 1 średnia papryka żółta – ok. 220 g 2 średnie cebule – ok. 200 g 4 średnie ogórki konserwowe(...)smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na leczo z młodej kapusty: Kapustę pozbawić brzydkich, zewnętrznych liści. Umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, odciąć twardy głąb. Liście dość drobno poszatkować. Pieczarki oczyścić (przeczytaj artykuł: Pieczarki – myć je czy obierać? ), pokroić na plasterki. Ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Wszystkie papryki (czerwone i żółtą) umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych, a następnie pokroić
Kulinarne Przebojerecommend you do the same. SKŁADNIKI (4 porcje): 300 g wołowiny, u mnie bavette 1 średnia marchewka 1 średni por (biała część) 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 1/2 czerwonej cebuli 2 liście kapusty pekińskiej 4 spore pieczarki 2 łodygi selera naciowego 200 g makaronu ryżowego 1 łyżka sezamu Marynata do mięsa: 2 łyżki sosu sojowego jasnego
Martyna Cookssmakował. Myślę, że sposób w jaki go podałam jest dość oryginalny, ponieważ użyłam naleśników ze śniadania. Składniki 1/2 kg wołowiny (ja użyłam karku wołowego) 1 duża czerwona papryka 30 dkg. kapusty pekińskiej 1 mały bakłażan 1 średniej wielkości marchewka 3 cebule szalotki (można użyć zwykłej cebuli) 1/2 puszki pomidorów pelati Olej do smażenia mięsa Płaska łyżeczka świeżego imbiru
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy