czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:117/283)

PASZTECIKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 164

Przepyszne paszteciki z kapustą i grzybami, mięciutkie w środku z chrupiącą skórką, świetnie smakują z barszczem wigilijnym .  SKŁADNIKI Ciasto: - 600 g. mąki - ¼ szklanki oleju - 2

RAROSSA
SAŁATKA PEŁNA MARZEŃ Z CIECIERZYCĄ 149

pomidory duże 1słoiczek ciecierzycy 1 duża czerwona papryka 1 świeża papryczka chilli Sos: `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 4 ząbki czosnku 1 jogurt grecki sól pieprz `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski.Mandarynki odcedzamy na sicie.Paprykę czerwoną myjemy,usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę.Ogórek zielony myjemy i suszymy,kroimy w półplasterki. Pomidory myjemy,osuszamy,usuwamy gniazda nasienne ,kroimy w kosteczkę.Ciecierzycę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lunchbox #3 290

macie pomysłu co zapakować do pracy rzucam kilka pomysłów :) Pierwszy ( na zdjęciu powyżej) składa się z buraczanych kotletów jaglanych, gotowanego brokuła oraz prostej sałatki z kapusty pekińskiej z dodatkiem pomidora, czerwonej cebuli, kukurydzy i szczypiorku z dodatkiem sosu vinaigrette. Drugi pomysł na lunchboxa to sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami w towarzystwie grzanek z ciemnego pieczywa. Trzeci pomysł

Czerwona Porzeczka
Rolada gołąbkowa. 96

PAPRYKI CZERWONE PAPRYKI GARŚĆ KOPERKU 2 ZĄBKI CZOSNKU CZERWONA PAPRYKA, MAJERANEK, PIEPRZ I SOL DO SMAKU OLEJ DO SMAŻENIA SOS: 750 ML PASATY POMIDOROWEJ 1/2 SZKLANKI WODY 1 ZĄBEK CZOSNKU 1 LIŚĆ LAUROWY 3 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO MAJERANEK, SUSZONY KOPEREK, SOL I PIEPRZ DO SMAKU OPCJONALNIE PIEPRZ KAJEŃSKI ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: KAPUSTĘ SPARZYĆ, WYCIĄĆ

Pani M - kuchnia smakowita
Pieczone filety z mintaja 221

lubicie smażonej ryby, unikacie nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie się zaopatrzyć w dobre produkty do pieczenia. Ja polecam produkty marski Stella Składniki: 5 filetów(...)można pominąć ten etap, wówczas unikniemy dodatku tłuszczu), piekę jeszcze chwilę. Przed podaniem można oprószyć całość zielonym koperkiem. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z czerwonym barszczem lub podana w formie obiadu z kiszoną kapustą i ziemniakami. Smacznego

Słodkie okruszki
Zupa spalająca tłuszcz 112781

tłuszczowej.     Zupa jest syta I pyszna. Polecam tez zupę z  brokułami - przepis tutaj  Polecam . Zaczynamy:  Składniki: 1 główka kalafioru mała kapusta 1 papryka - ja użyłam czerwonej 6-8 łodyg selera 2-3 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw(...)gotujemy rosół z 6 podudzi kurczaka- bez skóry, dodałam sól do smaku. Po ugotowaniu wyciągamy kurczaka- można zrobić sałatkę :) Skroiłam kapustę, paprykę, marchew i seler. Popłukałam kalafior, pokroiłam szczypior. Wszystkie warzywa dodałam do rosołu. Doprawiłam kminkiem i sokiem z cytryny. Jeżeli zupa jest za gęsta dodajemy wrzącej wody. Dodać puszkę pomidorów i natkę pietruszki, doprowadzić

Smaki Edyty
Kapusta zasmażana z boczkiem 168

smaku. Polecam to danie jako idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs.   Kapusta zasmażana z boczkiem Składniki:  1 cebula 150g wędzonego boczku mała główka kapusty (500g) (może być biała, czerwona, ja użyłam włoskiej) sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie:  Olej rozgrzać na patelni i przesmażyć na nim cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Gdy cebula się zeszkli(...)dodać boczek pokrojony w kostkę i smażyć przez kilka minut do czasu aż boczek nieco się wytopi i przyrumieni. W międzyczasie poszatkować kapustę (pomijając głąba). Kapustę dodać na patelnię, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez okilkanaście minut, mieszając od czasu do czasu, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. Gotować do czasu aż kapusta będzie miękka, ale wciąż chrupiąca

Codzienne Gotowanie
Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej. 85

danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu. SKŁADNIKI: PIERŚ Z KURCZAKA PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK SZKLANKA BULIONU 1 CEBULA 2 ZĄBKI CZOSNKU 1 LIŚĆ LAUROWY 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO 1 PŁASKA ŁYŻKA

Pani M - kuchnia smakowita
Kapuśniak z czerwoną fasolą i makaronem pełnoziarnistym 135

się talerzem gorącej, gęstej zupy :) Składniki: 1 łyżka masła mały kawałek bulwy selera 1 łodyga selera naciowego 1 pietruszka 1 marchewka kawałek pora ćwierć małej główki kapusty włoskiej puszka 420 g czerwonej fasoli konserwowej 3 garście pełnoziarnistego makaronu świderki 2 drobiowe kostki bulionowe 2 litry wody 4 ziela angielskie liść laurowy sól pieprz kminek mielony suszony koperek Wykonanie: Warzywa(...)obrałam i umyłam. Marchew, seler i pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach. Selera naciowego pokroiłam w plasterki, a pora w kosteczkę. Z kapusty wykroiłam głąba i pokroiłam ją w dość grube plastry. W rondlu rozgrzałam łyżkę masła, wrzuciłam marchew, selera korzeniowego i pietruszkę, smażyłam kilka minut, aż warzywa zwiotczały. Dodałam pora i selera naciowego. Smażyłam razem jeszcze chwilę

Kuchenne zapiski Edyty
Surówka z młodej kapusty z marchewką i koperkiem. 196

Tradycyjna surówka z młodej kapusty. Prosta i szybka w wykonaniu a zarazem najbardziej smaczna z wiosennych surówek. Pasuje moim zdaniem do większości dań obiadowych i co dziwne smakuje nawet dzieciom. Polecam :) Składniki - pół główki młodej kapusty - 2 młode marchewki - 1 mniejsza czerwona cebula - pół pęczka koperku - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka śmietany 12 % lub 18% - sól, pieprz do smaku(...)Wykonanie Kapustę szatkuję, marchewkę ścieram na drobnych oczkach tarki, cebulę kroję w kosteczkę, koperek siekam. Do warzyw dodaję majonez, śmietanę, całość mieszam i doprawiam do smaku solą i pieprzem. Gotową surówkę przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Smacznego :)  Jeśli jak i ja jesteście fanami młodej kapusty to zapraszam do zapoznania się z innymi moimi przepisami na to pyszne warzywo

Kuchnia z widokiem na ogród
Surówka "Samo Zdrowie" 171

skropiona oliwą z pestek winogron sprawia , że taka surówka, zagości nie raz , nie dwa... na naszych stołach ;)   Składniki:   - op. sałaty roszponki -  średnia kapusta pekińska - 2-3 pomidory - papryka czerwona  - 2 ogórki kiszone - pęczek szczypiorku - przyprawy - bazylia, tymianek, sól, pieprz - oliwa z pestek winogron Warzywa starannie umyć,osuszyć. Kapustę pekińską drobno poszatkować , roszponkę delikatnie "porwać", pomidora

Różne smaki w kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z owocem kaki 157

Bardzo lubię surówki do obiadu przełamane smakiem słodkiego owocu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 owoc kaki 1 czerwona papryka 2 marchewki 1 por 1 jabłko olej + woda przyprawa do sałatek (lubię Prymat) Sposób przygotowania: 1. Oczyszczoną kapustę kroimy w kostkę lub paski. 2. Paprykę i kaki kroimy w kostkę. 3. Obraną marchew i jabłka ścieramy na tarce jarzynowej

Kuchnia domowa Ani
Sałatka warstwowa ze śledziem, kapustą pekińską, jajkami i żółtym serem + film 380

Taka sałatka doskonale sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na domowej imprezie.     składniki na 4 porcje 500 g płatów śledziowych solonych 2 czerwone cebule 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 150 g żółtego sera sos 100 g majonezu 200 g śmietany 18% czarny pieprz sól przepis W misce łączymy śmietanę

Smakowite Dania
Zupa ziemniaczana z soczewicą 141

więcej zachwalać – wypróbujcie i sami się przekonajcie! Składniki: 5 średnich ziemniaków 2 cebule 5 ząbków czosnku 3 średnie marchewki 1/4 małej główki kapusty 1 szklanka surowej soczewicy czerwonej 1 łyżka tymianku 1 łyżeczka kurkumy 6 szklanek wody 3 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych szpinak lub jarmuż (świeży lub mrożony) płatki chilli (opcjonalnie) sól do smaku Wykonanie: Ziemniaki obieramy, myjemy(...)kroimy na słupki (jak do frytek), marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na talarki. Obrane ząbki czosnku i cebulę drobno kroimy, a kapustę drobno szatkujemy. Do większego garnka wrzucamy cebulę, czosnek, ziemniaki, zalewamy niewielką ilością wody i “podsmażamy” aż cebulka zmięknie. Dodajemy tymianek, kurkumę, soczewicę i wodę. Zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy na wolnym ogniu aż warzywa będą prawie ugotowane. Wówczas dodajemy

Lamarida.pl
Surówka z białej kapusty... 145

Pyszna surówka na bazie białej kapusty, dobra na każdą okazję.  -- Skład: kapusta biała, papryka żółta i czerwona, cebula czerwona, marchew,  domowy majonez, przyprawy tj. sól i pieprz. Do ozdoby pomidorki, sałata, rzodkiewka.  Majonez robimy dosłownie chwilę, do wysokiego i wąskiego naczynia wlewamy 2 szkl. oleju,  dodajemy: jajko, szczyptę soli, szczyptę pieprzu, łyżeczkę musztardy(...)łyżeczki octu i blenderem mieszamy na wysokich obrotach 10 s zaczynając od dołu ku górze i z powrotem. Kapustę ucieramy na grubych oczkach tarki, marchew na drobnych, paprykę i cebulę kroimy  dowolnie w kostkę-piórka-talarki-słupki... jak kto lubi żeby było ładnie. Potem przygotowane warzywa układamy, tak po prostu warstwami w miskach na przemian. -- Po ułożeniu ostatnich warstw

chleba naszego
Gołąbki z mięsem i parmezanem w sosie pomidorowo-paprykowym 169

kostka bulionu (drobiowy) sos: 1 puszka pomidorów krojonych z ziołami 4 łyżki passaty lub przecieru pomidorowego sól, pieprz, cukier 2 łyżki sera mascarpone 1 duża czerwona papryka Przygotowanie: Ze środka kapusty wycinamy głąb. W dużym garnku gotujemy kapustę (wyciętą stroną do dołu) - ok 20 min., następnie obracamy i gotujemy kolejne 5 min. W tym czasie pieczemy paprykę - myjemy, przekrajamy

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania