czerwona kapusta - 4242 przepisów (strona:126/283)

Paprykowy kapuśniak 101

Danie jednogarnkowe, gęsta, pikantna zupa z papryką, pomidorami, cebulą, kiełbasą i kapustą kiszoną. Zainspirowana przepisem z programu telewizyjnego przygotowałam moją wersję tego dania - jest pyszne! Składniki: 3 papryki czerwone, 1 papryka żółta, 2 cebule, 200 g kapusty kiszonej, 1 duży pomidor, 300 g kiełbasy, 80 g przecieru pomidorowego, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta chilli, duża łyżka wędzonej papryki

Lena Gotuje
Leczo z kapustą włoską 272

Składniki : połowa małej główki włoskiej kapusty 15 dag pieczarek duża żółta papryka mała czerwona papryka 1 cebula puszka krojonych pomidorów sól, pieprz, słodka mielona papryka, 2-3 łyżeczki cukru Przygotowanie : Kapustę pokroić drobno, umyć Pieczarki, cebulę i papryki pokroić dość grubo Na rozgrzany olej wrzucić kapustę, podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką, dusić, dodać cebulę i ponownie przykryć Dorzucić pieczarki

Proste Potrawy
Wigilijne łazanki 124

czasu na umieszczenie przepisów na stronie. Tym razem łazanki które są moim ulubionym daniem. Trochę są czasochłonne ale za to smakują wyśmienicie. Składniki: - 1 biała kapusta (ok. 2kg) - 40 dkg pieczarek - 2 cebule czerwone - 2 łyżki masła - 2 paczki makaronu łazanki - sól i pieprz do smaku   W pierwszej kolejności kroję kapustę na mniejsze kawałki, wkładam do garnka, zalewam

Kuchenne Wariacje
Barszcz ukraiński 137

Tradycyjny BARSZCZ UKRAIŃSKI na aromatycznym i pełnym smaku rosole z... Artykuł Barszcz ukraiński pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Kolorowe Fileciki 104

minut. Składniki: ·        1 ½ fileta z kurczaka ·        3 liście kapusty włoskiej ·        10 dag sera żółtego ·        Papryka czerwona ·        2 łyżki majonezu ·        Sól(...)Przyprawa do kurczaka Sposób przygotowania: 1.       Mięso kroimy na połowę, usuwając wystające kawałki. 2.   W mięsie robimy otwór. 3.   Kapustę szatkujemy przekładamy do miski. 4.   Dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, majonez, pokrojoną drobno paprykę. Doprawiamy pieprzem oraz solą i mieszamy wszystkie składniki razem. 5.   Gotowy farsz wkładamy

Kulinarna Chwila
Tradycyjny bigos moskiewski - przepis 328

przyprawy: sól, pieprz, listek laurowy, kilka ziarenek jałowca i ziela angielskiego. zasmażka: 1 łyżka mąki+1 łyżka masła Bigos przepis. Przygotowanie bigosu: Krok 1. -kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, przemyć dwukrotnie i osączyć. Jeżeli kapusta jest bardzo kwaśna, należy wypłukać w gorącej wodzie -cebulę obrać, posiekać i przesmażyć na maśle w garnku, w którym będzie robiony bigos. -grzyby ugotować(...)łyżki masła i 1 łyżki mąki Krok 2. Do garnka z przesmażoną cebulą włożyć osączoną kapustę, zasmażać chwilę, cały czas mieszając. Co jakiś czas do kapusty dolewać po trochu rosołu z ugotowanymi w nim grzybami.  Bigos dusić na umiarkowanym ogniu do czasu, aż kapusta będzie prawie miękka. Krok 3. Do bigosu dodać pozostałe składnik oraz przyprawy, wymieszać i dusić

Moja Książka Kucharska
BŁYSKAWICZNA SAŁATKA OBIADOWA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ 102

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAW: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: mała główka kapusty pekińskiej, 3 średniej wielkości ogórki konserwowe, średniej wielkości czerwona papryka, 2 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki suszu z liści kopru Cykoria. Przygotowanie: Kapustę myję, osuszam ręcznikiem papierowym i siekam. Ogórki i paprykę kroję w małą kostkę. Wszystkie składniki sałatki

JejKuchnia
Sałatka obiadowa z roszponką 97

Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) )  1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę kroimy w cienkie paski, roszponkę dzielimy na pojedyncze listki, paprykę

Czary - gary w kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego 125

Składniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski.  Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę

Qchnia po prostu
Białe kiełbaski zapiekane na kapuście kiszonej i papryce 177

kiełbaski zapiekane na kapuście kiszonej i papryce. Potrawa ta to doskonała propozycja na obiad lub ciepłą kolację.  SKŁADNIKI: 4 Białe Kiełbaski Grillówki Hańderek , 300g kapusty kiszonej, 1 cebula, 1/2 strąka papryki czerwonej, 1/2 strąka papryki żółtej, 1/2 strąka papryki zielonej, 1/2 łyżeczki kminku mielonego, 2 łyżki masła, 100ml wody, 2 plastry sera żółtego, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surówka Krzysia 165

Kapusta biała młoda - 1 /2 głowki papryka czerwona - 1 strąk jabłka winne - 2 szt rzodkiewka -1/2 pęczka marchewka -2 szt sól- szczypta cukier - szczypta oliwa - 2 łyżki sok z cytryny - 1 łyżka Kapustę oczyścić, poszatkować. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cieniutkie paseczki. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Rzodkiewkę oczyścić

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty pekińskiej z kolendrą 135

Pyszna zdrowa surówka do obiadu Składniki • 1/2 główki kapusty pekińskiej małej • 1 marchewka • 1 cebula czerwona • pęczek pietruszki • pęczek kolendry • sok z 1/2 cytryny • troszkę skórki z cytryny • syrop klonowy może być miód lub cukier • olej rzepakowy • sól • pieprz Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić na małe kawałki Pokroić cebulę w talarki , dodać startą marchew na grubej tarce i posiekaną

W królestwie smaków Beaty
Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) 69

barszczem (przepis) , czy bez – smakują idealnie! U nas takie krokiety to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu. Wtedy oczywiście zajadamy je w towarzystwie barszczy czerwonego. Osoby zabie The post Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sałatka z zupek chińskich. 390

Składniki: 0,5 kg piersi z kurczaka 3 zupki chińskie – Vifon kurczak curry (ostra) 0,5 średniej wielkości kapusty pekińskiej jedna kulka mozzarelli 1 czerwona papryka 1 mała cebula 3 łyżki majonezu Do miski wsypujemy pokruszony makaron z zupek chińskich. Do szklanki wsypujemy wszystkie przyprawy i tłuszcz, które były w torebkach i zalewamy wszystko do pełna gorącą wodą. Dokładnie(...)talerz. W między czasie kroimy kurczaka w kostkę i podsmażamy go na oliwie na złoty kolor – odstawiamy do wystygnięcia. Następnie kroimy paprykę, cebulę i mozzarellę w drobną kostkę, a kapustę pekińską szatkujemy i wszystko przekładamy do miski z makaronem, dodajemy też wcześniej przygotowanego kurczaka Mieszamy dodając po jednej łyżce majonezu. Smacznego

Moje-pitraszenie
Naleśniki z zasmażaną kapustą i kurczakiem 157

naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mąki 3 szklanki pełnego mleka szklanka wody gazowanej łyżeczka soli łyżka oleju pół łyżeczki proszku do pieczenia zasmażana kapusta: 900g kiszonej kapusty (nie do końca odciśniętej) duża czerwona cebula łyżka smalcu łyżka masła pieprz kurczak: 500g piersi z kurczaka łyżka masła łyżka oliwy z oliwek sól, czarny pieprz, curry pół średniej cukinii szklanka bulionu(...)posmarowanej oliwą do zarumieniania z obu stron. Cebule obrać i pokroić w drobna kostkę. W garnku roztopić smalec z masłem i przesmażyć na nim cebulkę do zeszklenia. Dodać poszatkowaną kapustę i kontynuować smażenie na wolnym ogniu prze około 8-10 minut. Wymieszać łyżkę mąki z niepełna szklanką wody. Wlać do kapusty przez sitko stale mieszając. Doprawić do smaku świeżo mielonym

Pyry na Gaz
Pieczone krupnioki (kaszanki) z kapustą kiszoną 196

ilości i apetytu osób, które zamierzamy nakarmić oraz własnej inwencji ;) Przepis ten poznałam w podbędzińskich Mierzęcicach, które z tego miejsca serdecznie pozdrawiam :) Składniki: - krupnioki - kapusta kiszona - cebula pokrojona w piórka - sól, pieprz - czerwona słodka papryka Przygotowanie jest banalnie proste - na kawałku folii aluminiowej kładziemy oprószonego solą i pieprzem krupnioka, obok porcję kapusty, a na to duuużo cebuli. Całość posypujemy

Kulinarne zapędy Kokosa
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką i pomidorem 94

wyszła naprawdę dobra w smaku. Prosta, smaczna surówka do obiadu z kapusty pekińskiej, papryki, pomidora, cebuli i jabłka, z zieleniną. Bez majonezu, więc niezbyt tucząca. Zdrowa, pełna witamin i kolorów.Doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju mięs. 6 liści kapusty pekińskiej 1 małe jabłko 1 średnia czerwona papryka 1 mała cebula 1 duży pomidor 1 łyżeczka posiekanego koperku(...)łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz cukier Liście kapusty umyć i drobno pokroić. Pomidor umyć i pokroić na małe kawałki. Paprykę umyć i pokroić w dość drobną kosteczkę. Cebulę obrać posikać bardzo drobno. Jabłko obrać i zetrzeć na jarzynowych oczkach tarki. W szklance wymieszać sok z cytryny, olej, natkę, koperek i przyprawy

Krylowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania