głębokiej patelni, podlewamy czerwonym winem, przykrywamy, dusimy. Kapustę przelewamy wodą, odciskamy. Na drugą, szeroką i głęboką patelnię dajemy trochę oleju kokosowego i obsmażamy kapustę, paprykę pokrojoną w kosteczkę i dodajemy śliwki drobno pokrojone oraz mięso z żeberek ( usuwamy kości ). Smażymy dotąd ,aż śliwka zacznie przechodzić mięsem i kapustą oraz będzie się lekko rozpadać. Jeśli czegoś nam brakuje(...)etapie możemy doprawić wedle uznania. Międzyczasie gotujemy łazanki. Gotowe odcedzamy i wrzucamy do kapusty. Mieszamy i podsmażamy. Dosmaczamy pieprzem z młynka , ewentualnie solą i oliwą z oliwek. Podajemy z pokrojonym szczypiorem lub pióropuszem dymki i tartym parmezanem. Czuję , że ser dojrzewający owczy lub kozi i czerwone wino byłyby tu niebiańsko dobre! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnijakie macie tajemne dodatki do surówek? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/surowka.jpg","recipeIngredient":["200 g kapusty kiszonej\r","1 \u015bredni por\r","1 jab\u0142ko\r","1\/2 czerwonej papryki\r","1 \u015brednia marchewka\r","szczypta cukru i soli\r","2 \u0142y\u017cki oliwy\r","kminek (opcjonalnie)"],"name":"Sur\u00f3wka z kapusty(...)pora skrajamy.\r","Ca\u0142o\u015b\u0107 solimy i wyciskamy.\r","Dodajemy cukier i oliw\u0119.\r"]} Drukuj Surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i papryką Składniki 200 g kapusty kiszonej 1 średni por 1 jabłko 1/2 czerwonej papryki 1 średnia marchewka szczypta cukru i soli 2 łyżki oliwy kminek (opcjonalnie) Sposób przygotowania Jeśli kapusta jest "długa", kroimy
Mieszam w Garnkusalsa Winiary 2 duże podudzia z kurczaka lub pierś z kurczaka 1 łyżka oleju 2 ogórki kiszone z chilli 1 duży pomidor 1/2 średniej wielkości kapusta pekińska 1 puszka mieszanki meksykańskiej (kukurydza, groszek, marchewka, czerwona fasola) sól, pieprz przyprawa Gyros Kamis 1 czerwona cebula natka pietruszki i pomidorki koktajlowe do dekoracji Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka luzujemy(...)drobną kostkę, mieszamy razem. Czerwoną cebule kroimy w drobną kosteczkę. Na godzinę przed podaniem kapustę pekińską szatkujemy i solimy aby ją zmiękczyć. Mieszankę meksykańską odsączamy z zalewy. Mięso smażymy. W naczyniu układamy warstwami wg uznania: mięso, kapustę pekińską, ogórki, pomidory, mieszankę meksykańską, czerwoną cebulę. Warstwy smarujemy sosem czosnkowym i salsą. Ostatnią warstwą zawsze w tej sałatce jest kapusta
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmoże tak trochę odmiany? Składniki: · 1 filet z kurczaka · 6 liści kapusty włoskiej · 2 papryki czerwone · Zielona papryka · Cebula · 6 szt. Ogórki(...)plasterków sera żółtego · Sól · Papryka ostra Sposób przygotowania: 1. Kapustę obgotowujemy, mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2. Liść kapusty rozkładamy na desce, na liściu układamy mięso, następnie plaster sera, paseczek ogórka oraz papryki i zwijamy
Kulinarna ChwilaSałatka ta do zdrowych nie należy, lecz od czasu do czasu sprawdzi się świetnie na imprezach urodzinowych, Andrzejkach, czy też jako sałatka na Sylwestra . Dodanie odrobiny
Kulinarne Przebojesię coś wyhodować ;-) Tak też było z kapustą, posadziliśmy pięć- udała się jedna :-), ale za to jaka pyszna. Składniki na surówkę z młodej kapusty 1 główka młodej kapusty 4 marchewki 1/2 czerwonej papryki 2 ogórki małosolne 1 średnia cebula 2 łyżki siekanej natki pietruszki sól pieprz oliwa z oliwek lub olej Kapustę siekamy, solimy, dobrze mieszamy
Rozpustne gotowanieśniadanie lub kolację . składniki na 2 hot dogi 1 bagietka 2 długie parówki 2 plastry żółtego sera pół ogórka 4 liście kapusty pekińskiej 1 średni pomidor 1 mała cebula czerwona łyżka oliwy z oliwek sól pieprz keczup przepis Umyte liście kapusty pekińskiej osuszamy i siekamy w paseczki, dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka, czerwoną cebulę i pokrojonego
Smakowite Daniapyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 puszka marchewki(...)Piersi z kurczaka umyć , osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki. Oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić i poszatkować w cieniutkie paseczki. Wsypać do miski. Fasolkę, kukurydzę i groszek odcedzić i włożyć do miski. Ananasy, marchew także odcedzić i pokroić w kostkę. Dodać
Smaczne Potrawypyszna , pożywna i wyjątkowo szybko znika ze stołu Jest idealna na spotkania towarzyskie oraz imprezę. Doskonale smakuje z świeżym pieczywem, jak i bez żadnych dodatków. Składniki : 1 kapusta pekińska 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w kawałkach 1 puszka kukurydzy 1 puszka zielonego groszku 2 jabłka 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 puszka marchewki(...)Piersi z kurczaka umyć , osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć do miseczki. Oprószyć solą i pieprzem. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić przyprawionego kurczaka i podsmażyć. Zdjąć z ognia. Wystudzić. Kapustę pekińską umyć, osuszyć, pokroić i poszatkować w cieniutkie paseczki. Wsypać do miski. Fasolkę, kukurydzę i groszek odcedzić i włożyć do miski. Ananasy, marchew także odcedzić i pokroić w kostkę. Dodać
Smaczne Potrawyobiadu. W połączeniu z mięsem i ziemniaczkami smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1 kapusta pekińska 2 jabłka 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 łyżka Octu Winnego z czerwonego wina JAMAR cukier sól pieprz PRZYGOTOWANIE: 1. Kapustę pekińską drobno szatkuję. Solę o odstawiam na 30 minut. Jabłka obieram i ścieram na tarce o dużych otworach. Cebulę obieram(...)kroję w małą kosteczkę. Ogórki ścieram na tarce o dużych oczkach. 2. Jabłka, ogórki,cebulę oraz ocet winny dodaję do kapusty. Mieszam. Surówkę doprawiam do smaku cukrem oraz pieprzem. Do przygotowania surówki wykorzystałam Ocet Winny z czerwonego wina, który otrzymałam do testowania od firmy JAMAR . Ocet ma piękny czerwony kolor, jest zamknięty w białej szklanej butelce. Ocet
Tradycyjna kuchnia KasiMoże kojarzyć się z bigosem, ale to zupełnie inny smak. Porcja dla 2 osób. Smacznego! Składniki 1 średnia cebula ¼ czerwonej papryki 3 łyżki oliwy ½ małej białej kapusty (kapusty ma być więcej niż mięsa np. 60% kapusty, 40% mięsa) 300 g mielonego wołowego mięsa 1½ łyżki koncentratu pomidorowego 3 szklanki wrzącej wody sól pieprz Przygotowanie Obrać cebulę i pokroić cebulę
Tureckie Przepisyroladki są idealną propozycją na święta. Składniki: · 1 kg schabu · Kilka listków kapusty włoskiej · 1 papryka czerwona · Mozzarella · Mąka pszenna do panierki · Bułka(...)jajka · Olej do smażenia · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Liście kapusty wrzucamy do wrzącej wody na kilka minut lub do mikrofali na 1 minutkę. 2. Z papryki usuwamy nasiona, kroimy na cienkie podłużne paski. 3. Ser mozzarelle kroimy
Kulinarna Chwilapeperoni, które dumnie pozując przez ponad tydzień do kolejnych fotek ( cyt : "te papryczki już chyba gdzieś widziałem?"), skończyły swój barwny żywot w pysznej zupce:) Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej cukinia marchewka czerwona cebula papryczki peperoni 1/2 kukurydzy z puszki 1/3 groszku z puszki koperek 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, curry, imbir Posiekaną kapustę, marchewki w plasterkach, krążki cebuli
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPikantna sałatka gyros z czerwoną fasolą Składniki : 600 g filetu z kurczaka 1 biała cebula 5-6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej ketchup pikantny Jamar majonez kapusta pekińska przyprawa gyros szczypiorek 3-4 łyżki oleju z rzepaku Przygotowanie : Filet z kurczaka myjemy, kroimy w paseczki, skrapiamy olejem, oprószamy przyprawą do gyrosa i odstawiamy(...)którą przykrywamy cienką warstwą ketchupu Jamar . Kolejnie przekładamy sałatkę pokrojonymi w kosteczkę ogórkami, kukurydzą i jako ostatnią warstwę nakładamy odcedzoną i przepłukaną fasolę czerwoną. Całość smarujemy warstwą ketchup Jamar oraz majonezem. Całość sałatki przykrywamy poszatkowaną kapustą pekińską, którą oprószamy szczypiorkiem. Sałatkę wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Sałatkę można również przygotować wcześniejszego wieczoru, a tuż przed
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki