wszystkich łasuchów lubiących czekoladę, mam dzisiaj pyszny deser. Mocno czekoladowy mus z...awokado. Kiedy robiłam go po raz pierwszy, to byłam dość sceptycznie nastawiona do jego smaku. Okazało się jednak, że to bardzo dobre połączenie smaków. Awokado, mimo tego, że jest dość mocno kaloryczne, zawiera jednak sporo cennych składników: kwas oleinowy, potas, zeaksantynę, luteinę, likopen, witaminy
Codzienna kuchnia niecodziennawiśnie w syropie, które miałam jeszcze w spiżarce. Składniki (blaszka 26x34cm): Biszkopt: 5 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Krem czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 2 budynie waniliowe / śmietankowe 3 łyżki cukru 1 kostka masła krem typu nutella Warstwa wiśniowa: 2 galaretki wiśniowe rozpuszczone w 1/2 litra wrzątku wiśnie z syropu
Kuchnia domowa AniFondue czekoladowe z owocami, idealne na spotkania w mniejszym gronie. Ja przygotowałam z bananami, mandarynkami i pomarańczami. 250 ml śmietany 30%, 1 łyżka masła, 250 g czekolady* Śmietanę, masło i pokruszoną czekoladę rozpuścić w garnku na małym ogniu, nie gotować. Przelać do naczynia na fondue, ustawić na podgrzewaczu. Nadziewać cząstki owoców na widelczyk i maczać w czekoladzie..... mniam :) *ja użyłam
królestwo garówprzykleić do wewnętrznej ścianki kieliszków do wina. Kieliszki powoli napełnić panna cottą i odstawić do lodówki, aby deser całkowicie stężał. Udekorować wg uznania. (Użyłam resztek galaretki, panna cotty oraz czekoladowego Twistera z Cukieterii .) (*) Panna cotta to klasyczny, włoski deser. Oznacza gotowaną śmietankę. Do śmietany dodaje się cukier i bardzo często wanilię, a usztywnia żelatyną. (**) U mnie był
Di gotujewyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze 175°C przez ok. 50-60 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W oryginalnym przepisie była jeszcze polewa czekoladowa, ale pominęłam ją , gdyż ciasto było słodkie i uznałam, że polewa ni e jest konieczna. Przepis znalazłam na www.kuchnialidla.pl i wprowadziłam w nim drobne zmiany
Mania WypiekaniaDwukolorowe muffinki z migdałami i kakao. Małe co nieco dla lubiących czekoladowe smaki. Składniki (14 muffinek): 230 g mąki pszennej (typ 500) 200 g cukru 1 czubata łyżeczka cukru waniliowego 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 80 ml oleju 270 g jogurtu naturalnego ------------------------------------------ 2 czubate łyżeczki kakao 2 czubate łyżeczki mielonych migdałów 20 g płatków migdałów
Smak mojego domumąki 6 żółtek 1 jajko 80g mąki 100g rozpuszczonego masła pół litra mleka Lukier: 2 łyżki masła 2 łyżki mleka szklanka cukru pudru pół ekstraktu waniliowego Polewa czekoladowa pół kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki masła 2 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru Do nadzienie użyłam dżemu z owoców kaki, przepis znajduje się tutaj Najpierw należy zrobić rozczyn z podanych
Delusional Trineciągu dnia. SKŁADNIKI 100 g masła, 1 jajko, 1/3 szkl. cukru, 100 g płatków owsianych , 100 g mąki razowej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g kuleczek czekoladowych WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, następnie mąki, proszek, dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy kuleczki, mieszamy. Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczamy. Pieczemy
słodki brateknapoje. Przyrządzam je również z owocami i warzywami, najczęściej z jogurtem lub mlekiem pochodzenia roślinnego. Lubię je miksować z awokado. Są wtedy gęstsze i o wiele dłużej zaspokajają głód. Czekoladowe smoothie z awokado Koktajl jagodowy Smoothie dyniowe Smoothie szpinakowe The post Proteinowy shake espresso appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaForemkę wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Upieczone i schłodzone ciasto polewamy dowolną polewą i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ja polałam lukrem czekoladowym Dr. Oetkera. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliDziś udoskonalona wersja tego budyniu, który świetnie nadaje się jako krem do ciast (przepis na pyszne, bezglutenowe ciasto czekoladowe z jego wykorzystaniem wkrótce na blogu). Dzięki paście kokosowej jest aksamitnie gładki. Gdy pominiemy alkohol, można go przelać do słoiczków i wziąć do pracy/szkoły. Budyń przygotowujemy jak ten , ale dodajemy do niego na końcu gotowania, razem z czekoladą, następujące składniki
Qlinarnie i Qlinarniesoku z pomarańczy 4 jajka 1 łyżeczka budyniu waniliowego (proszek) Na spód: 200 g markizów chałwowych* 100 g masła Dodatkowo: cukier puder do oprószenia sernika dowolne ozdoby *u mnie czekoladowo-waniliowe z masą chałwową Przygotowanie: Zaczynamy od spodu. Markizy wkładamy do misy blendera z nożami i rozdrabniamy. Dolewamy do nich jeszcze ciepłe rozpuszczone masło (100 g). Całość mieszamy łyżką. Masę
Słodkie okruszkipowinniśmy jak najrzadziej jeść produkty, które w składzie mają olej palmowy. Nie można zignorować także rakotwórczych zanieczyszczeń oraz niekorzystnego wpływu na środowisko. Różnego rodzaju sklepowe ciastka, czekolady, batony, kremy czekoladowe (aż 1/3 Nutelli to tłuszcz), słone przekąskach i fast-foody na pewno nie powinny pojawiać się w naszej diecie regularnie (a najlepiej w ogóle ). Źródła
Powiedz dietom niemieszamy, wlewamy kawę i dodajemy startą na tarce, na małych oczkach gorzką czekoladę (czekoladę możemy również rozpuścić). Mieszamy i przekładamy do pucharków. Rozmrożone maliny blendujemy, wykładamy na krem kawowo-czekoladowy, schładzamy i zjadamy :-))). Smacznego
kruche babeczkiżelatynę w wodzie (wg przepisu na opakowaniu - wymieszana z zimną wodą i wrzątkiem). Przekładamy kremówkę na biszkopt, przykrywamy drugim biszkoptem i ponownie nasączamy. Chłodzimy w lodówce. Polewamy ciasto polewą czekoladową. Przepis znalazłam tutaj
Aga w kuchni