czekoladowe - 14735 przepisów (strona:452/983)

KSIĄŻKA „ Z MIŁOŚCI DO SMAKU” 209

zielonej soczewicy, zapiekana zupa cebulowa, dorsz zapiekany z boczkiem i szałwią, wołowina po burgundzku, oraz kuszące desery: orkiszowa tarta z karmelem z nerkowców i mleka kokosowego, tarta z karmelem czekoladowymi i orzechami włoskimi, tarta tatin z gruszkami, finansjerki, crème brûlée oraz wiele innych. Wśród autorów przepisów kulinarnych znaleźli się francuscy wybitni szefowie kuchni: Joël Robuchon oraz Guy Martin oraz znani

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Zdrowe ciasto bananowo-kokosowe z polewą czekoladową 264

może być zdrowe? Na pewno nie będzie tak zdrowe jak talerz warzyw, ale można zrobić ciasto zdrowsze od tego na mące... The post Zdrowe ciasto bananowo-kokosowe z polewą czekoladową appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Wielkanocne porady 205

Warto wybrać to, co każdy z nas lubi. W internecie można spotkać wiele różnych i porządnych przepisów na ozdoby ciast.  Można przebierać np. w masie marcepanowej, lukrze, polewie czekoladowej lub krokancie (posiekane orzechy).  Warto do wszelkich pomocy zaprzęgnąć dzieci. Na pewno czas z nimi spędzony będzie spędzony miło, a dzieci nauczą się odpowiedzialności.  Poprośmy o podlanie roślin

Gotuję Testuję
ciasto orzechowo kokosowe z ananasem 328

ciasta: Na jeden z blatów orzechowych wykładamy 1/2 część masy. Przykrywamy ją ciastem z kokosem. Następnie wykładamy pozostałą część masy i układamy drugie ciasto z orzechami. Całość polewamy polewą czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Muffinki jak murzynek 214

cukier i margarynę. Chwilę podgrzewać razem na niedużym ogniu. Dokładnie wymieszać, a potem odstawić do przestudzenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Żółtka przełożyć do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać również mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Następnie delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Ciasto przełożyć do papilotek i piec około 20-25 minut

Ewusiowe Smaki
Babka kawowa 311

kawałki - czekoladę gorzką i mleczną pokroić na mniejsze kawałki, wraz z olejem przełożyć do miski i rozpuścić nad parą wodną (ustawiając miskę na garnku z gotującą się wodą) - polewę czekoladową odstawić na krótko do lekkiego przestygnięcia, a następnie oblać nią wierzch babki, pozwalając jej swobodnie spływać bo bokach ciasta - wierzch obsypać orzechami, pozostawić do zastygnięcia polewy - przechowywać w chłodnym miejscu

Smakołyki Bereniki
Dwukolorowa Babka Na Soku Bez Mleka, Jajek I Masła 175

kakao 1 płaska łyżeczka sody +  3-4 łyżeczki soku z cytryny ( lub zamiast soku z cytryny, 2 łyżeczki octu najlepiej jabłkowego ) 1/4 szkl oleju  na wierzch polewa czekoladowa 1. Mąkę, cukier oraz sok wlewamy do miski i wstępnie mieszamy. 2. W szklance mieszamy sok z cytryny z sodą, wlewamy do ciasta. dodajemy także olej i mieszamy. większa połowę

Gotowanie...to proste !
Babka Snickers 232

utrzymuje swoją świeżość. Może i Wy skusicie się i upieczecie na święta lub w weekend do kawki czy herbatki. Szybka w przygotowaniu, ale również szybko znika. Całość babki polana czekoladowym karmelem i posypana snickersem. "Niebo w gębie" Składniki Ciasto 280 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 200 ml mleka 3 batoniki snickersy + 1 do dekoracji

O kuchni z uczuciem
Promocje wielkanocne- PRZEGLĄD GAZETEK 197

kolorowo na stołach ? :) Nie wyobrażam sobie Wielkanocnego stołu, bez pięknych żywych kwiatów! Biedronka  Kaufland SŁODYCZE Nie umiem oprzeć się wielkanocnym słodkością! Ciężko przejść obok nich obojętnie, szczególnie dzieciom :) Czekoladowe jajeczka, króliczki, pyszne babeczki - do koloru do wyboru! Lidl   Biedronka        Netto Tesco AKCESORIA KUCHENNE NA WIELKANOC Dla miłośników domowych wypieków świątecznych, również znajdzie się coś

Tradycyjna Kuchnia
Wielkanocna babka piaskowa- bezglutenowa. 217

spiecze się  a w środku będzie surowa. Po kilku minutach od upieczenia wystudzić na kratce. Posypać cukrem pudrem, lukrem czy polewą czekoladową. smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Słodko słono... czekoladowe ciasto z karmelem i solonymi orzeszkami.. 200

rozpuścić i wrzucić połamaną czekoladę-  rozpuścić wszystko na maleńkiej mocy palnika. Ostudzić. Roztrzepać jajka z cukrem i wanilia, wlać masę czekoladową i zmiksować. Dodać mąkę i wymieszać do połączenia. Tortownice lub inna formę (21cm) wysmarować tłuszczem, wyłożyć papierem do pieczenia-dno tylko

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Jak nowy .....Torcik urodzinowy 172

gorzka czekolada. Ciasteczka zmiksowałam blenderem na drobny piasek. Czekoladę gorzką pokruszyłam na troszkę większe kawałki . Cisto przełożone i posmarowane kremem na wierzchu obsypałam pokruszonymi oreo i czekoladą. Boki obłożyłam czekoladowymi ciastkami (prostokątami ale możecie użyć swoich ulubionych) - przyklejałam na krem- :) Poukładałam większe kawałki czekolady, obsypałam solonymi orzeszkami i polałam karmelem. W lodówce pięknie się wszystko zestaliło. Pyszny jest nieziemsko

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto pomarańczowe 185

Czekoladowo-pomarańczowe ciasto Bożonarodzeniowe Każdego roku staram się upiec coś nowego... w tym roku moją uwagę przepis Madameedith ... Genialna babka ... Oliwa z oliwek dodaje wilgotności.....mocno pomarańczowa, pyszna na drugi jak i na trzeci dzień Okazała się absolutnym hitem tegorocznych świat.... Nasączona likierem pomarańczowym Przepis praktycznie nie zmieniony. 175 ml oliwy z oliwek 70 g mielonych orzechów laskowych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Naleśniki... kolejna odsłona 177

uważając, aby nie uszkodzić owoców. Lekko podgrzewać ale nie gotować bo żelatyna straci swoje właściwości. Wystudzić. Można też włożyć do wyparzonych słoiczków zakręcić i zapasteryzować . Przepis na domową masło czekoladowo-orzechowe znajdziecie  Tutaj Przepis na frużelina znalazłam na blogu Moje wypieki- lekko ją zmodyfikowałam

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tort dla Olgi 180

Dodać białą czekoladę i odstawić na 2 minuty, następnie zamieszać do roztopienia sie czekolady. Wystudzić i wstawić do lodówki na 12 godzin lub na całą noc. Schłodzoną masę czekoladową ubić.  Nie ubijać za długo aby krem się nie zważył.   Zrobić dzień wcześniej galaretkę truskawkową (według przepisu na opakowaniu).  Wlać ją do okrągłego naczynia, rozmiarem podobnym do rozmiaru

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk