razem mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy mąki i mieszamy. Nakładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie część była z dżemem jeżynowym , a do popicia kawa Inka. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo serek i mąkę dodawałam
Państwo Wojtczuk gotująrazem mieszamy widelcem. Na koniec dodajemy mąki i mieszamy. Nakładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy same lub z dowolnym dodatkiem dżem, krem czekoladowy, miód. U mnie tym razem kilka placuszków zjedliśmy z miodem truskawkowym, który w ramach eksperymentu zakupiłam jakiś czas temu. Trudno mi podać szczegółowy przepis, bo kefir i mąkę dodawałam
Państwo Wojtczuk gotujązostał zaczerpnięty z bloga naszej znajomej bieganie od kuchni . Wprowadziłam 3 zmiany (zamiast wanilii dałam aromat waniliowy, dodałam trochę miodu i użyłam mąki razowej pszennej 1850) i powstało pyszne czekoladowe ciasto :) Składniki: 200g mąki, 3 łyżki stołowe kakao, 50g cukru trzcinowego, 1 łyżeczka sody, odrobina prawdziwej wanilii, 2 łyżeczki miodu, 5 łyżek stołowych oleju rzepakowego, 250-300ml wody, szczypta
Państwo Wojtczuk gotująkolorem różowym - chciałam, aby było trochę inaczej. Na pomysł wpadłam przeglądając posty kulinarne w jednej z grup, do której należę. Ktoś dodał przepis na jeża - zrobionego z babki czekoladowej. Ponieważ jednak kolor brązowy mam wymyślony tylko nie umiemy się za niego wziąć to postanowiłam sprawdzić, czy da się zrobić różowe ciastka. Jak wiadomo wujek google wie wszystko - przepis na różowe
Pani domowagorąco. Sposób przygotowania kalendarza adwentowego Na początku zrobiłam 24 torebki z papieru. Jak je zrobić możecie zobaczyć tutaj <<klik>> . Większe torebki w których znajduje się czekoladowy mikołaj zostały zrobione z kartki A4, mniejsze zrobiłam z połówki kartki a te najmniejsze (mieszczą się z nich dwa cukierki) zrobiłam z 1/4 kartki. W każdej torebce zrobiłam dziurkę dziurkaczem
Pani domowamieszamy z wcześniej pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Biszkopt przekrawamy w połowie. Ciasto układamy następująco: biszkopt - masa budyniowa z rodzynkami - beza orzechowa - masa budyniowa z brzoskwiniami. Ciasto polałam polewą czekoladową oraz posypałam kokosem. Ciasto to zagości w tym roku na moim świątecznym stole. A Wy co przygotowujecie na święta
Pani domowaAleż smakowity chlebek upiekłam! Lekko słodkawy, z chrupiącymi płatkami orkiszowymi i pestkami dyni. Idealny z dodatkiem masła i miodu, masła orzechowego, czekoladowego lub białego serka i ulubionej konfitury... Składniki: 150 g marchewki + 2 łyżeczki soku z cytryny 250 g jasnej mąki orkiszowej typ 630 (może być pszenna ) 50 g zmielonych migdałów 3 łyżki płatków orkiszowych (mogą być owsiane, żytnie
coolinarnyPyszne czekoladowe ciasto z dodatkiem wafelków Lusette cappuccino, do tego masa na bazie serka mascarpone, śmietanki 30%,żelatyny i wafelków również o smaku cappuccino. Całość polana gorzką czekoladą. Ciasto jak wafelek Lusette :-). Pyszne jest, kaloryczne na pewno, ale raz na jakiś czas można zaszaleć :-). Miłego poniedziałku :-) Blaszka 21x31 cm Składniki ciasto: 8 jajek 200 g cukru trzcinowego 160 g maki
kruche babeczkiZbliżają się Walentynki i Tłusty Czwartek i muszę przyznać, że trochę czuję się bombardowana zewsząd tłustymi pączkami, faworkami, babeczkami, czekoladowymi rogalikami i lukrowanymi serduszkami. Wiem, że większość osób się ze mną nie zgodzi, lub wręcz oburzy, ale ja mówię takiemu menu zdecydowane NIE. Owszem, lubię czasami zjeść coś treściwego, szczególnie, gdy za oknem mróz, jednak od dawna
Quinoa Raz!Śmietanę dzielimy na trzy równe części .Pierwszą część wlewamy do garnka i podgrzewamy tak ,aby rozpuściła się w niej gorzka czekolada połamana na mniejsze kawałki – nie zagotowujemy!. Masę czekoladową przelewamy do miseczki i schładzamy w lodówce .Tak postępujemy z mleczną czekoladą i na końcu z białą – wszystkie roztapiamy w śmietanie. Kiedy pierwsza masa z gorzkiej czekolady jest już
Ladylaura.Brownie z białą czekoladą tzw. blondies to ciasto czekoladowej z dużą ilością białej czekolady. Słodkie i wilgotne. Brzmi dobrze prawda? Tak jak brzmi... The post Brownie z białą czekoladą czyli blondies appeared first on Eksperymentuj z życiem
Eksperymentalnie.comaromat – miksujemy aż wszystkie składniki się połączą. Dodajemy i jeszcze chwilę miksujemy. Pierwszy blat biszkoptu układamy na talerzu/paterze, na nim rozsmarowujemy słoiczek dżemu, przykrywamy drugim blatem, smarujemy naszym kremem czekoladowym (zostawiamy trochę do posmarowania brzegów tortu) i przykrywamy trzecim blatem. Boki tortu smarujemy pozostawionym kremem. Polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i rozprowadzamy na wierzchu tortu, następnie posypujemy posypką karmelową
Moje-pitraszeniecukrem, dodać buraki, mąkę, przesiane kakao, proszek do pieczenia. Na końcu dodać olej. Wymieszać. Przełożyć do tortownicy i piec 45 minut w 180 stopniach. Na wierzch rozprowadzić polewę czekoladową lub serek mascarpone. Ciasto posypałam pudrem z czarnej porzeczki. Ale w sklepie ze zdrową żywnością, można kupić puder z buraka
AZgotuj!takie 2 w 1 i miała rację bo i idealnym śniadaniem będzie samo musli z mlekiem, jogurtem czy kefirem ale idealnym śniadaniem będzie także pyszna, puszysta chałka z kremem czekoladowym. Dlatego polecam gorąco upieczenie chały z Waszym ulubionym musli aby potem delektować się z kubkiem kakao czy mleka, kawy pysznym śniadaniem. My z Przemkiem zajadaliśmy ją na poobiedni deser, była
Moje Małe Czarowanienastępnie wlać galaretkę. Zmiksować krótko i wyłożyć na ciasto. Od razu w piankę powtykać ciastka. Pozostałą kremówkę również ubić z cukrem pudrem i wyłożyć na piankę. Wierzch posypać czekoladowymi wiórkami. Wstawić do lodówki. Ciasto najlepiej kroi się następnego dnia
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia