czekoladowe - 14235 przepisów (strona:436/949)

Ciasto makowe z jabłkami. 21

dzień. Chociaż rzadko starcza na ta długo . Zachwyca swoją prostotą. Zarówno sposób przygotowania nie jest bardzo skomplikowany, jak i jego wygląd. Upieczone ciasto wystarczy posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Polewę można udekorować według uznania lub nie dekorować w ogóle, też jest pyszne. Przepis znajdziesz poniżej, w formacie łatwym do druku Jeśli spodobał Ci się poniższy przepis zachęcam Cię

SmartBake.pl
Krem truflowy na dwa sposoby 29

czyli czekolady ze śmietaną). Cukierki te obtaczano w cynamonie, kakao, kokosie itp. Ze względu na bardzo nie regularny kształt, wyglądem przypominały trufle (grzyba). Stąd się wzięła nazwa tych słodkich czekoladowych cukierków. Oczywiście z czasem zmieniała się nie tylko receptura ale i kształt cukierka. Dlatego obecne cukierki trufle niczym nie przypominają tych wykonywanych pierwotnie. Z drugiej strony, trufla (grzyb) jest wyborem

SmartBake.pl
Mus z mango. 29

musami owocowymi i kremami, szczególnie tymi kwaskowymi jak np.: malina i oczywiście marakuje. Nie zapomnijmy też o różnych curdach, czyli np.: kremie cytrynowym. Doskonale pasuje też do różnych kremów czekoladowych . Kremu z białej czekolady, kremu truflowego lub po prostu do ubitego ganache . Robią wrażenie też niecodzienne połączenia smakowe takie jak: mango z alkoholowym Prosecco, np z żelowaną porcją wina Prosecco

SmartBake.pl
Tort owocowy z topperem – jak to jest zrobione ? 31

składniki, żeby uzyskać tą idealną strukturę. Do wykonania prażynki możesz użyć blanszowanych migdałów lub płatków śniadaniowych. W zależności od potrzeby używam różnych płatków śniadaniowych. Czasami tych zwykłych kukurydzianych, czasami czekoladowych. Polecam zmieszać różne płatki razem, aby wybadać, które są najlepsze. Jak dla mnie najlepiej zachowują się płatki typu fit lub różne preparowane ziarna. Składniki: 75 g cukru 75 g obranych

SmartBake.pl
Biszkopt kakaowy z olejem. 35

Biszkopt kakaowy z olejem, muszę przyznać, że bardzo mnie zaskoczył. Pięknie rośnie, cudownie pachnie i pozostaje świeży przez długi czas. Szukając przepisu na idealny biszkopt kakaowy

SmartBake.pl
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 38

ciasta lub wykonać rozetki przy pomocy worka cukierniczego. Krem pistacjowy przykrywamy kolejną warstwą biszkoptu. Na biszkopt nakładamy krem limonkowy. Całość pokrywamy ostatnią, trzecią warstwą. Z wierzchu polewamy ciasto polewą czekoladową lub lukrem. Dekorujemy migdałami w płatkach, pistacjami, bezą itp. Notes Biszkopt Joconde ma pyszną zwartą i wilgotną strukturę. Może być wykorzystany do tortów literowych, jako spód i blaty ciast (Opera

SmartBake.pl
Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta 42

przygotujemy bez użycia miksera, z kilku ogólnodostępnych składników. Prawdziwy hit!   Torcik jagodowy bez pieczenia Przepis tutaj (KLIK) Prosty w przygotowaniu i niebiańsko smaczny tort jogurtowo-owocowy na chrupiącym, czekoladowym spodzie. W całości do zrobienia bez użycia piekarnika.   Kruche ciasto z owocami i pyszną pianką Przepis tutaj (KLIK) Lekkie i delikatne ciasto z sezonowymi owocami. Dość łatwe i szybkie

Blog z Apetytem
Espresso Martini – Kawa , Wódka, Likier kawowy, Lód 35

naładowania energią. Espresso Martini Współcześnie Espresso Martini doczekał się wielu różnych wariacji dostosowanych do preferencji i gustów każdego gościa. Oprócz oryginalnej receptury można spotkać wersje z dodatkiem likierów orzechowych czekoladowych kokosowych czy nawet syropów owocowych. Niektórzy podają go również na przelotnie z nutką kremowego likieru lub dając mu dodatkowy twist przy użyciu przypraw np. cynamonu, lub chilli. Ten koktajl

RafalCook
Ciasto Przyjemniaczek – efektowny wypiek na każdą okazję 59

serka mascarpone 200 g masy krówkowej kajmak (pół puszki)   Na wierzch: 200 g masy krówkowej kajmak garść migdałów około 200 g cz akolady, pralin, ptasiego mleczka, cukierków czekoladowych czy innych słodyczy pokrojonych w drobną kostkę   Dodatkowo: 100 g okrągłych biszkoptów 0,5 szklanki likieru słony karmel do nasączenia biszkoptu (opcjonalnie)   Przygotowanie Biszkopt: Jajka (wyjęte wcześniej z lodówki

e-PrzepisyKulinarne
Koktajl brzoskwiniowy z otrębami. Dlaczego warto mieć w swojej kuchni otręby? 34

Jeśli podobnie jak ja, uwielbiasz różnego rodzaje koktajle, to koniecznie zerknij do tego wpisu zbiorczego, gdzie czeka na Ciebie 8 pysznych propozycji. Dla małych i dla dużych Spróbuj także: czekoladowy koktajl na napoju migdałowym, koktajl kokosowo-jagodowy. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej

Natka Pietruszki
Sernik z morelami 39

lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: sernik tradycyjny sernik z jagodami sernik z borówkami sernik z malinami sernik z kajmakiem sernik z brzoskwiniami blok czekoladowy Pyszny sernik z bezą Sernik z bezą Sernik z solonym karmelem Sernik pomarańczowy Sernik z rodzynkami Sernik z wiśniami Sernik piernikowy Sernik dyniowy Sernik z porzeczkami Sernik malinowy Sernik

nietylkopasta.pl
Krem do tortu z pralinami Giotto 44

obłędnie pyszny. W środku delikatnie wyczuwalne są drobne kawałeczki orzeszków laskowych i wafelków z pralinek. Krem jest słodki, ale nie za słodki. Najlepiej połączyć go w torcie z chrupką czekoladowo – orzechową oraz kremem owocowym, np. kremem z czarnej porzeczki lub kremem z jagód leśnych. Taka kompozycja będzie idealna pod względem smaku, a także pięknie będzie się prezentowała w przekroju

ProstePesto.pl
Kulinarna podróż po krajach bałkańskich 50

pomysłem jest wzbogacanie smaku o dodatki takie jak cebula oraz zioła. Na szczęście ciasta filo nie trzeba przygotowywać samodzielnie – można je po prostu kupić. Ma postać cienkich płatów. Baklava czekoladowa – deser, któremu trudno się oprzeć O baklavie większość osób przynajmniej słyszała, a kto jej skosztował, zwykle chętnie ponownie sięga po tę słodycz. To deser często serwowany w Bułgarii i Grecji

Pasja Smaku
KETO JAGODZIANKI BEZ GLUTENU I CUKRU (bez glutenu i cukru, adaptacja) 71

Oceń ten przepis Znakomite keto jagodzianki bez glutenu i cukru. Przepyszne słodkie bułeczki z dużą ilością jagód i czekoladowym lukrem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania – zawsze wychodzą! Idealny pomysł na odżywcze śniadanie, posiłek na wynos lub deser! Dzięki wyższej zawartości błonnika jagodzianki są niesamowicie sycące. Polecam także inny przepis na jagodzianki. Składniki – keto jagodzianki bez glutenu

Ola la LCHF
Tort borówkowy z kremem tiramisu 29

wymieszać do dokładnego połączenia i uzyskania gładkiej, jednolitej polewy. Polewę przestudzić, ale powinna pozostać płynna.  Schłodzony tort wyjąć z lodówki. Na brzeg tortu małą łyżeczką wylewać polewę czekoladową w taki sposób, aby spływała po jego bokach tworząc charakterystyczny drip. Resztę polewy można rozprowadzić po całym wierzchu tortu lub tylko przy brzegach ( wtedy cała polewa nie zostanie wykorzystana

Opowieści z piekarnika