wodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Chłodną żelatynę dodać do twarogu, i podzielić go na 3 równe części. Do każdej dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Do każdej masy serowo-czekoladowej dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać.Na biszkopt wylać, masę z gorzką czekoladą, wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wylać na nią masę z białą czekoladą, ponownie wstawić
RAROSSApracy. A żeby sobie umilać ten czas (który u innych zapewne bywa trzy razy gorszy :) ) pozostaje mi szykować jakieś małe co nieco na drugie śniadanie. Dziś będą to Babeczki czekoladowe z batonikiem LION. Zawsze jak wędruję przy półce ze słodyczami jakimś trafem wpada on do mojego koszyka, dlatego postanowiłam, że wykorzystam go tym razem w moim przepisie. Mam nadzieję
Słodkie Przyjemnościrondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmęczące. No, ale żeby być przydatną, mam dla Was przepis który możecie wykorzystać na świąteczny stół, na Mikołajki i na zwykły odpoczynek przy wieczornej herbacie. Mówię tu o ciasteczkach czekoladowych. Ich smak dorównuje najlepszym jakie kiedykolwiek jadłam. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Smakują jak kawałki czekolady :) Czasem warto eksperymentować. Grzechem byłoby nie podzielić się z Wami
Słodkie Przyjemnościwypieki, poprzez eksperymentowanie. Dzisiejsze ciasto zrobiłam właśnie w ten sposób. Bez nerwów, bez pośpiechu. Chcę Wam powiedzieć jedno, wyszło znakomite! Tym razem moją propozycją na karnawałowy weekend jest Orzechowo czekoladowe ciasto z białek. Kto ma ochotę? "Składniki:4 białka150 g cukru brązowego - drobnego200 g mąki50 g orzechów laskowych ( u mnie ok. 1/2 szklanki)0,5 szklanki oleju1 łyżeczka proszku
Słodkie Przyjemnościniestety ciągle siedzę w domu zawalona książkami. Staram się skupiać na tym co czytam, ale to trudniejsze niż myślałam. Wczoraj na przykład podczas mojej nauki, stworzyłam te oto Czekoladowe paluszki z suszonymi owocami. Proste i smaczne, skusicie się? " Składniki:350 g czekolady mlecznejszklanka ryżu preparowanego6 suszonych moreli1/3 szklanki suszonej żurawinySposób przygotowania:Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, albo mikrofali. Żurawinę
Słodkie Przyjemnościroku trochę wcześniej rozpocznę wstawianie na bloga moich świątecznych propozycji - chcę abyście mieli jak największą możliwość wyboru, najbardziej Wam odpowiadających potraw. Dziś chciałabym zaproponować Wam idealną czekoladową babkę - dlaczego twierdzę, że jest idealna? Jest lekko chrupiąca na zewnątrz i cudownie wilgotna w środku. Przekonałam Was?"Składniki:3 jajka3/4 szklanki cukru1/2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju rzepakowego170 g mąki pszennej30 g mąki
Słodkie Przyjemnościwiem czy mi się to uda, ale spróbować warto. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze jak dostaję kwiatka, częstuję panów czymś słodkim. Dziś będę serwować Brownies - mocno czekoladowe ciasto z małą ilością mąki. Najlepiej smakuje na ciepło, z cudownie kruchym wierzchem. Kto się skusi?"Składniki:100 g mlecznej czekolady100 g gorzkiej czekolady3 żółtka160 g cukru3 łyżki kakao100 g masła60
Słodkie Przyjemnościpieczenie, poza domowych chlebem oczywiście, dla niego zawsze znajdzie się czas! Coś czuję, że szykuje się pracowity sobotni wieczór. Na dziś przygotowałam dla Was przepis na Wielkanocne ciasteczka czekoladowe. Bardzo fajny i szybki sposób przygotowania świątecznych smakołyków niewielkim kosztem. Jeżeli święta spędzacie razem z dziećmi tym bardziej polecam ten przepis!" Składniki:100 g masła100 g cukru pudru2,5 łyżki
Słodkie Przyjemności"Nareszcie Maj i Święto Pracy. A z nim grillowanie, odpoczynek i zabawa! Mimo nie najlepszej pogody nie narzekam. W gronie znajomych całe dnie spędzamy przy grillu
Słodkie Przyjemności"Muffiny podobno wychodzą każdemu. Tak słyszałam. Dlatego wpadłam na pomysł przygotowania jednego z lepszych ciast w formie...babeczek! I wiecie co, nie tylko wyszły, ale smakowały
Słodkie Przyjemnościpowolutku wdrażać się w świąteczną tematykę postanowiłam połączyć najlepsze zimowe smaki ze sobą czyli czekoladę i przyprawę korzenną z pomarańczą. Patrzcie co z tego wyszło. Zapraszam na Korzenne ciasto czekoladowe z pomarańczą!Składniki:200 g margaryny200 g cukru3 jaja340 g mąkiłyżeczka proszku do pieczenia55 g kakao1,5 łyżeczki przyprawy korzennej2 łyżeczki ekstraktu pomarańczowegoSposób przygotowania:Do miski wrzucamy miękką margarynę, dodajemy
Słodkie Przyjemnościjakieś słodkości, a to czego nie zje siwobrody staruszek, zje na pewno z chęcią Wasza rodzina i znajomi. Przepis jest banalnie prosty i przesmaczny! Bo czym byłyby święta bez Czekoladowych ciasteczek Świętego Mikołaja? :) Ich przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu, a dodatkowym plusem jest to, że podczas pieczenia wydobywa się cudowny zapach czekolady. Spróbujcie! :)Składniki:120 g masłajajko1/2 szklanki cukrułyżeczka
Słodkie Przyjemnościciasto parzone, rozpuszczać czekoladę czy gotować mleko. Oj będzie, będzie się działo! :) Choć w sumie teraz również się dzieje. Dziś przygotowałam dla Was ciasto, ale nie takie zwykłe, bo czekoladowe, po brzegi wypełnione bakaliami. Jest niezwykle proste, ale nadaje się na nie jedno spotkanie rodzinne. Szczególnie zimą i wczesną wiosną, kiedy apetyt nam dopisuje. Skosztujcie...Składniki:160 g masła100
Słodkie Przyjemnościwypieków. Co zrobić w takiej sytuacji? Oj, to proste! Stworzyć taką wersję ulubionego ciasta, które może zjeść każdy. Właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowałam. Fajne, lekkie brownie, bardzo czekoladowe, z dodatkiem malin, a to wszystko bez dodatku masła i z mąką ziemniaczaną, którą równie dobrze, można byłoby zamienić na mielone orzechy. Nic tylko sięgnąć po kolejny kawałek, prawda
Słodkie Przyjemności