strony. Przepis na 12 - 14 muffinek: Składniki: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru 150 g drobinek czekoladowych (chocolate chips), lub pokrojoną w kostkę czekoladę 250 ml mleka 90 ml oleju 1 duże jajko 1 łyżeczka zapachu waniliowego Sposób wykonania W jednym naczyniu zmieszać ze sobą składniki suche i drugim
Na słodko lub wytrawnieodpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis na murzynka z nutą piernikową. Wspaniałe czekoladowe ciasto, delikatne i lekko wilgotne. Wzięłam go z TEJ strony. Naprawdę polecam :-) Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 125 g masła lub margaryny 3 jajka 1 – 1,5 szklanki cukru
Na słodko lub wytrawniefamily:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Naprawdę nie wielu składników potrzeba, żeby upiec wspaniały czekoladowy sernik dla mnie wręcz idealny. Nie zawiera tłuszczu i małą ilość jajek, co powoduje, że nie jest to zbyt drogi do wykonania sernik, Dobrze, że udało mi się sfotografować chociaż
Na słodko lub wytrawniepiec 40 minut w temperaturze 175 stopni C. Składniki na polewę: 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka 3 łyżki masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru Sposób wykonania polewy czekoladowej: Rozpuścić masło, dodać mleko i kakao i podgrzewać wszystko na małym ogniu mieszając. Nie zdejmując z ognia dodać cukier puder i dokładnie wymieszać zresztą składników. Gdy polewa nie będzie już
Na słodko lub wytrawniesię do zrobienia tego ciasta, jednak ilość cukru i tłuszczu zniechęcały mnie do jego upieczenia. Przeglądając strony internetowe natrafiłam na stronie na brownie w wersji light. Wspaniałe, wilgotne, mocno czekoladowe ciasto, dokładnie takie jakie lubię. Muszę je koniecznie jeszcze raz upiec :-) Składniki na średnią tortownicę ( 24 cm): 200 g mąki 100 g brązowego cukru, 60 g zwykłego cukru 4 łyżki
Na słodko lub wytrawnieNajlepsze czekoladowe ciasto, jakie dotychczas jadłam. Tak nam zasmakował ten keks, że na pewno jeszcze nie raz go upiekę. Przepis znalazłam na tej stronie. Z podanego przepisu wyszła mi jedna duża keksówka ciasta. Składniki: 120 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2/3 szklanki drobnego cukru do wypieków 125 g masła lub margaryny w temperaturze
Na słodko lub wytrawniefont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Od dzisiaj to ciasto dla mnie będzie 3 x NAJ w samych superlatywach: - Najlepsze ciasto czekoladowe jakie dotychczas robiłam - Najszybsze do wykonania - Najprostsze – już prościej nie można Przepis pochodzi z książki „Smaczne i zdrowe ciasta domowe” Składniki na 1 keksówkę ( u mnie troszkę szersza foremka
Na słodko lub wytrawniedodać do masy. Dobrze jest wcześniej włożyć czekoladę do zamrażalnika na 2-3 godziny, a podczas tarowania trzymać czekoladę przez folię aluminiową. Zapobiegnie to roztapianiu się czekolady. Wiórki czekoladowe połączyć z masą i bardzo dobrze wymieszać. Następnie dłońmi formować kulki prawie dwukrotnie większe od Raffaello i obtaczać je w kakao. Gotowe poukładać na talerzu i wstawić na godzinę do lodówki
W poszukiwaniu inspiracjiktórej, aż chce się wprowadzać w życie zdrowe nawyki żywieniowe. A i dzięki niej pomysły w głowie mam nowe ;) .... dlatego już dziś zapraszam po przepis na zdrowszą wersję kremu czekoladowego - bez cukru, bez mleka, bez tłuszczów ! Składniki: * 3 daktyle suszone * 1/2 awokado * 1/3 średniej wielkości banana * 1 płaska łyżeczka kakao Wykonanie: Daktyle zalać wrzątkiem i odstawić na 15-20 minut
kolorowotorcikowoNiewiele znam osób, które zdecydowanie mówią, że nie lubią czekolady. Czekolada zarówno wzmacnia stan euforii, jak i działa uspokajająco. Jesienią jest idealną pocieszycielką, byleby nie przesadzić
bistro mamawodnej. Śmietanę ubić na sztywno. Chłodną żelatynę dodać do twarogu, i podzielić go na 3 równe części. Do każdej dodać roztopioną czekoladę i wymieszać. Do każdej masy serowo-czekoladowej dodać po 1/3 śmietany i delikatnie wymieszać.Na biszkopt wylać, masę z gorzką czekoladą, wstawić do lodówki na 10 minut, następnie wylać na nią masę z białą czekoladą, ponownie wstawić
RAROSSApracy. A żeby sobie umilać ten czas (który u innych zapewne bywa trzy razy gorszy :) ) pozostaje mi szykować jakieś małe co nieco na drugie śniadanie. Dziś będą to Babeczki czekoladowe z batonikiem LION. Zawsze jak wędruję przy półce ze słodyczami jakimś trafem wpada on do mojego koszyka, dlatego postanowiłam, że wykorzystam go tym razem w moim przepisie. Mam nadzieję
Słodkie Przyjemnościrondelku, dodajemy cukier puder i mleko, następnie kakao i wszystko dokładnie mieszamy. Polewę przelewamy do miseczki i mieszamy przez jakieś 2 minuty. Ostudzone muffiny maczamy w polewie czekoladowej i dekorujemy drażetkami mlecznymi.Smacznego
Słodkie Przyjemnościmęczące. No, ale żeby być przydatną, mam dla Was przepis który możecie wykorzystać na świąteczny stół, na Mikołajki i na zwykły odpoczynek przy wieczornej herbacie. Mówię tu o ciasteczkach czekoladowych. Ich smak dorównuje najlepszym jakie kiedykolwiek jadłam. Chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Smakują jak kawałki czekolady :) Czasem warto eksperymentować. Grzechem byłoby nie podzielić się z Wami
Słodkie Przyjemnościwypieki, poprzez eksperymentowanie. Dzisiejsze ciasto zrobiłam właśnie w ten sposób. Bez nerwów, bez pośpiechu. Chcę Wam powiedzieć jedno, wyszło znakomite! Tym razem moją propozycją na karnawałowy weekend jest Orzechowo czekoladowe ciasto z białek. Kto ma ochotę? "Składniki:4 białka150 g cukru brązowego - drobnego200 g mąki50 g orzechów laskowych ( u mnie ok. 1/2 szklanki)0,5 szklanki oleju1 łyżeczka proszku
Słodkie Przyjemności