.1088. zielony budyń 164budyń waniliowy na mleku ryżowym z dodatkiem zielonej herbaty matcha, podany z figą i wegańskim sosem czekoladowym ~ Zielony to kolor nadziei...A ja mam nadzieję, że następne 4 dni będą dobre, bo w szkole zapowiada się ciężko, kolejny tydzień w którym codziennie mamy sprawdzian/kartkówkę czy inną formą "sprawdzenia naszej wiedzy"... :( ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Zapraszam na nowego wegańskiego bloga JEDZ ROŚLINY Jeśli jeszcze
breakfast of dreams
.1086. słodka jaglanka 174cynamonowa kasza jaglana na mleku ryżowym z tartym jabłkiem (w środku) podana z wegańskim sosem czekoladowym ~ Wczoraj na FanPage Breakfast of Dreams stuknęło... 700 like'ów! Dla mnie jest już bardzo pokaźna liczba, dziękuję! Dziękuję, że ze mną jesteście, odwiedzacie bloga...Nie ma nic lepszego niż uczucie, że to co się robi podoba się i innym
breakfast of dreams
Brownie dyniowe 243konsystencji przypomina ten klasyczny amerykański wypiek, jednak nie jest typowym brownie, gdyż nie ma w składzie czekolady. Na wilgotność i ciężki charakter ciasta wpływa puree dyniowe, a czekoladowy smak zapewnia dodatek kakao. W brownie znajdziecie również miód, cynamon i daktyle. Składniki te sprawiają, że ciasto smakuje lekko korzennie lub nawet piernikowo. Nie ma za to cukru, co łącznie z niezbyt
Smakołyki Bereniki
.1085. bułeczki na sobotę 221bułeczki" dyniowe podane z domowym dżemem borówkowym i wegańskim sosem czekoladowym ~ Mamy weekend! Jednak ja zbytnio nie odpocznę :( Cały mam już zaplanowany i niestety prawie wcale nie ma miejsca na odpoczynek... Dziękuję za wczorajsze komentarze :) Jedna osoba napisała coś do czego treści odniosę się w tym poście, a nie w samej odpowiedzi pod poprzednim postem, bo uważam, że to ważny
breakfast of dreams
Brownie bez wyrzutów sumienia (wegańskie, bezglutenowe) 186powstało brownie bez wyrzutów sumienia. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo ciasto wyszło naprawdę pyszne. Nie jest tak zbite, jak klasyczne brownie, ale jest wilgotne w środku, mocno czekoladowe i wyjątkowo łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 140 g kaszy
Domowa Cookierenka Agi
Czekośliwka – powidła czekoladowe 150pieczenia —>KLIK Ja podarowałam słoiczek właśnie tej czekośliwki! Jeśli macie ochotę go zdobyć weźcie udział w akcji a może wylosujecie akurat mnie :) Artykuł Czekośliwka – powidła czekoladowe pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog
„Czekolaczek – aroniaczek ” zawsze się udaje ;) 236łyżeczki proszku do pieczenia – takie konkretne 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao ,gorzkie – bez cukru 2 szklanki mleka 3 jajka 1/2 szklanki oleju krem : 2 budynie czekoladowe 6 łyżek mąki pszennej 12 łyżek cukru 2 kostki masła 4 szklanki mleka polewa : 3 łyżki , czubate kakao , bez cukru 1 łyżka masła 4 łyżki czubate cukru pudru 1 łyżka słodkiej
Ogrodnik w podróży
Czekoladowe serduszka 187powinniśmy zacząć dbać o ilość endorfin w naszej krwi, żeby jesienna depresja nie miała do nas dostępu. Obok zatem herbatki, kocyka i książki proponuję przepyszne, mocno kakaowe ciasteczka. Czekoladowe serduszka 100g mąki 25 g mąki orzechowej 7 łyżek kakao 70g brązowego cukru 60g masła 1 jajko szczypta soli orzechy laskowe Dokładnie wymieszać mąkę pszenną z mąką orzechową
Przepysznik - BLW i nie tylko
Węgry: Gundel palacsinta 253cytryny 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szkl. cukru pudru 5 łyżek śmietany 30% (ja użyłam kwaśnej 18% i też wyszły przepyszne) 1 kieliszek rumu 2 łyżki masła Sos czekoladowy: 50g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru kieliszek rumu Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki na farsz wymieszać na jednolitą pastę i posmarować
Przepysznik - BLW i nie tylko
Pralinki Bounty 212nadzienie należy „obtoczyć” w czekoladzie. Ja nadziewałam każdą kokosową kuleczkę z osobna na wykałaczkę, dokładnie oblewałam czekoladą i układałam na papierze. Czasem tworzyła się zbyt duża jak dla mnie czekoladowa podstawka, ale to tylko kwestia wprawy jak mniemam. Kuleczki pozostawić do zastygnięcia, najlepiej wstawić do lodówki na całą noc, wtedy na pewno czekolada ładnie nam zastygnie i kuleczki do niczego
Przepysznik - BLW i nie tylko
Muffinki bardzo czekoladowe 195Dziś najsmaczniejszy dzień w roku, czyli Międzynarodowy Dzień Czekolady :) Z tej okazji u mnie bardzo czekoladowo. Zapraszam na muffinki z czekoladą :) Są wciągające :) Składniki: 150 g masła 2 jajka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mleka cukier waniliowy 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Sposób przygotowania: 1. Obie
Na Ciasteczkowych Papierach
Krówki czekoladowe 194Krówki goszczą u nas często, lubimy wszystkie jednakowo zarówno kruche jak i ciągutki. Wczoraj zrobiłam z mamą krówki czekoladowe, wcześniej robiłam już normalne krówki ciągutki. Tym razem chciałam jednak zrobić je bardzo kruche. Zrobienie krówek nie jest trudne trzeba tylko mieszać żeby masa się nie przypaliła. Co mi się niestety czasem zdarza. Mama na szczęście czuwa i zorientowała się
Lili w kuchni
Mega czekoladowe ciasto z bananami… 222Zuzia doczekała się wreszcie końca wakacji i w środę zaczęła przedszkole. Swoją porcję matczynych łez wylałam w czerwcu, gdy posłaliśmy … Czytaj dalej →
brunetkawkuchni
Pyszne ciasto z borówkami 187Ostatnio pokochałam borówki. Kiedyś myślałam, że są to naprawdę gorsze wersje jagód... ostatnio dużo ich w moim menu. Dzisiaj zapraszam na pyszne ciasto czekoladowo-waniliowe z borówkami. Przepis z cukierni Lidla. Ciasto upiekłam z dwóch tortownicach: małej i 24 cm. W przepisie blaszka 30x 24 cm. Ciasto: 300 g maki tortowej pszennej 250 g masła 4 łyżki cukru
Humanistka w kuchni
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 203składniki na ciasto: 250 g herbatników czekoladowych 80 g masła 70 g czekolady gorzkiej wykonanie: Ciasteczka kruszymy przy pomocy blendera lub wkładamy do woreczka i rozmiażdżamy wałkiem, przekładamy do miski. Masło z czekoladą roztapiamy, wlewamy do pokruszonych herbatników i mieszamy. Formę do tarty lub tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem. Przekładamy równomiernie herbatniki, dociskamy spód i boki. Podpiekamy przez
Domowy Smak Jedzenia