będę do tego przepisu wracać. W moim odczuciu serniczek wyszedł idealnie słodki (nie przesadzony ani w jedną, ani drugą stronę). Pewnego „smaczku” dodawały chrupiące orzechy na kajmakowo-czekoladowej polewie, która była miękka, ale nie „rozlewała się”. Jedyna wada? Serniczek znika stanowczo zbyt szybko. Po pierwszym kawałku od razu chciałoby się sięgnąć po następny. Poważnie!:) Spód
Smaki Na Talerzubiałej czekolady .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword klem do tortu, krem czekoladowy, krem z białej czekolady Prep Time 15 minutes Czas studzenia 2 hours Total Time 2 hours 15 minutes Servings 350 ml Calories 440 kcal Equipment waga kuchenna mały garnuszek lub miseczka
SmartBake.plWyśmienity, znany murzynek z gruszkami. Gruszka w połączeniu z czekoladowym smakiem to połączenie na 6 + i sprawia , że ciasto jest wilgotne i przepyszne :). Sprawdźcie sami. Składniki : 1/2 kostki masła 1 i 1/2 szkl. cukru 1 opak. cukru waniliowego 4 łyżki kakao 3 łyżki oleju 5 jajek 2 szkl. mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 4-5 średnich
Różne smaki w kuchniWspaniały smak, który przypomina mi czasy dzieciństwa , gdzie wielkim rarytasem był torcik wedlowski :) Pamiętacie ten smak ? Przepis znalazłam w świetnej książeczce " Ciasta i desery czekoladowe". Przeglądając przepisy , zatrzymałam się na Pischingerze :) i przepadłam ;) musiałam go zrobić . Składniki: opakowanie okrągłych wafli 1 tabliczka czekolady deserowej 100 g zmielonych orzechów włoskich 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szkl. śmietanki 30 % 2 łyżki masła
Różne smaki w kuchnimasa, drugi krążek, nasączyć, dżem, masa. Trzeci krążek, nasączam, masą pokrywam cały tort i polewam nierównomiernie czekoladą gorzką rozpuszczoną w kąpieli wodnej. Tort jest wspaniały. Artykuł Tort czekoladowy pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plzimnej wodzie. 100 ml kremówki zagotować. Dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Gorącą kremówką zalać posiekaną czekoladę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Dodać serek, połączyć. Pozostałą kremówkę ubić, dodać do masy czekoladowo-serowej, delikatnie wymieszać. Na spodzie tortownicy o średnicy 18 cm ułożyć spód, następnie wylać masę serową. Zamrozić. Maliny na mus umieścić w garnuszku z wodą i kwiatami hibiskusa. Zagotować, odstawić
Pożeraczka, czyli raz adobrzePrzepis na szybkie i jednocześnie pyszne ciasto czekoladowe z coca-colą. Miękkie i lekkie, wyraźne w smaku i nie za słodkie. Cudownie pachnące czekoladą. W mojej wersji dodatkowo z polewą toffi. Idealne do popołudniowej herbatki lub jako awaryjne ciasto dla niespodziewanych gości. SKŁADNIKI CIASTO / składniki powinny mieć temperaturę pokojową/ opcjonalnie można podgrzać mleko 2 jajka 200 ml mleka
cool and mintyPołączenie czekolady i mięty jest przeze mnie szczególnie uwielbiane. Jestem wielką fanką lodów i ciast czekoladowo-miętowych, a dziś postanowiłam zrobić sobie koktajl. Jak dla mnie wyszedł pyszny i mam nadzieję że posmakuje on wszystkim maniakom czekolady i mięty 😉 Składniki: 1 szklanka mleka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 180-200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków świeżej mięty
Kuchnia MagdaLenyznakiem czekolady :) Było jej mnóstwo – biała, mleczna i gorzka. Każda pyszna, każda rozpływająca się w ustach, każdą można by jeść kilogramami – taka dobra :) Mieliśmy zrobić swoje bloki czekoladowe. Ja nie bardzo przepadam za klasykiem PRL-u dlatego przygotowałem coś co bardziej mi odpowiadało czyli
Kuchenne Wariacjeoleju cały czas miksując. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Ostudzone posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościŚmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru i serka mascarpone. Dodać rodzynki, posiekane orzeszki oraz odsączone i pokrojone w kostkę brzoskwinie. Wymieszać. Kremem przełożyć blaty ciasta. Polać polewą czekoladową i posypać posiekanymi orzeszkami
Z miłości do słodkościfiletujemy. Z pozostałości wyciskamy sok, który również dodajemy do musu. Mieszamy, nakładamy do miseczek lub słoiczków i dekorujemy cząstkami pomarańczy. Odstawiamy do schłodzenia na 1-2 godziny. Smacznego :) Artykuł Czekoladowo-kokosowy mus z chia i pomarańczami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogbardzo szybko. Mogłam je piec ze 2-3 minuty krócej, wtedy byłoby bardziej mokre, jak to brownie, ale i tak wyszło dość wilgotne. Całość pyszna Bardzo mocno i intensywnie czekoladowa, do tego jabłka w cynamonie, no i te karmelizowane migdały. Zachwycona jestem tymi migdałami, nie wiedziałam, że tak łatwo można zrobić takie cudo. Takie migdały możecie zastosować do wszystkiego jako
Relaxtimeależ dziś będzie rozpusta! Przygotowałam dla Was kolejny, niesamowicie pyszny, obłędnie słodki przepis na tartę ! Ale nie taką zwykłą tartę! #ajaką? Kruchy, chrupiący, czekoladowy spód wypełniony po brzegi jest lekką, jogurtowo-śmietanową masą z białą czekoladą i mnóstwem chrupiących wafelków o smaku cappuccino. Całość wieńczy nieziemska, palona beza włoska! Takie połączenie sprawia, że ciężko zakończyć na jednym kawałku i każdy
Ostra na SłodkoTrufelki rumowe, to pyszne, delikatne w smaku pychotki, obtoczone czekoladą. Pod czekoladową warstwą znajduje się mięciutka- rozpływajaca się u ustach masa. Są nie tylko pyszne, ale i szybkie w przygotowaniu- robi się je prawie tak szybko, jak szybko później znikają ze stołu…no może znikają troche szybciej 😉 Mają jeszcze jedna zaletę- można łatwo zmieniać […] Artykuł Trufelki rumowe
Domowe Torty