czekoladowe - 14235 przepisów (strona:412/949)

Najłatwiejsze ciasteczka z czekoladą i orzechami 238

swoją lub pożyczoną pociechą! Składniki: 2 szklanki mąki 200 g masła pół szklanki cukru pudru jajko ziarenka z jednej laski wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia 50 g groszków czekoladowych 50 g orzechów włoskich      Masło kroimy na drobniejsze kawałki i ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy mąkę, jajko, wanilię i proszek do pieczenia, zagniatamy na stolnicy lub blacie(...)ciasto będzie już jednolite, dodajemy czekoladowe groszki i rozdrobnione orzechy włoskie, łączymy dokładnie z masą. Z powstałej kuli odrywamy kawałeczki ciasta, w dłoniach formując ciasteczka - układamy obok siebie na prostokątnej blaszce i lekko spłaszczamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do przyrumienienia, czyli jakieś 35 minut. Wszystkim dzieciakom i dorosłym, którzy wciąż mają duszę dziecka życzę dużo słońca, miłości

sama złodycz
C- Amelka i deser z robalami - FILMIK 130

jednocześnie banalnie prosta, ekspresowa i przepyszna:) Zachęcam do obejrzenia i przetestowania: Składniki: ok. 300 g ciemnych ciasteczek typu markizy 3 serki homegeniozowane 5 bananów ok. 3 łyżek kakao czekoladowa posypka (bądź starta czekolada) żelki "robale" Banany rozdrabniamy widelcem, badź przy użyciu urządzenia rozdrabniającego, dodajemy dwa serki homogenizowane i dokładnie mieszamy.Ciasta kruszymy (najwygodniej przy użyciu  urządzenia rozdrabniającego(...)masy jasnej i ponownie masa ciemna i jasna. Całość posypujemy delikatnie kakao i wkładamy do lodówki na min. 0,5 godziny (mile widziany nieco dłuższy czas). Przed podaniem dekorujemy czekoladową posypką i robalami.Mniam

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Świąteczne pierniczki 186

wystudzeniu twardnieją (ale daja się gryść bez połamania zębów) i jeszcze następnego dnia są twardawe ale potem zaczynają już mięknąć. Dla złagodzenia korzennych smaków udekorowaliśmy je polewą czekoladową i takimi tam różnościami które mieliśmy pod ręką. Jeśli lubicie korzenne smaki oczywiście możecie dodać więcej przypraw korzennych czy cynamonu. a tu nasze ulubione ciasteczka czekoladowo-migdałowe w świątecznej odsłonie

Monia miesza i gotuje
Pomarańczowa babka na białkach 198

szklanki mleka ok 150 ml 6 dużych białek (prawie szklanka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli skórka otarta z połówki pomarańczy 100 g skórki pomarańczowej kandyzowanej polewa czekoladowa Masło i mleko przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ubijać i powoli dolewać mleko. Dodać otartą skórkę z pomarańczy(...)ciasto. Foremkę na babkę natłuścić i posypać mąką. Przełożyć ciasto, foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 40 minut. Po wystudzeniu babkę udekorować polewą czekoladową i pozostałą kandyzowaną skórką

Monia miesza i gotuje
Sernik z masą krówkową 758

dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wlewać porcjami na przemian obie masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu udekorować sernik polewą czekoladową i dowolnymi bakaliami - u mnie płatki migdałowe

Monia miesza i gotuje
Mazurek z jasną masą waniliową 155

stole ( na dodanie czeka też jeszcze świąteczna babka serowa). Nie zdążyłam go dodać wcześniej, ale przepis na pewno przyda sie na następne święta. W przygotowaniu podobny do mazurka orzechowo-czekoladowego ale nieco inaczej wygląda bo w wersji okrągłej i w jasnych kolorach. Przygotowałam go w formie do tarty Termisil.składniki: 250 mąki pszennej100 g cukru pudru150(...)Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej dodać masę krówkową i dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na wystudzone ciasto. Mazurka dowolnie udekorować-ja użyłam pisaków, małych ciasteczek w polewie czekoladowej, żurawiny i płatków migdałowych. Najlepiej przygotować go dwa dni wcześniej wtedy ciasto zmięknie, nie będzie takie twarde i nie będzie się kruszyło podczas jedzenia

Monia miesza i gotuje
Mleczna kanapka/Milkyway 2891

padło na mleczną kanapkę. Jest ono najlepsze na drugi dzień, gdy smaki się już „przegryzą”.  Skorzystałam z przepisu zamieszczonego na blogu Moje Wypieki.  Nie przyrządzałam sama polewy czekoladowej, gdyż miałam gotową i chciałam ją wykorzystać, a wierzch posypałam wiórkami kokosowymi. Zmniejszyłam także ilość cukru i masła w masie. Składniki: na kakaowy biszkopt:  6 jajek  3/4 szklanki(...)szklanki mleka  2 szklanki mleka w proszku ('niebieskiego', pełnego)  0,5 szklanki cukru  175 g miękkiego masła lub margaryny  16 g cukru wanilinowego dodatkowo: polewa czekoladowa wiórki kokosowePrzygotowanie II: Mleko (zwykłe) zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym.  Ostudzić.  Masło utrzeć. Powoli dodawać do niego wystudzone mleko, dalej ucierając. Wsypać mleko w proszku i ucierać

Fabryka pomysłów
Owocowy deser z bitą śmietaną 159

wykorzystałam kiwi, pomarańcz i ciemne winogrona. Jest to też sposób na wykorzystanie zalegającej w lodówce kremówki. Składniki na 2 porcje: Pół pomarańczy 1 kiwi 8-10 winogron ciemnych Polewa/sos czekoladowy/ rozpuszczona czekolada 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 6-7 herbatników Łyżka cukru pudru Przygotowanie: Herbatniki pokruszyć, ułożyć na spodzie pucharków. Śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder(...)dalej ubijać. Wyłożyć do pucharków Owoce pokroić wg uznania. Udekorować nimi górę. Na koniec deser polać sosem czekoladowym. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Ciasteczka walentynkowe 129

Propozycja walentynkowa, szybka i prosta :) ciasteczka kruche w polewie czekoladowej, czyli dla tych, którzy chcieliby zrobić coś dla drugiej połowy :) Składniki:1/2 kg mąki pszennej,215 g miękkiego masła(...)serca foremkami :) Układamy na blaszce i pieczemy w temp. 180˚C ok. 10-15 minut, do zrumienienia. Ja piekę z termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca studzimy i przygotowujemy polewę czekoladową  rozpuszczając ją w kąpieli wodnej. Jeśli do płynnej czekolady dodacie odrobinę oleju roślinnego (ok. 1 łyżeczki na jedną tabliczkę) będzie się ona błyszczeć po zastygnięciu

Delicious Titbits
Murzynek – pysznie kakaowy :) 35

wprm-recipe-rating-34-50 stop { stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-34-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomyslem Course Deser Cuisine polskie Keyword ciasto czekoladowe, czekolada, jajka, kakao, masło, mleko, murzynek Prep Time 30 minutes Pieczenie 50 minutes Total Time 1 hour 20 minutes Servings 30 porcji Calories 232 kcal Ingredients

SmartBake.pl
Krem z białej czekolady. 36

stop-color: #343434; }linearGradient#wprm-recipe-rating-7-66 stop { stop-color: #343434; } SmartBake.pl wypieki z pomysłem Course Deser, Dodatek do deseru Cuisine worldwide Keyword klem do tortu, krem czekoladowy, krem z białej czekolady Prep Time 15 minutes Czas studzenia 2 hours Total Time 2 hours 15 minutes Servings 350 ml Calories 440 kcal Equipment waga kuchenna mały garnuszek

SmartBake.pl
Rolada kakaowa z mascarpone. 71

zrobić gdy masz w lodówce resztki śmietany kremówki ? Możliwości są nieograniczone – ale moim faworytem jest ta kakaowa rolada z mascarpone . Intensywnie kakaowy biszkopt , bita śmietana, mascarpone , lśniąca polewa czekoladowa i znakomita posypka z orzechów . To ciasto jest znakomitym deserem na weekend, na każde święta i spotkania rodzinne. O każdej porze roku możesz się delektować tym pysznym ciastem . ROLADA KAKAOWA

Zdrowy Styl Joanny
babeczki czekoladowe + film krok po kroku 85

pieczenia 1 szczypta soli 250 ml mleka 2 jajka 125 g masła roztopionego i przestudzonego 100 g czekolady deserowej lub gorzkiej Zapraszam do pooglądania filmu jak wykonać babeczki czekoladowe wykonanie: W garnku mieszamy suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól oraz cukier. W osobnym naczyniu mieszamy mleko z jajkami oraz roztopionym, przestudzonym masłem i wlewamy do wymieszanych suchych składników

Domowy Smak Jedzenia
Migdałowy miodownik 83

doprowadzając do wrzenia, aż składniki się połączą. Odstawić do wystygnięcia. Płatki migdałowe wsypać na suchą patelnię, uprażyć na małym ogniu, przestudzić. Migdałowy miodownik odwinąć z folii spożywczej, polać czekoladową polewą i ozdobić płatkami lub słupkami migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Migdałowy miodownik pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary