Opis: Donut (donat) to rodzaj wysmażanego na głębokim oleju wyrobu cukierniczego w kształcie zbliżonym do „oponki”. Wyrabiany jest często z polewą czekoladową lub lukrową. Od polskiego pączka odróżnia go głównie kształt i brak nadzienia. Składniki: 3 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka mleka lub kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta gałki muszkatołowej Opis
Ciastka i ciastaschłodzi. Do nakładania na tort powinna być całkowicie płynna, ale w temperaturze około 30-32⁰C. Za ciepła – rozpuści nawet bardzo zimny krem. Dopiero wtedy, gdy mamy gotową polewę czekoladową w odpowiedniej temperaturze, wyjmujemy z lodówki bardzo mocno schłodzone ciasto. Na wierzch wylewamy część czekolady i przesuwamy ją szpachelką lub szerokim nożem w stronę krawędzi, tworząc zacieki na bokach ciasta
Karo in the Kitchensmakowała, zrobiłam ją moim bliskim na walentynki. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babka różana z konfiturą malinową i polewą czekoladową Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 370g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 250g miękkiego masła 190g jasnego brązowego cukru
Mała Cukierenkamyślał o konsekwencjach w momentach uniesień? Zwłaszcza, że konsekwencje i tak zawsze same się pojawią nie pytając o zaproszenie? Ale jednak załóżmy, że ma być zdrowo! Ta specyficzna wersja czekoladowego puddingu świetnie spełni takie założenie! Jest to pyszny słodki smakołyk, a jednocześnie bomba witaminowo-odżywcza. Coś, co możemy podać w ramach romantycznego deseru z przemiłym uczuciem zadbania o ukochaną osobę
zadanie-gotowaniezrobienia. Zapraszam... SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub czekoladowe dropsy 1 jajko 0,5 szklanki oleju słonecznikowego Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników
Kubki smakucytrynową. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z tężejącą truskawkową galaretką. Na biszkopt wyłożyć masę bananową, na nią poukładać plasterki pozostałych bananów, na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Domowa cukiernia Ewypieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem i sodą, wlać olej rzepakowy, połączyć
W Mojej Kuchni LubięKolejne ciastka z serii serduszkowo-walentynkowej. Tym razem w wersji czekoladowej. Mnie i mężowi bardzo smakowały. Dzieciaki uznały, że są za mało słodkie. Zawsze można zwiększyć ilość cukru. Ale szczerze mówiąc piekłam je z myślą o nas, a nie o nich ;) ;) Ciasteczka są bardzo aromatyczne, a połączenie skórki pomarańczowej z żurawiną przywołuje w pamięci minione święta Bożego Narodzenia. I choć
zadanie-gotowaniekukurydzę zastąpić groszkiem, pomidorkami, pieczarkami. Takie ciasto pasuje do innych warzyw - eksperymentujcie:) Dodanie do ciasta słodszych składników typu suszone owoce + cukier puder stworzy nam deser ! Polane placuszki dodatkowo polewą czekoladową + dodatki świeżych owoców.... mniam! Lubię takie "praktyczne" ciasta, którymi możemy - w różnych wersjach (dosłownie) zaskoczyć naszych domowników i gości. Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (szklanki 250 ml od herbaty
Zasmakuj Kuchnidzisiejszych czasach jedzenie nie tylko musi być smaczne. Chociaż to jest najważniejsze. Musi wyglądać. Ma cieszyć oczy, ma być ładne. Czekoladowo - kokosowa komosa ryżowa z dodatkiem dżemu z czarnego bzu, by nieco przełamać słodycz tego dania, to śniadanie idealne. Dekoracja w postaci truskawek, mango, jagód goji czy kokosa tylko podkreśla smak tego przepysznego dania. Pełnowartościowy posiłek, który da Tobie masę
Mango PapajaBananowiec – czekoladowy biszkopt, banany, galaretka i bita śmietana. Ciasto po raz pierwszy jadłam u mojej koleżanki Asi i oczywiście nie byłaby sobą gdybym nie poprosiła o przepis:) To ciasto jest jednym z moich ulubionych. Jest sycące i słodkie, ale nie zawiera ciężkich mas. Czas wykonania
KuchniaWeDwoje.plpieczenia. puszka masy korówkowej herbatniki, ja zużyłam 500 g herbatników na blaszkę 20 cmx30 cm 400 ml śmietany kremówki 3 opakowania śmietan fix mleczna czekolada, lub posypka czekoladowa Masa budyniowa: 500 ml mleka 0,5 szklanki cukru 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 180 g masła Ciasto 3 bit sposób przygotowania. Przygotowujemy budyń. Połowę mleka zagotowujemy
Pani domowawiaderka 200 g masła 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka kakao 36 sztuk herbatników odrobina aromatu waniliowego czerwona galaretka lub 2-3 banany 2-3 łyżeczki żelatyny Idealna czekoladowa polewa: 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki kakao naturalnego 60 g masła 1 łyżeczka żelatyny Wykonanie: Galaretkę rozpuścić i pozostawić do całkowitego stężenia. Resztę składników ogrzać do temperatury
Cukiernia Pychotkiwołać "Słoneczko!" i pytać "dlaczego?" Kochać znaczy teraz doczekać się ciszy, w której już tylko Miłość A skoro dzisiaj najważniejsza jest miłość, warto podkreślić ją wyjątkowym deserem. Zapraszam na czekoladowy pudding z malinami. Koniecznie w walentynkowej scenerii. Składniki: • 500 g mleka • 50 g czekolady deserowej • 20 g cukru • 20 g mąki ziemniaczanej • 1 jajko • 1 łyżka serka waniliowego • świeże maliny
W mojej kuchniJeśli chodzi o wypełnienie tarty to ogranicza Was tylko i wyłącznie Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu hitem są uwielbiane przez wszystkich tarty na słodko: jabłkowa (szarlotka), czekoladowo-orzechowa i kokosowa a z wytrawnych: z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Przepisy oczywiście pojawią się na blogu Smacznego! — BTW całości: 390g, 1601 kcal
Ola la LCHF