efekt wart jest zaangażowania - żel jest dość drogi, samo nałożenie dość trudne. Patrząc z boku widać nieregularne pociągnięcia pędzlem, nie wygląda to zbyt dobrze. Dodatkowo do dekoracji przygotowałam czekoladowe, trójwymiarowe motyle, myślę, że bardzo ładnie się prezentowały! W środku skrywa się tort czarnoleski; zupełnie inny niż ten , jaki robiłam wcześniej. Warstwy ciemnego biszkopta, nasączone syropem z wiśni przełożone są tutaj
6niebojogurt naturalny 380 ml, galaretka poziomkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, galaretka poziomkowa 1 opakowanie, mleko 3,2% zimne 200 ml, wafelki czekoladowe Lusette 50 gram umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem silikonowej 22 cm, dno będzie wierzchem deseru 400 ml soku wlać do naczynia i w mikrofali
W Mojej Kuchni Lubięaromat spożywczy wiśniowy. Kawa mielona smakowa - rozgrzewająca tokijska kawa wiśniowa, zapakowana w wygodne pudełeczko z wieczkiem :-) Kawa mielona Sydney 130 g. Skład: 98% arabica, 2% aromat spożywczy miętowo-czekoladowy. Kawa mielona smakowa - słoneczna wyraźnie miętowa z delikatnym posmakiem czekolady. Smak, który ja uwielbiam :-) Herbata Revol tea 70g - to herbata yerba mate smakowa o smaku malinowo - brzoskwiniowym. Yerba mate pita
kruche babeczkiwstawić do nagrzanego piekarnika do 170°C i piec przez 1 godzinę. Pu upieczeniu, wyjąć z piekarnika, wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem. Polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
magiczna kuchnia Kasimoże z wyjątkiem mnie , bo nadal nie mogę w to uwierzyć, jak ciasto może być bez mąki, ba i to jeszcze z czerwonej fasoli.Jednak dla mnie będzie ono ciastem czekoladowym, nie tam żadnym Brownie. No to do dzieła ☺☺☺☺ Składniki: puszka czerwonej fasoli 2 jajka 1 banan 1,5 płaskiej łyżeczki sody łyżka miodu 3 łyżki
pieprzny smaczeksmaku warto poczekać ;) Składniki na 4 babeczki 400 gr jogurtu greckiego 4 czubate łyżki cukru pudru 2 czubate łyżeczki żelatyny 4 kostki mlecznej czekolady jeden/dwa wafelki Lusette o smaku czekoladowym http://lusette.pl maliny lub inne owoce z syropu do dekoracji i jeszcze lepszego smaku babeczek ;) 4 foremki na serniczki na zimno/babeczki/panna cotte 1. Jogurt wyjmujemy wcześniej aby nieco się
Gotowanie...to proste !jogurt naturalny 380 ml, galaretka poziomkowa 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 1 opakowanie, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, galaretka poziomlowa 1 opakowanie, mleko 3,2% zimne 200 ml, wafelki czekoladowe 50 gram umyte jabłka pokroić na cienkie plasterki do formy babkowej z kominkiem silikonowej 22 cm, dno będzie wierzchem deseru 400 ml soku wlać do naczynia i w mikrofali zagrzać
W Mojej Kuchni LubięOpis: Donut (donat) to rodzaj wysmażanego na głębokim oleju wyrobu cukierniczego w kształcie zbliżonym do „oponki”. Wyrabiany jest często z polewą czekoladową lub lukrową. Od polskiego pączka odróżnia go głównie kształt i brak nadzienia. Składniki: 3 szklanki mąki 1 jajko 1 szklanka mleka lub kwaśnej śmietany 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta gałki muszkatołowej Opis
Ciastka i ciastaschłodzi. Do nakładania na tort powinna być całkowicie płynna, ale w temperaturze około 30-32⁰C. Za ciepła – rozpuści nawet bardzo zimny krem. Dopiero wtedy, gdy mamy gotową polewę czekoladową w odpowiedniej temperaturze, wyjmujemy z lodówki bardzo mocno schłodzone ciasto. Na wierzch wylewamy część czekolady i przesuwamy ją szpachelką lub szerokim nożem w stronę krawędzi, tworząc zacieki na bokach ciasta
Karo in the Kitchensmakowała, zrobiłam ją moim bliskim na walentynki. Polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babka różana z konfiturą malinową i polewą czekoladową Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 370g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody 250g miękkiego masła 190g jasnego brązowego cukru
Mała Cukierenkamyślał o konsekwencjach w momentach uniesień? Zwłaszcza, że konsekwencje i tak zawsze same się pojawią nie pytając o zaproszenie? Ale jednak załóżmy, że ma być zdrowo! Ta specyficzna wersja czekoladowego puddingu świetnie spełni takie założenie! Jest to pyszny słodki smakołyk, a jednocześnie bomba witaminowo-odżywcza. Coś, co możemy podać w ramach romantycznego deseru z przemiłym uczuciem zadbania o ukochaną osobę
zadanie-gotowaniezrobienia. Zapraszam... SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady lub czekoladowe dropsy 1 jajko 0,5 szklanki oleju słonecznikowego Suche składniki mieszamy razem w misce. Osobno mieszamy mokre składniki: jajko, olej oraz mleko. Dodajemy do masy i mieszamy połączenia składników
Kubki smakucytrynową. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno, połączyć z tężejącą truskawkową galaretką. Na biszkopt wyłożyć masę bananową, na nią poukładać plasterki pozostałych bananów, na to wyłożyć masę śmietanową. Udekorować wiórkami czekoladowymi. Smacznego
Domowa cukiernia Ewypieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem i sodą, wlać olej rzepakowy, połączyć
W Mojej Kuchni LubięKolejne ciastka z serii serduszkowo-walentynkowej. Tym razem w wersji czekoladowej. Mnie i mężowi bardzo smakowały. Dzieciaki uznały, że są za mało słodkie. Zawsze można zwiększyć ilość cukru. Ale szczerze mówiąc piekłam je z myślą o nas, a nie o nich ;) ;) Ciasteczka są bardzo aromatyczne, a połączenie skórki pomarańczowej z żurawiną przywołuje w pamięci minione święta Bożego Narodzenia. I choć
zadanie-gotowanie