czekoladowe - 14235 przepisów (strona:457/949)

Proste batoniki czekoladowe bez pieczenia 152

przygotowaniem batonów uwiniecie się w nie więcej niż 5 minut – wystarczy rozpuścić tabliczkę, wymieszać z resztą składników, a całość przełożyć do formy do zastygnięcia. Prawda, że proste? Rozkosznie czekoladowy smak batoników podniesie przy tym na duchu, a dawka odżywczych węglowodanów, jakich dostarczą doda sił w walce z największymi nawet mrozami. Składniki na około 7 batonów: 100 g gorzkiej czekolady wysokiej

Even Better Food
Tarta pomidorowa z klopsikami 182

wiem jak Wy ale ja tarty robię dość często. Do moich ulubionych należy ta z czekoladą, malinowym sosem i bitą śmietaną. Pycha… Tarta pomidorowa z klopsikami Tarta czekoladowa jest na słodko i jako deser sprawdza się rewelacyjnie. Poza tartami słodkimi jest jednak masa tart, które możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty

mecooks
NALEŚNIKI BUDYNIOWE 786

postanowiłam spróbować. Przyznam, że są naprawdę smaczne. Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie, jako przekąska do szkoły czy do pracy. Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe.  Składniki: * 3 szklanki mąki * 2 jajka * 400 ml mleka * 400 ml wody * 2 budynie waniliowe bez cukru * opcjonalnie cukier do smaku (ja nie dodałam) Wykonanie: W misce umieścić wszystkie

Zrób to smacznie
Cantuccini, czekoladowe z pistacjami 121

towarzystwie migdałów oraz mają cytrusowy aromat. Kruche nieco twardawe, chrupiące z dużą dozą dowolnych orzechów to idealny dodatek do popołudniowej kawy bądź herbaty. U mnie Cantuccini w wersji czekoladowej w towarzystwie pistacji z dodatkiem białej czekolady oraz skórki cytrynowej. Zapraszam.  Składniki:  4 duże jajka (L) 1 żółtko 350 g cukru drobnego 10 ml ekstraktu waniliowego 320 g mąki

vaniliowoczekoladowa
Kremowe ciasto cappuccino 311

przekroić biszkopt na 3 blaty.  Masa serowa Składniki: 600g serka homogenizowanego u mnie Jogobella 150g cukru 1 cukier waniliowy ( 3 łyżeczki) 600ml śmietanki kremówki 30-36% 125g kawy czekoladowej cappuccino 3 łyżeczki naturalnej kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek żelatyny rozpuszczonej w ¼ szklanki wrzącej wody Dodatkowo: Do posypania ciasta kakao Wykonanie: Śmietanę ubić na sztywno dodając do niej obie kawy. Przygotować

W garach u Gosi
Makowiec śnieżny – kuchnia podkarpacka 211

studzimy. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka i dalej ucieramy aż do połączenia składników. Dodajemy orzechy z mlekiem i spirytus. Wykładamy na masę śmietanową. Wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa: 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 100 g masła (min. 82% tłuszczu) 3 łyżki gorącej wody 1 łyżka żelatyny 3 łyżki gęstej śmietany (18%) Wykonanie: Żelatynę zalewamy gorącą wodą

Trzeci talerz
Naturalne batony energetyczne, bez cukru, tłuszczu i pieczenia. 122

Ostatnio nie ma czasu na kuchnię regionalną,  ani inne wynalazki, skupiam się na przepisach na zamówienie Następny będzie chleb z garnka  wersja uproszczona i sernik na czekoladowym spodzie bez glutenu i cukru. Przepis miał być prosty, szybki w wykonaniu, bez zbędnych dodatków i co najważniejsze, bez mordowania ziaren. Tzn bez poddawania ich obróbce termicznej, ponieważ właśnie wysoka temperatura

Dieta moja pasja
Kawowe eklerki 165

blogu są już klasyczne eklerki z kremem budyniowym ( przepis- klik ). Dzisiaj, tak jak obiecałam, nowoczesna wersja eklerów- z kawą :). Podłużne ciastka z ciasta parzonego nadziane kremem kawowym i polane czekoladową polewą również z nutą kawy. Obłęd!! A od jutra zaglądajcie po inspiracje na Tłusty Czwartek! Będą pączusie i to nie jedne ;). Składniki: (na 8 sztuk)   Ciasto: 45 ml mleka

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto Meluzyna 805

Odstawiam do całkowitego przestudzenia. Masło razem z cukrem pudrem ucieram na puszystą masę. Stopniowo dodaję ziemny budyń. Ucieram. Masę wykładam na wierzch przygotowanego ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto posypuję płatkami czekoladowymi i wstawiam na godzinę do lodówki. Zachęcam do zakupu produktów   ZENTIS .  W ofercie sklepu znajdziecie cały szereg przeróżnych nadzień, owoców w żelu oraz produktów niezbędnych do przygotowania domowych

Tradycyjna kuchnia Kasi
Surowe brownie - najpyszniejsze, najzdrowsze! :) 183

jest prawdopodobnie najpyszniejsza, a zarazem zdrowa i bogata w składniki odzywcze słodkość jaka wyszła spod moich rąk. Trudno dobrać słowa opisujące te obłędnie smaczne brownie czekoladowe . Jest tak genialne w smaku, że ciężko skończyć na jednym kawałku. Smak bardzo naturalny, idealnie kakaowy, słodki, z wyczuwalną obecnością migdałów. Świeże daktyle Medjool (dostępne w sklepie  zdrowedaktyle.pl ) to najlepsze daktyle, jakie kiedykolwiek

Zdrowie na języku :P
Tort urodzinowy 139

TORT URODZINOWY Składniki: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki oleju 2,5 łyżki kakao 2 kostki masła 2 czekoladowe budynie 0,75 litra mleka duża paczka princy-pałek 3 kinder jaja średnie opakowanie kinder czekoladek kilka kostek czekolady łyżka mleka łyżka masła 4 łyżki kawy rozpuszczalnej 6 łyżeczek cukru

Słodkie ciacho
Sernik japoński. 205

Teraz dodajemy po jednym żółtku i nadal mieszamy .Masa jest dość rzadka ,ale nie płynna. Białka ubijamy na sztywną pianę i w dwóch częściach dodajemy do masy serowo – czekoladowej .Mieszamy delikatnie łyżką ,aby masa nie opadła. Przelewamy ją delikatnie do foremki wyłożonej papierem do pieczenia ,oddzielnie dno i boki wystające nieco ponad rant tortownicy.Ciasto rośnie dość mocno. Przed pieczeniem

Ladylaura.