czekoladowe - 14235 przepisów (strona:457/949)

karpatka z malinową wkładką 697

niezmiennie cieszy się u nas wielkim powodzeniem. Choćby nie wiem jakie ciasta stały na stole to ona zawsze znika jako pierwsza. Przeważnie robię ją w klasycznej wersji albo z czekoladowym kremem. Tym razem jednak przełamałam smak lekko kwaśną warstwą malin w galaretce. Połączenie smakowe wręcz idealne a i wizualnie  ładnie się prezentowała.  *foremka 25*34 cm Składniki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTECZKA BABECZKI BROWNIE 113

Kruche i mocno czekoladowe ciasteczka. Brownie to ciasto, które wyjdzie każdemu. Tak samo jest z ciasteczkami. Jedynie można je zbyt mocno spiec i będą czarne :D.  Szybkie i proste dla łasuchów czekolady.  SKŁADNIKI: mąka pszenna 100 g.  czekolada mleczna 100 g. czekolada gorzka 70 % 100 g. jaja 3 szt. cukier waniliowy 1 op. masło orzechowe 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
Ekspresowe pierniczki z nadzieniem różanym i polewą czekoladową 189

Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i połączy z mlekiem. Połowe pierniczków moczymy w polewie i układamy na kratce. Drugą połowe pierniczków smarujemy marmoladą różaną i przykrywamy pierniczkiem z polewą czekoladową. Pierniczki możemy ozdobić lukrem lub gotową posypką. Przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Bordowe Pankejki 139

mąka pszenna 75g kakao 1 łyżka proszek do pieczenia 1 łyżeczka ksylitol lub cukier 35g szczypta soli masło lub olej do smażenia jogurt grecki do podania ok. 130g sos czekoladowy: woda 40ml kakao 20g miód do posłodzenia Wykonanie: Buraczki miksujemy z mlekiem, a następnie roztrzepujemy z jajkiem. Dodajemy pozostałe składniki na placuszki i smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu

rabarbarowo
Ciasto Frozen – Kraina Lodu 3326

zatem w swoją rolę i do kompletu z tortem z Krainy Lodu przygotowała również bajkowe ciasto :) Ciasto Frozen – Kraina Lodu to słodka śmietankowa kostka z kawałkami galaretki, na mocno-czekoladowym spodzie brownie. Galaretkowy wierzch w błękitnym kolorze spodoba się wszystkim małym wielbicielkom Elsy i Anny :) Składniki na ciasto (foremka 26x21 cm): 35 g mąki pszennej 80 g cukru 2 jajka

Trzeci talerz
Sylwestrowe krakersy serowe z makiem + propozycje przekąsek 189

gotowaną, którą możesz zastąpić ciecierzycą z puszki. Jeśli masz ochotę na słodkiego Sylwestra, sprawdź te przepisy: Biszkopty w czekoladzie z orzechami laskowymi Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą Praliny czekoladowe Mini omlety biszkoptowe z dowolnym przybraniem Niektóre przepisy są już stare i dawno wołają o aktualizację zdjęć, ale jeszcze mi się to nie udało, także wybaczcie mi. Wszystkie jednak przetestowane

Anioszek w kuchni
seromakowiec na piernikowym biszkopcie 203

łyżki cukru 3 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka otarta z pomarańczy na polewę: 1/2 szklanki cukru pudru 125 g masła 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku szklanka wiórek czekoladowych Uwaga: masa makowa, której użyłam była dość gęsta ale jeśli ta której użyjecie będzie bardziej wodnista to można dodać trochę więcej kaszy manny.  Upiec biszkopt: białka ubić na sztywno

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Makowiec z masą kajmakową 217

bardzo dumna z siebie jak po wyjęciu z piekarnika okazało się,  że makowiec jest naprawdę bardzo dobry. Składniki: - puszka gotowej masy makowej (około 850g) - 5 jajek - 2 budynie czekoladowe - 100g cukru brązowego - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 60 ml mleka - 1/2 szklanki wiórek kokosowych - 3 łyżki skórki pomarańczowej - 100g rodzynek - 3 łyżki płatków migdałowych - tabliczka gorzkiej czekolady - puszka masy kajmakowej

Pan i Pani Smith w kuchni
Czekoladowe trufle z malinową posypką :) 145

Uwielbiam wszelkiego rodzaju kulki energetyczne, batony wykonane z suszonych owoców i orzechów. Dzisiejsze kule to czekoladowe trufle, z dodatkiem pasty sezamowej i różowego pudru. Główna część jest intensywnie kakaowa, słodka, natomiast cieniutka warstwa zewnętrzna malinowo-kwaskowata. Pyszne połączenie smaków z ładnym efektem wizualnym :)  Składniki (4 szt.): 100 g daktyli  50 g tahini 1,5 łyżeczki kakao  garść

Zdrowie na języku :P
Tradycyjny sernik w polewie czekoladowej. 134

jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko  wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto. Ja pokroiłam ciasto kiedy polewa była jeszcze płynna jednak

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche rogaliki z masa makową i daktylami. 1759

trzech składników pojawiały się już na kilku blogach więc postanowiłam je wypróbować. Stwierdziłam,  że nadzienie makowe będzie do nich idealne, do tego daktyle, bo akurat miałam i czekoladowe ganache, na które przepis można znaleźć tutaj .  Składniki Ciasto: 1 szklanka śmietany 18% 250g masła lub margaryny 3 szklanki mąki cukier waniliowy Nadzienie: 200g maku 2  łyżki miodu

Delusional Trine
Szybkie ciasto cytrynowe 132

limonek, wszystko razem wymieszać i wylać na spód. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Przed podaniem ciasto powinno leżeć przynajmniej pół godziny w lodówce. Ja swoje dodatkowo polałam czekoladowym ganache

Delusional Trine
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 339

łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego 52. Jaglane a’la Raffaello 53. Parówki w cieście francuskim 54. Trufle czekoladowe Artykuł 54 przepisy na Sylwestrowe przekąski pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Śnieżny makowiec 157

Masa śmietanowa: 0,5 litra śmietany kremówki 36 % 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny  Dodatkowo: 1 puszka gotowej masy makowej Helio 1 polewa czekoladowa Helio Posypka cukrowa Forma 25x40 cm. Papier do pieczenia Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywno, ucierając dodajemy cukier oraz po jednym żółtku. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy

Bajeczna Kuchnia
babka cytrynowo-piernikowa z dżemem winogronowym... 159

łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, cytryna 1 większa, mleko 100 ml, jajka 4 sztuki, masło lub margaryna 15 dag, dżem 250 ml/winogronowy, przyprawa do piernika 1 opakowanie, polewa czekoladowa - w opisie, orzechy posiekane 1 szklanka do pojemnika wsypać mąkę tortową z proszkiem i sodą, cukier, wbić jajka, wlać mleko, dodać miękką margarynę, wsypać przyprawę do piernika i startą skórk

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania