czekoladowe - 14735 przepisów (strona:455/983)

Pełnoziarniste ciastka 2w1 206

stawiamy na niewielkim ogniu, rozpuszczamy całość, mieszamy co jakiś czas aż powstanie gładka masa, odstawiamy  5. W misce łączymy mąkę, sól, sodę i kakao 6. Do masy czekoladowej dodajemy cukier i jajka, mieszamy, następnie dodajemy suche składniki, łączymy do całkowitego połączenia się  7. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, blachy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia  8. Odrywamy

Słodki Kompromis
Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 232

zdrowszej, odchudzonej wersji. Zamiast tradycyjnej, maślanej masy zrobiłam lekki krem cytrynowy, a jedna z warstw to konfitura bez dodatku cukru. Bazą jest biszkopt orkiszowy z karobem, który wygląda jak czekoladowy. Zupełnie odmieniona wersja biszkoptowego ciasta ;) To taki mój pomysł na lekki, fit tort bez cukru, ale za to bez uszczerbku na smaku (i zdrowiu też ;)). Górę przyprószyłam zielonym jęczmieniem, dzięki

FitKot
Domowe słodkości – Nutella i Masło Orzechowe 259

znów miksujemy. Mleko łączymy z mlekiem w proszku. Dokładanie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Od razu po zagotowaniu zdejmujemy z ognia. Studzimy i dodajemy do masy orzechowo – czekoladowej. […] Artykuł Domowe słodkości – Nutella i Masło Orzechowe pochodzi z serwisu Niunioki by Katarzyna Anc-Szczepłek

Niunioki
Sałatka z awokado i jajek 218

Pyszna sałatka z jajek i kremowym, dojrzałym awokado. Łagodna w smaku, sycąca, pożywna, nie tylko na zdrowe śniadanko. Po czekoladowym kremie, to następny super smaczny przepis, który pozwoli przychylniej popatrzeć na awokado. Ten kontroweryjny w smaku owoc świetnie komponuje się z jajkiem. Zadbaj o własne zdrowie i spróbuj zastąpić majonez kremowym awokado! Prosta do przygotowania, a przepis polecony prosto

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik wiedeński 1850

ubijania i tym samym finalnie otrzymać ładny, równy sernik. Smak sernika wzbogaciłam dodatkiem ziarenek wanilii oraz skórką pomarańczową. Wierzch można pozostawić bez niczego, oprószyć cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową. Przepis można wykorzystać w tortownicy o średnicy 21cm . Sernik wiedeński Składniki: 1kg twarogu tłustego, co najmniej dwukrotnie zmielonego 200g masła 200g cukru pudru 6 jajek 1 laska wanilii skórka otarta

Smakołyki Bereniki
6 sposobów na wykorzystanie chałwy 386

praktycznie wymieszanie jednych składników z drugimi i gotowe Ciasto jabłkowe z chałwą i migdałami. 3. DESER TRUFLOWO – CHAŁWOWY Deser truflowo chałwowy Jako przerywnik od ciast polecam pyszny deser czekoladowo chałwowy z malinami. Ja miałam pod ręką maliny, ale truskawki, borówki czy inne owoce też będą tu pasować. Nie powiem deser nie ma mało kalorii, ale jest warty grzechu Polecam

Relaxtime
Czekoladowe muffiny z budyniem 251

mąki 1 i 1/4 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka ciemnego kakao 3/4 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka 1 […] Artykuł Czekoladowe muffiny z budyniem pochodzi z serwisu Blog kulinarny Pysiagotuje.pl

PysiaGotuje.pl
Kaszak – ciasto z kaszą manną bez pieczenia 413

Waszych preferencji, możecie zrobić kaszak jedno-lub dwukolorowy. Ja każdą warstwę przełożyłam herbatnikami, z różnych opakowań i tak spód i wierzch zrobiły nam herbatniki maślane. Środek za to, herbatniki czekoladowe. I tutaj mąż poznał moją dobrą naturę i kreatywność, bo odnalazłam w czeluściach szafki zapomniane przez nas opakowanie herbatników i maż nie musiał biec do sklepu. A….. jeszcze

Mieszam w Garnku
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I DOMOWĄ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 203

łączę. Smażę naleśniki na rozgrzanej patelni. Przygotowuję farsz: dokładnie rozcieram twaróg z jajkiem i cukrami (ilość cukru pudru zależy od Waszego indywidualnego smaku, ja zrobiłam słodsze nadzienie, ponieważ polewa czekoladowa nie jest zbyt słodka). Polewa: śmietanę podgrzewam, dodaję czekoladę podzieloną w kostki, chwilę czekam, zdejmuję z ognia, mieszam do uzyskania gładkiej konsystencji

JejKuchnia
Czekoladowo-malinowy naked cake 203

jaki robiliśmy w programie „Bake Off – Ale Ciacho” przygotowaliśmy własną wersję takiego torcika. To połączenie gorzkiej czekolady, śmietanki wysoko procentowej, malin i orzechów, które dały nasz czekoladowo-malinowy naked cake oczywiście w wersji bezglutenowej :) Połączenie kremu z gorzkiej czekolady, z kakaowym biszkoptem, z musem z malin

Kuchenne Wariacje
Blok czekoladowy z orzechami. 224

Blok czekoladowy to bardzo przyjemne kulinarne wspomnienie z dzieciństwa. Nie wyobrażam sobie tygodnia z domowymi słodyczami bez tego deseru. Szczególnie lubi go mój syn. Tym razem przyrządziłam wersję z orzechami i  oczywiście pokruszonymi herbatnikami. Szczerze ją polecam. Można oczywiście dodać także inne bakalie, ale nie za wszystkimi przepadam. A ponieważ w planach miałam konsumpcję to wybrałam ten dodatek, który

zadanie-gotowanie
Czekoladowy deser z tapioki 205

Skusicie się na podwójnie czekoladowy deser z tapioką ? Dwie warstwy, obie niezwykle kuszące i smaczne. Ciemna warstwa to mocno kakaowy pudding z tapioki, warstwa jasna to ganasz z białej czekolady. Obie warstwy równoważą siebie nawzajem, niczym yig i yang. Czym jest tapioka i jak ją przygotować ? Tapioka to granulki/kuleczki wyrabiane z manioku, czyli mąki z kłącza rośliny pochodzącej z Ameryki

kolorowotorcikowo
Ptasie mleczko. 349

Ścinać ubijamy śmietanę kremówkę i dodajemy do niej galaretkę i Miksujemy do połączenia masy .Przelewamy na wystudzony biszkopt I wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.Smacznego. Można udekorować polewą czekoladową lub owocami

Ladylaura.
Murzynek z jabłkami, biszkoptami i masą budyniową z kokosem 371

łyżka masła  Czekoladę, mleko i masło dajemy do miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przełożenie ciasta: blat ciasta - masa z jabłkami - biszkopty - masa kokosowa - drugi blat ciasta - polewa czekoladowa Ciasto najlepiej włożyć na całą noc do lodówki. Smacznego

kruche babeczki
Budyń jaglany – nowINKA na zdrowe śniadanie 253

nieco sceptycznie. Do czasu, aż w mojej kuchni na dobre zagościła kasza jaglana – najzdrowsza z kasz. Okazało się, że doskonale sprawdza się w wersji na słodko. Budyń „czekoladowy” z kaszy jaglanej nie jest dosładzany cukrem – słodzimy go jedynie daktylami, a niepowtarzalnego charakteru nadaje mu kakao i zbożowa kawa INKA, która nie tylko podkreśla smak, ale jest

Poezja smaku