czekoladowe - 14735 przepisów (strona:460/983)

Waniliowy mus z awokado, z ekspandowanym ziarnem i owocami 157

Jeśli deser podamy od razu po przygotowaniu, wtedy ziarno będzie chrupiące. Jeśli odstawimy go na kilkanaście minut do lodówki, wtedy ziarno zmięknie wchłaniając wilgoć. A może spróbujesz także czekoladowego musu z awokado z dodatkiem banana ? Dzisiejszy wpis dodaję do cotygodniowej akcji "Błyskawiczne piątki" . Zapraszam Was do dołączenia do otwartej grupy na facebooku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik na czekoladowym spodzie bez mąki. 191

się to bardzo trudne, może nawet niewykonalne. Jednak, chcieć to móc, podjęłam się tego wyzwania, na prośbę pewnej młodej dziewczyny. Wielbicieli sernika, ale takiego na spodzie i to najlepiej czekoladowym. Spód: 15 suszonych daktyli 0,5 szklanki mleka  150 g półtłustego twarogu jajko 2,5 łyżki z brzuszkiem kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej  (proszek) 0,5 łyżeczki sody oczyszczanej

Dieta moja pasja
KINDER SCHOKO BONS (BEZ PIECZENIA) 2121

spód z herbatników.  WIERZCH Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na tej samej zasadzie jak wyżej z tym, że należy dodać tutaj olej i mleko. Wymieszać. Łyżką zrobić zygzaki czekoladowe na cieście. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny, a najlepiej całą

Kuchnia Paulettes
Zdrowsze batoniki bounty 192

mocny schłodzeniu z przygotowanej masy wyrobić podłużne batoniki. Jeśli według was masa kokosowa jest zbyt sypka, to dodajcie odrobinę gęstego mleczka kokosowego (+ masę ponownie wymieszajcie). Następnie przygotować polewę czekoladową - w kąpieli wodnej rozpuścić miód, olej kokosowy i kakao. Przygotowaną polewę lekko schłodzić, a na sam koniec oblać nią przygotowane kokosowe kulki. Całość wstawić do lodówki. Podawać po mocnym schłodzeniu. Batoniki

Ugotować
Lody awokado z gruszką 130

wstawiam do zamrażalnika na kilka godzin albo noc. Co godzinę mieszam mikserem. Przed podaniem wyjmuję lody 30 minut wcześniej z lodówki.Lody podaję na waflu i posypuję groszkami czekoladowymi

wesoła kuchnia
Sernik snikers bez pieczenia 392

Jestem pod wielkim wrażeniem tego ciasta, jest bardzo słodkie ale domowy karmel wychodzi tak samo jak w popularnym batoniku o tej samej nazwie, do tego chrupiący spód, i pyszny czekoladowy sernik. Ciasto jest trochę pracochłonne jednak polecam je spróbować. Robiłam w tortownicy o średnicy 23 cm jednak bardzo ładnie będzie wyglądać jeżeli użyje się mniejszej tortownicy. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Ciasteczka czekoladowo - kawowe 184

Ciasteczka te już kiedyś robiłam. Tym razem wersja z kawą tiramisu ze sklepu tea rebels . Ciasteczka obłędnie czekoladowe z nutą kawy. Wszystkim bardzo smakowały, kruche, delikatne, trzeba będzie niedługo znowu zrobić :-). Polecam i życzę miłego dnia :-). Składniki na około 20 sztuk: 100 g mąki ryżowej 20 g skrobi ziemniaczanej 110 g masła (temp. pokojowa) 80 g erytrolu/cukru trzcinowego/ksylitolu 1 jajko

kruche babeczki
Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt 210

posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia i  przełóż do niej ciasto. Ciepłą polewą posmaruj wystudzone ciasto, udekoruj pomarańczami i włóż do lodówki na całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 2/3 puszki mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do garnuszka i cały czas mieszając podgrzewaj na małym ogniu, do momentu aż czekolada

Moja Mama Gotuje
Mleko migdałowe 157

chorób serca czy schizofrenii. Mleko migdałowe, ma bardzo dobry smak, lekko orzechowy, a z dodatkiem miodu zasmakuję nawet najmłodszym alergikom. Dostępne są również w sprzedaży, smaki takie jak truskawkowy, czekoladowy i waniliowy. Mleko z migdałów, świetnie nadaje się dla osób chcących utrzymać prawidłową masę ciała. Szklanka niesłodzonego mleka migdałowego to tylko 30 kcal !! Migdały to również znakomite źródło witaminy

Moja Mama Gotuje
Shake bananowy z mlekiem kokosowym 200

kokosowym, płatkami owsianymi i nutą cynamonu (można pominąć). Sycący, gęsty, lodowy, kremowy, pyszny. Bez cukru i bez nabiału. Na śniadanie, drugie śniadanie lub deser. Uwielbiam z liofilizowanymi malinami lub czekoladowym, domowym ciasteczkiem :) Taki shake bananowy to kolejny sposób na dojrzałe banany, które wrzucamy do zamrażarki i wyciągamy wtedy, kiedy najdzie nas ochota na małe co nieco :) http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/02/2bananowy-shake-mleko-kokosowe-dairy-free-vegan-banana-smoothie-1170x874.jpg

Moja Delicja
Czekoladowy torcik z melasą 158

ogień, aby wszystkie składniki się rozpuściły i połączyły – w tym celu pomagaj sobie trzepaczką, mieszając od czasu do czasu. Kiedy mieszanina zawrze, zdejmij z ognia i dorzuć do garnka czekoladową lawinę. Kołysząc garnkiem okrężnymi ruchami, poczekaj aż czekolada nieco się zagrzeje i stopi, po czym wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką na gładki lśniący krem. Początkowo polewa może wydać Ci się zbyt

Roślinna - blog wegański
Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe 350

mikserem lub porządnie zadbać o roztarcie wszystkich grudek mąki. Lubię nasmażyć górę naleśników i podjadamy je same z talerza lub część ze zrobionym nadzieniem, część z dżemami czy kremem czekoladowym. Co kto lubi lub na co najdzie kogo ochota. Drukuj Przepis na naleśniki III – przepis na ciasto naleśnikowe Składniki 250 g mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej

Mieszam w Garnku
Ciąg dalszy festiwalu, czyli Qualita – strach się bać ;). 150

chyba nie o to chodziło. Danie z dużym potencjałem, jednak coś poszło z nim zdecydowanie nie tak. Szkoda. Makaronik, mus z czekolady i konfitury z czarnego bzu, kruszonka czekoladowa – smaczne, poprawne, ładne makaroniki. Niewątpliwego uroku deserowi nadał świeży bratek. I w zasadzie tyle. Jadłam setki takich musów i makaroników. A biorąc pod uwagę fakt, że sama przyrządzam doskonałe musy

Kate's Kitchen
Ciastka grzybki 216

grzybków: Ciasto: 190g mąki pszennej 1 jajko 100g masła 1 łyżeczka cukru szczypta soli Krem: 200g serka kremowego  1 wafelek Lusette mleczny 50g śmietanki Ponadto: polewa czekoladowa odrobina mleka lub białka łyżeczka maku tłuszcz do smarowania foremek Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Chłodzimy w lodówce co najmniej 30 minut. Następnie z rozwałkowanego ciasta wycinamy jednakową ilość kółek

Wrzosowa Polana
Wegańskie brownie 151

wodnej razem z erytrolem. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy olej i mieszamy tak długo, aż erytrol się rozpuści. Następnie dodajemy mleko i mieszamy do czasu uzyskania gładkiej masy. Do czekoladowej masy dodajemy partiami suche składniki, ciągle mieszając. Masę przelewamy do kwadratowej formy o boku 20 cm. Pieczemy w 180 st. C przez

Kucharzyca