Temat mleka pochodzenia roślinnego znany jest nie od dziś. Ja najbardziej lubię mleko migdałowe. Polecane jest jako zamiennik mleka krowiego, nie tylko dla osób nietolerujących laktozę. Nie zawiera cholesterolu, ani tłuszczów nasyconych i może być stosowane z powodzeniem do kawy czy też śniadaniowych płatków owsianych. Mleko migdałowe nie zawiera kazeiny , czyli ciężkostrawnego białka, którego zawartość w mleku krowim jest tak niepożądana. To właśnie to białko, oskarżane jest o rozwój osteoporozy, chorób serca cz... czytaj dalej...
Pewnego razu moja córka przedstawiła pomysł, aby opisać moją kuchnię w Internecie. Nigdy nie myślałam, aby chwalić się przed światem tym, co tworzę na blacie kuchennym, w piekarniku, czy na patelni, jednak po namowach Ani i wysłuchując jej argumentów stwierdziłam, że może to nie taki zły pomysł. Postanowiłyśmy wspólnie założyć bloga. Chciałabym, aby wiedza na nim zawarta okazała się dla Ciebie przydatna i przyczyniła się do powiększenia Twojego menu. Gotuję, smażę, piekę w różnorodny sposób, ale przede wszystkim zdrowo. Zapraszam Cię do mojej kuchni.
- Mama