czekoladowe - 14735 przepisów (strona:449/983)

Kruche ciasteczka 232

wycinać ciasteczka foremkami jakimi dysponujemy . Piec na blasze posmarowanej tłuszczem i posypanej mąką w temp. 180 C przez ok. 10 -15 minut. Gotowe ciasteczka mozna udekorowac polewą czekoladową bądż konfiturą. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto "Popapraniec" 162

masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem) , posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami

Różne smaki w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 182

opisania. W składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU

Różne smaki w kuchni
Sękacz domowy 153

znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Sernik z truflą czekoladową 198

podgrzewamy do momentu wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną gorzką czekoladę , czekamy aż się rozpuści , co jakiś czas mieszamy. Po lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą

Różne smaki w kuchni
Ciasto waniliowo-czekoladowe 126

pół. Do jednej części dolewamy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy całość. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wylewamy najpierw masę waniliową , wygładzamy ją i na to wylewamy masę czekoladową. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 C przez ok. 30 - 40  minut . Posypujemy na koniec cukrem pudrem i gotowe

Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 153

tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki: 650 g serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej

Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 149

tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki: 650 g serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej

Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 1978

Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 232

cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła  Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier

Różne smaki w kuchni
Karpatka 195

masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady rozpuszczamy z 50 ml śmietanki albo z mlekiem) Smacznego

Różne smaki w kuchni
Torcik Wuzetka 167

polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch torcika.  Smacznego

Różne smaki w kuchni
Ciastka z Pistacjami i Czekoladą 188

stopni. Masło i sól zmiksowałam na jasną puszystą masę. Nadal miksując stopniowo dodawałam cukier. Następnie jajko, pastę waniliową i mąkę. Na końcu wsypałam grubo pokrojone pistacje i kropelki czekoladowe (można posiekaną czekoladę). Wymieszałam w taki sposób aby dodatki rozprowadzone były w całym cieście. Dużą blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Z ciasta formowałam niewielkie kulki i układałam na blaszce w dość

Blondynka Gotuje
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z JAGODAMI 144

Dziś polecam Wam pyszne czekoladowe muffinki z jagodami, przygotowane według przepisu znanego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, są delikatnie chrupiące z zewnątrz, z płynną czekoladą w środku, której słodycz przełamuje lekko kwaskowaty smak jagód. Można je przygotować w ciągu niespełna pół godziny, więc idealnie się sprawdzą również , kiedy odwiedzą was niespodziewani goście. Tym bardziej, że najlepiej smakują na ciepło

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami 135

oprószamy suszonym oregano. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się" Podajemy z chrupiącą bagietką i schłodzonym włoskim winem. Nie wylewaj wody z cieciorki, przygotuj z niej mus czekoladowy

Moja smaczna kuchnia