Ciasto "Popapraniec" 182masłem i cukrem pudrem. Przetnij ciasto wzdłuż na pół , nasącz dowolnym alkoholem ( np. rumem) , posmaruj połową masy , przykryj drugim krążkiem i znów nasącz. Wierzch posmaruj resztą masy . Udekoruj polewą czekoladową i pokruszonymi orzechami
Różne smaki w kuchni
Ciasto czekoladowe z kremem śmietanowym z wiśniami 202opisania. W składnikach powinna się znaleźć czekolada o smaku kawowym, takiej nie miałam i bardzo żałuje bo efekt byłby z pewnością jeszcze lepszy. Ciasto jest bardzo pulchne i czekoladowe , lekką słodycz kremu przełamują wiśnie. Ciasto wygląda na skomplikowane a wcale takie nie jest :) Jest to mój ostatni wpis w tym roku , więc życzę wszystkim Wam , życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2014 ROKU
Różne smaki w kuchni
Sękacz domowy 171znowu wyłożyć 2 łyżki ciasta i rozsmarować , do piekarnika na ok. 10 minut i tak do momentu wykorzystania całej masy. Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić. Można polać polewą czekoladową albo tylko posypać cukrem pudrem. Smacznego
Różne smaki w kuchni
Sernik z truflą czekoladową 217podgrzewamy do momentu wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną gorzką czekoladę , czekamy aż się rozpuści , co jakiś czas mieszamy. Po lekkim wystudzeniu wstawiamy do lodówki na godzinkę . Masa czekoladowa lekko nam zgęstnieje i wtedy dodajemy cukier puder i likier. Ubijamy mikserem aż krem zwiększy swoją objętość . Wylewamy na zimny sernik , wyrównujemy powierzchnię i wkładamy do lodówki na całą
Różne smaki w kuchni
Ciasto waniliowo-czekoladowe 149pół. Do jednej części dolewamy stopioną czekoladę i dokładnie mieszamy całość. Do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia , wylewamy najpierw masę waniliową , wygładzamy ją i na to wylewamy masę czekoladową. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 190 C przez ok. 30 - 40 minut . Posypujemy na koniec cukrem pudrem i gotowe
Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 178tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki: 650 g serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej
Różne smaki w kuchni
Sernik z białą czekoladą 166tortownicy : średnica 24 cm Czas pieczenia : 8 min. + 60 minut Temp. pieczenia : 160 C Składniki: 650 g serka śmietankowego 200 g białej czekolady 250 g mascarpone 150 g herbatników czekoladowych ( użyłam ciasteczka kakaowe Belvity ) 100 g gorzkiej czekolady 100 g stopionego masła 1 szklanka kremówki 30 % 1/2 szklanki cukru 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki skórki otartej
Różne smaki w kuchni
Leon ciasto siostry Anastazji 2017Warstwy Leona : Placek miodowy - krem budyniowy - krem z jabłek z czerwona galaretka - krem budyniowy - biszkopt jasny - krem budyniowy - krem z jabłek z żółtą galaretką - krem budyniowy - placek miodowy- polewa czekoladowa - wiórki kokosowe. Smacznego
Różne smaki w kuchni
Ciasto Mleczna Kanapka 261cukru 4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Krem: 2 szkl. mleka w proszku 1/2 szkl. mleka 1/2 szkl. cukru 300 g masła Polewa czekoladowa: 50 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy mleko i mieszamy. Jeszcze ciepłą, polewamy ciasto. Sposób przygotowania: Ciasto : Białka ubijamy, dodajemy cukier
Różne smaki w kuchni
Karpatka 223masla Z podanych składników gotujemy budyń i studzimy. Ucieramy miękkie masło, po trochu dodajemy wcześniej przygotowany budyń. Karpatka: Upieczone blaty przekładamy kremem. Posypujemy cukrem pudrem albo polewamy polewa czekoladowa ( 50 g czekolady rozpuszczamy z 50 ml śmietanki albo z mlekiem) Smacznego
Różne smaki w kuchni
Torcik Wuzetka 189polałam sokiem z czarnej porzeczki, wyłożyłam krem śmietankowy i pokryłam drugim blatem ciasta. Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, dolałam śmietankę i poczekałam aż czekolada się rozpuści. Polać ciasto polewą czekoladową. Migdały uprażyć na patelni, posypać nimi ciasto. Wisienkami ozdobić wierzch torcika. Smacznego
Różne smaki w kuchni
Ciastka z Pistacjami i Czekoladą 210stopni. Masło i sól zmiksowałam na jasną puszystą masę. Nadal miksując stopniowo dodawałam cukier. Następnie jajko, pastę waniliową i mąkę. Na końcu wsypałam grubo pokrojone pistacje i kropelki czekoladowe (można posiekaną czekoladę). Wymieszałam w taki sposób aby dodatki rozprowadzone były w całym cieście. Dużą blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Z ciasta formowałam niewielkie kulki i układałam na blaszce w dość
Blondynka Gotuje
CZEKOLADOWE MUFFINKI Z JAGODAMI 168Dziś polecam Wam pyszne czekoladowe muffinki z jagodami, przygotowane według przepisu znanego francuskiego szefa kuchni Cyrila Lignac’a, są delikatnie chrupiące z zewnątrz, z płynną czekoladą w środku, której słodycz przełamuje lekko kwaskowaty smak jagód. Można je przygotować w ciągu niespełna pół godziny, więc idealnie się sprawdzą również , kiedy odwiedzą was niespodziewani goście. Tym bardziej, że najlepiej smakują na ciepło
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sałatka z cieciorką, zielonymi oliwkami i migdałami 159oprószamy suszonym oregano. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby smaki "przegryzły się" Podajemy z chrupiącą bagietką i schłodzonym włoskim winem. Nie wylewaj wody z cieciorki, przygotuj z niej mus czekoladowy
Moja smaczna kuchnia
Tarta maślano-czekoladowa 188Tarta grzechu warta, mega czekoladowa na kruchym maślanym cieście, jeden mały kawałek zdecydowanie zaspakaja „głód „na słodkie, udekorowana wonnymi fiołkami, apetycznie wygląda, rewelacyjnie smakuje. Wypróbujcie sami, ja ją uwielbiam! Składniki: Forma 24-26 cm Maślane ciasto kruche: 25 dag mąki pszennej 15 dag masła 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego cytrynowego 1 jajko Szczypta soli Nadzienie
Wanilia i Kardamon