dowolne inne owoce, zazwyczaj daję z bananami w proporcji 1:1) Przygotowanie: Owoce obierz, pokrój na kawałki i zamroź Zamrożone owoce zmiksuj w malakserze Przełóż do salaterek, polej czekoladą i delektuj się :) Polewa: 2 paski czekolady gorzkiej (dałam z orzechami laskowymi) 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka sojowego łyżka kakao łyżka masła orzechowego 100% Przygotowanie: Umieść czekoladę
pyszne zdrowościmogę przystąpić do działania. Na początek z połowy porcji (przecież Córcia nie lubi masła orzechowego). Pomysł podejrzałam na blogu erVegan . Pomysł grzechu wart! Ciasteczka z masła orzechowego, z czekoladą, bezglutenowe i wegańskie na ok 30 niedużych ciastek: 220 ml masła orzechowego, u mnie z kawałkami orzechów 100 ml syropu klonowego (dowolnego ulubionego) 10 sztuk daktyli namoczonych wcześniej(...)gorącej wodzie przez kilka minut 200 ml mąki ryżowej 60 g gorzkiej czekolady szczypta soli Do miski wkładamy masło orzechowe, dodajemy syrop klonowy i mieszamy. Dodajemy posiekane daktyle i posiekaną czekoladę Ucieramy a następnie dodajemy mąkę ryżową i szczyptę soli. Zagniatamy ciasto ręką. Piekarnik nagrzewamy na 190 st.C. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy małe kuleczki i lekko
Dzieje kuchennej Wiewióryciasto chyba każdy zna, choćby z nazwy ;) taka klasyka - makowo-kokosowy spód, a na nim delikatny krem i biszkopty oblane czekoladą po prostu pysznie. Dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na przepis. Ciasto: 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy(...)minut w 180 st. C Masa: 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 3 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 masło biszkopty czekolada Jajka ubijamy z cukrem do momentu aż ten się całkowicie rozpuści, a następnie dodajemy mąki. Mleko zagotowujemy najlepiej w garnku z grubym dnem. Do gotującego wlewamy masę jajeczno mączną i gotujemy
Cynamonowe szczęściePogoda nas rozpieszcza, czas więc na lody :) Miętowe, bardzo orzeźwiające i intensywne w smaku. Z dodatkiem drobniutkich kawałków gorzkiej czekolady, smakują cudownie Składniki: 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 400 g śmietany 36% 150 g cukru pudru 75 g świeżej mięty 2-3 łyżeczki ekstraktu miętowego 75 g gorzkiej czekolady Listki mięty włożyć do misy blendera, wlać schłodzone mleko skondensowane(...)masy śmietanowej dodać mleko miętowe i ekstrakt miętowy, dokładnie zmiksować na puszysto. Spienioną masę przelać do pojemnika, wstawić do zamrażalnika. Wyjąć po około 3 godzinach, wmieszać drobno posiekaną czekoladę. Zamrozić. Smacznego :) Ps. Ilość mięty i kropli miętowych, dodanych do przepisu zależy od intensywności smaku świeżej mięty, dopasujcie tak, jak lubicie najbardziej
Domowa cukiernia Ewyferrero rocher potrzebna jest mi w krytycznym momencie spadku formy, czyli około godziny 17:00. Jest to o wiele zdrowszy wybór niż kostka (na kostce się nigdy nie kończy!) czekolady czy ciasteczek. Możesz je zrobić z dziećmi, bo są szybkie i łatwe w przygotowaniu - bez pieczenia. Szalenie smaczne, naturalnie słodzone, krótko mówiąc - idealne. Potrzebujesz tylko kilku składników(...)słonecznik płatki owsiane kokos rodzynki cynamon masło orzechowe Wykonanie Wszystkie składniki miksujemy i formujemy kulki. Obtaczamy w zmielonych orzeszkach. Jeśli masz ochotę to możesz dodatkowo zanurzyć kulki w domowej czekoladzie. Najbardziej czasochłonne jest lepienie kulek. Jeśli do zabawy zaprosisz dzieciaki to gwarantuję, że formowanie kulek (i nie tylko ;)) będzie dla nich niezłą frajdą. Maluchy uwielbiają bawić się masą, która klei
lady-och-mistrzyni.blogspot.comLubicie gorzką czekoladę? Ja bardzo. Lubicie sernik? Ja bardzo. Dlatego łączę te pyszności tworząc lekkie i małe mini serniczki. W sam raz na jeden pyszny gryz . Kto zajada z e mną ? POTRZEBUJEMY ( na około 16 sztuk) 3 jajka 500g mielonego twarogu 16 ciasteczek oreo lub innych (np. bezglutenowych) 200 ml śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 6 łyżek mleka(...)cukru 40 g niesłodzonego budyniu czekoladowego (proszek) 1 łyżka kakao Śmietanę razem z czekoladą rozpuszczamy , nie dopuszczając do gotowania. Dodajemy mleko, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni. Jajka miksujemy z cukrem , dodajemy budyń i kakao. Dodajemy masę serową i masę czekoladową. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Do papilotek wkładamy po ciasteczku i nakładamy masę serowo
WYSPA SZCZĘSLIWAkawałki i wkładamy do blendera kielichowego. Krok 2 Wlewamy do bananów schłodzone mleko kokosowe i blender-ujemy,przelewamy do czterech szklaneczek. Krok 3 Dekorujemy nasz koktajl chrupkami w czekoladzie, a żeby fajnie wyglądało to dajemy kształt gwiazdek. * Lokowanie produktu " Pyszna mieszanka chrupkich gwiazdek o smaku waniliowym pokrytych białą czekoladą i kakaowych oblanych mleczną czekoladą. Idealne posypki
Różowa kuchniaPoniedziałek zaczynam od pysznego deseru z kawą o smaku mięty w czekoladzie. Taką pyszną kawę możecie nabyć u tommycafe.pl :-). Znajdziecie tam ogromy wybór pysznych kaw i herbat. Do końca września możecie skorzystać ze specjalnego rabatu - 15%. Wystarczy podać kod: kruchebabeczki . Mam nadzieję, ze zakupy będą udane. Co to deseru, to szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. W końcu kawa jest(...)rewelacyjna w smaku i deser również taki wyszedł :-)). Życzę Wam udanego poniedziałku :-)) Składniki na 5-6 porcji: 300 ml śmietany 30% 1/2 szklanki zaparzonej kawy mięta w czekoladzie 2 łyżki cukru trzcinowego (jeśli woli ktoś słodsze to więcej) 2 łyżeczki żelatyny (rozpuszczamy w letniej wodzie) Żelatynę rozpuszczamy w letniej wodzie. Do rondelka wlewamy śmietanę, dodajemy do niej cukier i zaparzoną
kruche babeczkiłyżką. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Pieczemy przez ok. 30 min w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy z czekoladą: 2 budynie waniliowe bez cukru 500 ml mleka 200 g masła, w temperaturze pokojowej 4 łyżki cukru 50 g czekolady gorzkiej wykonanie: 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym(...)zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy posiekaną czekoladę. składniki na wierzch: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 300 – 400 g malin, świeżych 750 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia
Domowy Smak JedzeniaSkładniki (na 1 porcję) - pół banana (ok. 58 g), - 4 kostki czekolady (ok. 20 g), - łyżka mleka 2% (ok. 12 ml), - łyżka orzechów włoskich (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1. Pół banana obieramy ze skóry i nadziewamy na patyczek. 2. Banana owijamy folią aluminiową i wkładamy do zamrażarki na ok. 2 h. 3. Czekoladę z dodatkiem mleka rozpuszczamy w kąpieli(...)wodnej. 4. Orzechy prażymy i drobno kroimy. 5. Zamrożonego banana polewamy czekoladą i posypujemy orzechami. Lody bananowe są bogate w: - potas (pochodzący z bananów), który reguluje przewodzenie bodźców nerwowych. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 100 g Energia: 236,5 kcal Białko: 3,9 g Tłuszcze: 13,3 g Węglowodany: 27,3 Błonnik pokarmowy: 2,0 g Smacznego
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachogniu następnie odstawiam do wystygnięcia . Śmietanę ubijam na sztywno ,kiedy śmietana będzie już sztywna dodaje serek mascarpone i delikatnie wszystko razem mieszam . Kiedy śmietana jest już ubita ,a czekolada wystudzona , na blaszkę o wymiarach 31 cm wykładam na spód herbatniki i następnie śmietanę i czekoladę i tak przekładamy po wykorzystania wszystkich składników . Na wierzch ciasta można ozdobić owocami według(...)własnego uznania ,doskonale się komponują owoce z super słodką czekolada z batonów .Ciasto wstawiamy do lodówki Smacznego
Mój Smakzadowolona i mam siłę do uczenia się jeszcze więcej . Składniki 500 ml śmietany 30% 2 białe czekolady 2 kubeczki mascarpone Spody do tortów kakaowe tryskawki do ozdobienia(...)łyżeczki kawy 10 dag orzechów włoskich brokat jadalny Wykonanie Czekoladę rozpuszczam nad kąpielą wodną i odstawiam do wystygnięcia ,następnie śmietanę ubijam na sztywno i dodaje serki mascarpone ,orzechy włoskie posiekane ,kiedy czekolada wystygnie delikatnie wlewam do masy śmietanowej i dokładnie mieszam . Spody nasączam kawą i nakładam ubitą wcześniej
Mój SmakMuffinki te smakują wszystkim, są pyszne dzięki budyniowi i czekoladzie w środku , a dodatkowo dekoracyjny lekki krem sprawia ,że można się nimi zajadać bez końca :) A w dodatku wyglądają rewelacyjnie. Goraco polecam je każdemu. Muffinki z nadzieniem budyniowym Składniki na muffinki: - budyń waniliowy - 300 g mąki - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki sody - szczypta soli(...)mleka - 150 g masła / margaryny - 160 g cukru - 2 jajka - gorzka czekolada (ilość wg uznania) Budyń waniliowy ugotować z 400 ml mleka zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, tak by był dość gęsty i pozostawić do ostudzenia. Margarynę lub masło roztopić, a następnie rozpuścić w niej cukier. Do osobnego naczynia przesiać mąkę i wymieszać z proszkiem
Aromatyczne PodróżeCiasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko zależy od tego na co mamy akurat ochotę) i przykrywamy odrobiną ciasta. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 25-30 minut. Po ostudzeniu dekorujemy(...)proszku 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 100 ml śmietany kremówki 30% lub 36% śmietan fix (opcjonalnie) do ozdoby: herbatniki, rodzynki, śliwki suszone, podłużne kawałki czekolady Do małego woreczka wsypać kokos i dodać zielony barwnik spożywczy (odrobinę na wykałaczce),do tego dodać malutką łyżeczkę wody. Woreczek dokładnie związać i wszystko dokładnie wymieszać, jeżeli kokos nie zabarwi się
Aromatyczne Podróżeowocowych dobrodziejstw. Dzisiaj chce Was zachęcić do wypróbowania przepisu, na wyjątkowy sernik straciatella na ciasteczkowym, kakaowym spodzie, który jest wilgotny, delikatny a co najważniejsze zawiera przepyszne połączenie malin i czekolady :) Składniki na ciasteczkowy spód: 2 szklanki pokruszonych ciasteczek kakaowych belVita 100 g roztopionego masła Masa serowa: 800 g półtłustego twarogu 3 łyżki oleju kokosowego 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka esencji(...)waniliowej 3 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g mlecznej czekolady Na wierzch: 700 g malin Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasteczka zmiksować w melakserze, tak by przypominały piasek. Masło rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Następnie dokładnie wymieszać je z ciasteczkami. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno
Świat Ciasta