Polecam Wam wszystkim ten oto mazurek. Smak ciasta kruchego - niesamowity, smak nadzienia- niebiański. Nadzienie zrobiłam na bazie mleka w proszku. Dodałam odrobinę kawy rozpuszczalnej i efekt wyszedł cudowny :) Wymiary blaszki : 40 x 40 cm Czas pieczenia : 30 minut Temp. pieczenia : 180 C Składniki: Ciasto kruche: 300 g mąki pszennej 300 g masła 1 żółtko 2 łyżki serka waniliowego lub śmietany Nadzienie: 100 g mleka w proszku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej ( byle nie była w granulkach bo trudno się rozpuszcza) ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...