czekolada - 27946 przepisów (strona:539/1864)

Tosty z mango i domową nutellą z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym 159

Udekoruj listkami mięty. Składniki 1 pomarańcza 400 g truskawek – mogą być mrożone Opcjonalnie 200 g arbuza kilka listków mięty do koktajlu i do dekoracji Wykonanie nutelli i tostów Roztop czekoladę z olejem kokosowym w kąpieli wodnej lub w mikrofali i wlej mieszankę do mielonych orzechów. Dodaj szczyptę soli, cukier, kakao i odrobinę mleka. Miksuj do uzyskania gładkiego kremu – możesz dodać(...)posmaruj nutellą i przełóż kawałkami mango (możesz w środku ukryć listki mięty – takie orzeźwienie po upojnej nocy ;p ) Podawaj z koktajlem truskawkowo-pomarańczowym i rozkoszuj się pełnym owoców i czekolady śniadaniem : D Składniki na domową nutellę 250 g mielonych orzechów włoskich, laskowych lub migdałów 3 łyżki kakao 150 g gorzkiej czekolady 3 łyżki cukru pudru 40 – 50 g oleju

Eat me! Fit me!
W humory: gruszka w kąpieli czekoladowej 249

Błyskawiczny deser. Bomba kaloryczna, ale czasami trzeba SKŁADNIKI: 1 duża gruszka 1 tabliczka mlecznej czekolady 2 duże łyżki mleka   PRZYGOTOWANIE: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko i mieszamy. Gruszkę obieramy, kroimy w ósemki, dodajemy czekoladę i gotowe. Pycha

Kuchnia w biegu
Maślane ciastka kokosowe z białą czekoladą 134

Polecam!     S kładniki: (na 20-25 sztuk) 200 g miękkiego masła w temperaturze pokojowej 60 g cukru pudru 1 żółtko 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego 100 g białej czekolady 40 g wiórków kokosowych 130 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Przygotowanie:   Białą czekoladę zetrzeć na tarce. Miękkie masło utrzeć z cukrem(...)pudrem do puszystości. Dodać żółtko i aromat, miksować. Wsypać przesiane mąki (pszenną i ziemniaczaną), proszek do pieczenia, wiórki kokosowe oraz startą czekoladę. Wszystko dobrze zmiksować do połączenia. Powstałą masę schłodzić w lodówce 30 minut. Ze schłodzonego ciasta uformować kulki wielkości orzecha włoskiego (najlepiej pomagać sobie małą łyżeczką) i umieścić je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Nastoletnie Wypiekanie
Semifreddo czekoladowo-kawowe 160

Składniki: 500 g śmietany kremówki 30% 4 jajka 3 żółtka 1 szklanka cukru 3 wafelki czekoladowe „Lusette” 2 łyżki cukru pudru 1/3 szklanki mleka 150 g gorzkiej czekolady 50 g czekolady mlecznej 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kawa mielona do posypania 1 wafelek czekoladowy „Lusette” Przygotowanie: Dwie małe (20 cm x 9 cm), proste keksówki(...)masy. Wymieszać i wyłożyć dna keksówek, dociskając tak, aby warstwa była równa. Wstawić do zamrażarki. Resztę masy podzielić na dwie nierówne części. W rondelku mocno podgrzać mleko, dodać posiekane czekolady i kawę rozpuszczalną. Mieszać aż składniki się połączą, do uzyskania aksamitnej konsystencji. Ostudzić i wymieszać z mniejszą częścią masy. Foremki wyjąć z zamrażarki i wzdłuż keksówki na środku, wylewać

Oryginalny smak
Czekoladowy tort z truskawkami 117

pyszny tort, to połączenie słodyczy ciemnej oraz białej czekolady, delikatnie przełamanej świeżością truskawek. Czekoladowy biszkopt, przełożony krem z białej czekolady oraz truskawkami, a w elemencie ozdoby białe i ciemne kropelki czekoladowe, bita śmietana oraz obtoczone w czekoladzie truskawki. Tęsknicie za latem?! Czekoladowy tort z truskawkami to takie pyszne i miłe wspomnienie lata. Czekoladowe kompozycje […] Artykuł Czekoladowy tort z truskawkami

Domowe Torty
Orzechowy budyń jaglany z owocami FIT 165

kolejny wyborny, szybki i prosty przepis z wykorzystaniem kaszy jaglanej? Na moim blogu znajdziecie przepis na podstawową wersję budyniu jaglanego , dziś jednak proponuję budyń w wersji orzechowej z gorzką czekoladą i owocami. Takie danie świetnie sprawdzi się na śniadanie, deser, a nawet przekąskę między posiłkami. A sekretem na idealnie gładki i delikatny budyń jest jego długie gotowanie na bardzo małym(...)napoju) kokosowego – 100g kaszy jaglanej (1 woreczek) – 2 łyżki masła orzechowego – 1 banan – 1/2 pitai (smoczego owocu) – garść ziarenek granatu – kilka kostek gorzkiej czekolady Kaszę jaglaną umieszczamy w sitku i płuczemy gorącą wodą z kranu. Kaszę umieszczamy w rondelku i dodajemy 220ml mleka kokosowego, przykrywamy i gotujemy na jak najmniejszym ogniu, aż kasza wchłonie

Be Fit Be Strong
Oponki z polewą czekoladową 193

tuż, tuż więc mam dla was kolejną propozycję na łatwe i stosunkowo tanie pączki. Tym razem wybór padł na oponki wykonane z ciasta drożdżowego. Oponki oblane dobrej jakości mleczną czekoladą oraz przybrane dekoracją z cukrowej, kolorowej posypki. Dzieci będą zachwycone, bo musicie przyznać, że pączki same proszą się o zjedzenie. Ciasto po upieczeniu smakuje wybornie, bardzo dobrze rośnie, a dodatek(...)pieczenia (Kasia) 25 g świeżych drożdży 2 duże żółtka  50 g cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 1 łyżeczka octu  Na polewę:  150 g mleczne czekolady  kolorowa posypka u mnie różnobarwny maczek  Wykonanie:  1. Na początku robimy zaczyn : Odmierzamy 60 ml mleka (1/4 szklanki) podgrzewamy do temperatury 30 -35  stopni C (mleko

vaniliowoczekoladowa
Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą 203

Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą. Pralinki domowej roboty :-) Przepyszne, kremowe pralinki z pomarańczowym nadzieniem i białą czekoladą uzależniają od pierwszego kęsa. Smakiem odrobinę przypominają własnoręcznie robiony karmel, wyczuwa się też smak pomarańczy i słodycz czekolady. Koniecznie muszę się z Wami podzielić tym przepisem, chociaż ciagle jeszcze jestem

dolcevitainmykitchen
Brownie z białą czekoladą czyli blondies 105

Brownie z białą czekoladą tzw. blondies to ciasto czekoladowej z dużą ilością białej czekolady. Słodkie i wilgotne. Brzmi dobrze prawda? Tak jak brzmi... The post Brownie z białą czekoladą czyli blondies appeared first on Eksperymentuj z życiem

Eksperymentalnie.com
Kawowy deser Lusette 168

galaretka kawowa: 3 łyżki kawy rozpuszczalnej (najlepiej espresso,sam proszek) 2 łyżki cukru 1,5 łyżeczki żelatyny 1 szkl gorącej wody mus czekoladowy: 300 ml śmietany 30% 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/2 szkl gorącej wody mus wafelk owa straciatella : 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy cappuccino (proszek(...)odstawiamy aby zastygła. Z galaretki wycinamy obręczą cukierniczą krążki (używamy tej samej obręczy, którą wycinaliśmy kółka z biszkoptu) mus czekoladowy: Żelatynę rozpuszczamy w wodzie i dokładnie studzimy.  Posiekaną czekoladę rozpuszczamy w lekko podgrzanej 1/2 szkl śmietanki, studzimy. Resztę śmietany ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.  Z ubitej śmietany odkładamy 3 duże łyżki śmietany (dodamy je później do musu

Bon appetit mon amie
Czekoladowe ciasto z kremem budyniowym i musem truskakowym 195

idealne, czekoladowy, wilgotny spód połączony masą budyniową z musem truskawkowym. Co ja Wam będę pisać, musicie po prostu spróbować i już :).   Ciasto: 1 szkl. mleka 1 tabliczka gorzkiej czekolady 2 jajka 2/3 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 1 szkl. śmietany 18% 2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody Mleko podgrzewamy(...)rozpuszczamy w nim czekoladę, a następnie studzimy.  Jajka ucieramy z cukrem na puszysty krem, a następnie dodajemy olej,  śmietanę i mleko z czekoladą. Wsypujemy wszystkie suche składniki i krótko miksujemy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia (23,5x35 cm) i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C.    Masa

Cynamonowe szczęście
Crumble z mąką gryczaną, jabłkami i czekoladą, bez glutenu (Crumble con farina di grano saraceno, mele e cioccolato, senza gluti 158

SKŁADNIKI 2-3 jabłka   100 g m ą ki gryczanej   100 g gorzkiej czekolady 80 g orzechów pekan 50 g syropu z agawy 1 cytryna cynamon **** INGREDIENTI 2-3 mele 100 g di farina di grano saraceno 100 g di cioccolato fondente 80 g di noci pecan 50 g di sciroppo d'agave 1 limone cannella  PRZYGOTOWANIE(...)Gorzk ą  czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po czym odstawiamy do wystygnięcia. **** Sciogliete il cioccolato fondente a bagnomaria, lasciatelo raffreddare. Orzechy pekan tostujemy na rozgrzanej patelni ok. 3 minut. Ostudzone orzechy kroimy na drobne kawałki. **** Tostate le noci pecan in una padella per circa 3 minuti, poi tritatele grossolanamente. Przygotowujemy kruszonkę. Do miski wsypujemy

La grande e la piccola cuoca
Ryż na kawie i czekoladzie 237

kofeiny w pysznej odsłonie ryżu na mleku. Jeśli znudziły Was kanapki i muesli to kawowy ryż to to jest odpowiedź. Poniedziałkowy poranek potrzebuje mistrzowskiego śniadania :). Załatwcie sobie pół tabliczki czekolady, ryż basmanti i najlepiej grubo mieloną kawę i do dzieła :) Dla 1-2 osób Czas przygotowania: ok 20 minut Składniki: Woreczek ryżu basmanti lub jaśminowego Pół tabliczki czekolady mlecznej(...)wolnym ogniu 8 minut a następnie dodajemy 4 łyżeczki kawy i gotujemy kolejne 3-4 minuty 2/ Ugotowany w kawie ryż przekładamy do rondelka, dodajemy śmietankę, morwę i pokruszoną czekoladę i na małym ogniu chwile mieszamy aż wszystko się rozpuści. 3/ Przekładamy na talerz. Jemy i czekamy na mocne pobudzenie

Kuchnia PROzdrowotna
Fondant czekoladowy. 124

Składniki na 4 porcje: -100 g. gorzkiej czekolady -50 g, masła -2 jajka -4 łyżki cukru -szczypta soli -1 łyżka mąki i odrobinę do posypania foremek Sposób przygotowania: Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Jajka, cukier i sól połączyć ze sobą za pomocą trzepaczki. Nie ubijać. Następnie dodajemy mąkę i znowu delikatnie mieszamy trzepaczką. Na koniec cały czas mieszając(...)dodajemy roztopioną czekoladę z masłem. Foremki smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy do nich gotową masę. Foremki układamy na blaszce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przed 9-10 minut (najlepiej delikatnie potrząsnąć blaszką by zobaczyć czy ciastko nie jest zbyt płynne). Masa delikatnie urośnie, będzie ścięta na dnie, po bokach i na wierzchu ale płynna w środku. Po wyciągnięciu

Magia jedzenia.
Brioszka czekoladowa z mascarpone 185

pieczywo. Pasiasta gości po raz pierwszy. Lekka, maślana z cudownym czekoladowym posmakiem. Idealna na leniwe, zimowe śniadanie lub podwieczorek. Polecam! Składniki na czekoladowy wkład do ciasta: 50 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kako 2 łyżki mleka 2 łyżki mąki 1/4 łyżeczki mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka cynamonu Składniki na ciasto: 420 g mąki orkiszowej jasnej(...)drożdży instant 100 g mleka 100 g mascarpone 1 jajko+1żółtko 60 g roztopiongo masła 60 g drobnego cukru białko do posmarowania Wykonanie: czekoladę rozpuścić w rodelku z dwoma łyżkami mleka. Mąkę i kakao wymieszać z przyprawami i odstawić Mascarpone zmiksować z jajkiem i żółtkiem. Dodać cukier i przesianą mąkę z drożdżami. Wymieszać. Kiedy ciasto będzie w miarę jednolite

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!