czekolada - 27946 przepisów (strona:533/1864)

Ciasto czekoladowe z musem truskawkowym 1466

także mrożonych :) foremka 23x33cm  Ciasto:   5 jajek,  125g masła lub margaryny,  100 ml wody,  180g cukru,  1/4 szklanka mąki pszennej,  100g gorzkiej czekolady,  100g mlecznej czekolady,  2 łyżki likieru Amaretto. Masło, wodę, połamaną na kawałki czekoladę oraz likier zagotować i całkowicie rozpuścić. Lekko przestudzić. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszystą

Z miłości do słodkości
Czekoladowe koszyczki z kremem i malinami | bez glutenu / cukru / laktozy | 159

cukru i laktozy!  Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy!  Składniki na 5 babeczek:  100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy  4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu z agawy Garść malin  Przygotowanie: Gorzką czekoladę rozpuszczamy w kąpieli(...)przekładamy na boki silikonowych foremek na babeczki. Chłodzimy ok. 1h w zamrażalniku. Miksujemy mleczko kokosowe z syropem z agawy. Przekładamy do babeczek i dekorujemy malinami i ewentualnie kawałkami czekolady

Czarnawisienka
Sernik czekoladowy 155

wyłożonej papierem do pieczenia, równamy i lekko ugniatamy. Zapiekamy 10 minut w 180 st. C Ser: 1 kg sera (użyłam mielonego w kiełbaskach) 1/2 kostki masła 2 gorzkie czekolady 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru 6 jaj 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g śmietany 18%  Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy(...)kakao. Nie przerywając ubijania dodajemy rozpuszczoną czekoladę, mąkę ziemniaczaną i śmietanę. Masę przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę umieszczamy w drugiej większej blaszce wypełnionej w 1/3 wodą i obie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. C i pieczemy ok 65 minut. Studzimy w otwartym piekarniku

Cynamonowe szczęście
Czekoladowy mus z herbatą earl grey, bitą śmietaną i owocową polewą 113

Czekolada-już samo to słowo kryje w sobie magię i słodką tajemnicę, doskonale łączy się z kwaśnymi owocami i słodką bitą śmietaną.  Akasamitny czekoladowy mus z herbatą earl grey-zaskakujace połączenie to fakt, za to  jakie dobre, prawdziwa rozkosz dla podniebienia.  Możemy go przygotować kilka godzin przed podaniem , łatwo się przechowuje w lodówce, nie traci swojego uroku(...)temat zapraszam na stronę  uczymy jak słodzić Składniki: Na 4 szklane pucharki 330 ml śmietanki kremowej 30% 1 łyżeczka liściastej herbaty earl grey 1 tabliczka gorzkiej czekolado  o zawartości 74% kakao 3 jajka 3 łyżki cukru pudru Królewskiego Bita śmietana: 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru Królewskiego Owocowa polewa: ½ szklanki czarnej lub czerwonej porzeczki ½ szklanki czerwonego

Wanilia i Kardamon
Brownie z malinami 147

owocami. Przepis na nasz eksperyment przedstawiamy ponieżej :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten   Ilość porcji: mała blacha Czas przygotowania: 10 minut + 30 minut pieczenia Składniki: 250g gorzkiej czekolady (najlepiej żeby miała min.70% kakao) 150g drobnego cukru 100g masła 50g zmielonych migdałów 50g mąki pszennej 3 jajka 250g świeżych malin W małym garnuszku umieszczamy masło i podgrzewamy, aż się(...)rozpuści. W między czasie siekamy czekoladę. Dorzucamy do gorącego masła i po chwili mieszamy, aż powstanie czekoladowy krem. Odstawiamy na bok. Do sporej miski wbijamy jajka i dodajemy cukier. Roztrzepujemy lekko i dolewamy krem czekoladowy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dorzucamy mielone migdały oraz przesiewamy mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Małą formę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i układamy

Kolizje Smaków
Krem Rafaello- do kanapek, ciast, deserów! 951

deserów! Nie zaskoczę Was, jak napiszę, że jutrzejszy przepis oparty będzie właśnie na tym kremie... ;) Składniki: (na 1 słoiczek) 180 g mleczka kokosowego z puszki 100 g białej czekolady 80 g wiórek kokosowych Przygotowanie: Kokosowe mleczko przelać do niewielkiego garnuszka. Podgrzać na małym ogniu (nie zagotowywać). Dodać posiekaną białą czekoladę i poczekać chwilkę, aż czekolada się stopi. Wtedy wymieszać całość

Nastoletnie Wypiekanie
FIT 3 BIT 204

jaglanej ekspandowanej * ☑ 80 g banana ☑2 łyżki miodu* ☑1 łyżka kakao 2 warstwa: ☑150 g (szklanka) kaszy jaglanej ugotowanej 3 warstwa: ☑250 g twarogu chudego * Polewa: ☑3 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 99%) ☑pół łyżeczki żelatyny ☑dodatki (u mnie wiórki kokosowe, płatki migdałowe) Przygotowanie: Spód 1. Do miski wsypujemy kaszę ekspandowaną, rozdrobnionego widelcem banana, miód, kakao i mieszamy do połączenia(...)ostatnią już warstwę. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika na 15 min 180 stopni. Pieczenie ma za zadanie utwardzenia twarogu i kaszy. Następnie wyjmujemy i schładzamy.  Polewa 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodać żelatynę i wystudzić. Masa będzie dość lejąca, jeśli chcecie gęste dodajcie więcej czekolady i żelatyny. Gdy  ciasto będzie już schłodzone, wylewamy polewę na całą

Zdrowie i pysznie na talerzu
Czekoladowy makaron truskawkovelove 191

oszukujmy się... Dzieciaki uwielbiają obiady na słodko ;-) A czy może być lepsza inspiracja niż makaron z czekoladą Lubella mini ? Wystarczy tylko dodać kilka składników i mamy idealny obiad dla naszych pociech. U mnie w towarzystwie makaronu Lubella mini świderki z czekoladą zagościły truskawki , mięta , banany , twaróg i śmietanka . Wierzcie mi, że całość komponuje się doskonale ! SKŁADNIKI 550 g truskawek(...)łyżka masła niepełna garść świeżej mięty + kilka listków do dekoracji 300 g twarogu 200 g śmietany 30% 3 łyżki ksylitolu 400 g makaronu Lubella mini świderki z czekoladą WYKONANIE Truskawki umyć, obrać z szypułek i pokroić w kostkę. Mięte umyć i drobno posiekać. Na głębokiej patelni rozpuścić masło, po czym dodać truskawki, miętę i ksylitol. Podgrzewać mieszając, aż truskawki

Passions hobbies life
10 powodów, dla których warto jeść czekoladę 116

Każdy będzie musiał zdać sprawę ze wszystkich dozwolonych przyjemności, którymi nie potrafił się cieszyć. Chyba sporo jest racji w tej mądrości zaczerpniętej z Talmudu. Jeżeli więc zjedzenie kostki czekolady jest The post 10 powodów, dla których warto jeść czekoladę appeared first on MODA

MODA NA BIO
Czekoladowy jagielnik z truskawkami 489

wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody do gotowania kaszy 1/3 szklanki cukru 200 g czekolady gorzkiej 70% 50 g masła Kaszę jaglaną wypłukać parę razy w zimnej wodzie i przed gotowaniem sparzyć na sitku wrzątkiem. W ten sposób pozbędziemy się goryczki. Kaszę gotować w lekko(...)ogniu, aż będzie miękka i bardzo gęsta. Wlać mleko i zmiksować blenderem na gładką masę. Postawić ponownie na ogień. Podgrzewając dodać cukier i masło. Do gorącej kaszy wrzucić połamaną czekoladę i mieszać, aż się całkowicie rozpuści. Na dnie kwadratowej formy ułożyć warstwę herbatników i wyłożyć gęsty krem czekoladowy. Wyrównać i odstawić do przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki

https:KKuchniaMniam
Ciasto 3 bit 195

kuchni zdarzają się takowe desery. Dzisiaj wszystkim dobrze znane ciasto 3 bit, które jest świetnym deserem o każdej porze roku. Słodki kajmak przełamany masą budyniową i śmietaną z gorzką czekoladą daje nietuzinkowy efekt smakowy. Koniecznie się na niego skuście.  Ciasto 3 bit - bez pieczenia Składniki: 1 duże opakowanie herbatników (około 30 sztuk) 1 puszka kajmaku  70 g startej(...)gorzkiej czekolady  śmietanka: 400 ml śmietany 30% 1 opakowanie  fix do śmietany 1,5 łyżki cukru pudru masa budyniowa: 1 duży budyń bez cukru 600-650 ml mleka  180-200 g masła  2 jajka 2 - 3 łyżki cukru pudru  szczypta soli  Przygotowanie: Pojemnik bądź formę w której będziemy przygotowywać ciasto wykładamy herbatnikami, na wierzch

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Rafaello z bananami 138

szkl. mąki ziemniaczanej   3/4 szkl. cukru  1 łyżka proszku do pieczenia      masa śmietanowa:  500 ml śmietanki 36%  150 g białej czekolady  2 łyżeczki żelatyny  ponadto:  3 banany  wiórki kokosowe do posypania      Mąkę tortową,ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać razem i przesiać przez sito(...)Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut bez używania termoobiegu.  Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia po czym przeciąć na dwa placki.    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.  Śmietanę ubić na sztywno,wlać przestudzoną czekoladę,miksować i na koniec dodać płynną żelatynę.  Na biszkopcie ułożyć przecięte wzdłuż banany. Masę wylać na banany

Kolorowa kuchnia Elki
Churros 126

masła 3 jajka 2 łyżki (25 g) cukru z wanilią 0,25 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Sos czekoladowy: 100 ml śmietanki kremówki 30% 1 tabliczka czekolady Dodatkowo: olej do smażenia (churros podczas smażenia nie mogą dotykać dna naczynia, w którym smażymy) cukier puder Przygotowanie: 1) W rondelku zagotować wodę z masłem, cukrem i szczyptą soli. 2) Następnie wsypać(...)żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczy wyciągać na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi. 6) Gotowe churros oprószyć cukrem pudrem. 7) Przygotować sos. Do rondelka dodać śmietankę kremówkę oraz połamaną na kawałki czekoladę. Podgrzewać cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia się czekolady. 8) Churros podawać z sosem czekoladowym

Fitsweet.me
BANANOWE MUFFINKI z kremem czekoladowym 156

Najszybsze i uwielbiane przez wszystkich muffinki z bananami – wystarczy jedynie wymieszać składniki i włożyć do piekarnika. Z bananami zawsze idealnie łączy się czekolada – stworzyłam więc przepis na gęsty krem z kaszy jaglanej, do której dodałam daktyle oraz roztopioną gorzką czekoladę. Krem ten bardzo dobrze sprawdził się do dekoracji muffinek, ponieważ posiada odpowiednią strukturę. Można go również wykorzystać(...)cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju lub stopionego oleju kokosowego 1/2 szklanki mleka (roślinnego) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 garście daktyli 2 tabliczki (200 g) gorzkiej czekolady Sposób przygotowania pokazuję w filmiku powyżej Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka

Via Gusto
Ciasto z kremem czekoladowym i brzoskwiniami 232

upalne dni. Składniki biszkopt ( tortownica 21 cm) 2 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem czekoladowy 200 g śmietanki 36 % 80 g czekolady 50 % kakao dodatkowo brzoskwinie z puszki lub świeże galaretka pomarańczowa Gellwe 1. Ubijamy białka na sztywna pianę, dosypujemy cukier i stopniowo żółtka. Na koniec delikatnie mieszamy ciasto z przesianą mąką(...)proszkiem. Pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut. 2. Śmietankę gotujemy. Rozpuszczamy w niej czekoladę. Kiedy przestygnie wstawiamy do lodówki na około 6 godzin. 3. Dobrze schłodzona ubijamy i równo smarujemy na wystudzonym biszkopcie. 4. Na kremie układamy pokrojone brzoskwinie. Jeżeli używamy owoców z puszki, pozostałym syropem możemy nasączyć biszkopt. 5. Galaretkę rozpuszczamy w 1.5 szkl gorącej wody. Tężejącą

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania