wypróbować ten oto koktajl. Jest prosty, szybki, letni i bardzoooo smaczny. Dzieci się ucieszą Składniki na 2 wysokie szklanki: 4 łyżki syropu czekoladowego lub rozpuszczonej gorzkiej lub mlecznej czekolady 1 dojrzały banan 375 ml mleka 4 łyżki lodów waniliowych 1 łyżka syropu klonowego lub miodu garść posiekanej czekolady garść mieszanki orzechów 2 łyżki syropu czekoladowego lub rozpuszczonej czekolady rozlewamy(...)wstawiamy na chwilę do lodówki. Banan, mleko, 2 łyżki lodów, syrop klonowy lub miód umieszczamy w blenderze. Blendujemy całość do gładkości. Przelewamy do szklanek. Dekorujemy pozostałymi lodami, orzechami i czekoladą. Źródło: Divine Chocolate ; C.Bardi/T.Morris The post Koktajl Czekoladowo – Bananowy appeared first on Made
Made By Mom And SonPyszne i dziecinnie proste batoniki czekoladowe, które polubi każdy, i mały i duży. Spód jest mocno czekoladowy, wilgotny, ala brownie a wierzch posypany piankami, orzechami i czekoladą nie tylko pięknie je zdobi ale również pięknie smakuje. Mój syn był wniebowzięty gdyż pianki marshmallows to jego smaczne odkrycie ostatnich miesięcy Ja osobiście za nimi nie przepadam, więc jeśli macie podobnie wystarczy(...)pominąć w przepisie a w zamian zwiększyć ilość czekolady i orzechów. Całość smakuje obłędnie. Świetnie się sprawdzą na urodzinowe dziecięce party. Bardzo polecam. Składniki na około 12 – 16 sztuk: 120 g masła 75 g kakao 200 g cukru trzcinowego 1 jajko 75 g mąki pszennej 120 ml mleka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g pianek marshmallows
Made By Mom And Sonśrednicy. Ciasteczka, w odległościach od siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Pozostałą śmietanę(...)ubijamy. Do ubitej dodajemy ostudzoną i lekko stężałą czekoladę. Mieszamy całość i odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki, do momentu, aż mus będzie na tyle zwarty (ale ciągle lekko płynny) by po nałożeniu na ciasteczka nie spływał. Dodatkowo: truskawki cukier puder Wykonanie: Na ciasteczka, za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy mus. Przykrywamy drugim ciasteczkiem. Odrobinę musu dajemy na wierzch
Made By Mom And Sonpokarmowych nigdy wcześniej nie popełniłam takiego ciasta. I już żałuje Przede wszystkim ciasto jest bardzo proste i zaskakująco dobre. Jest wilgotne, sycące, ala murzynek, przełożone dżemem porzeczkowym i polane czekoladą smakuje obłędnie. I choć mogłoby się wydawać , że ciasta bez nabiału, ciasta dietetyczne smakują nieco inaczej, nie tak dobrze jak te klasyczne, tak to ciasto jest tego zaprzeczeniem. Jest genialne(...)suchego patyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego ostygnięcia, po czym przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty. Pierwszy blat ciasta smarujemy konfiturą i przykrywamy drugim blatem. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietany kremówki lub 100 g gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki kokosowej * Śmietanę wlewamy do garnka. Stawiamy na palniku i doprowadzamy prawie do wrzenia. Zdejmujemy z palinka, wrzucamy połamaną
Made By Mom And SonLekkie, puszyste ciasto z dodatkiem dużej ilości borówki amerykańskiej, kawałków białej czekolady i skórki z pomarańczy. Wierzch muffinów zdobią chrupiące, przyrumienione płatki migdałowe. Muffiny są wilgotne i bardzo smaczne nawet na drugi dzień po upieczeniu. To jedna z naszych ulubionych letnich wariacji na temat muffinów :-) Polecam! Składniki na ok. 12 - 14 szt. 250 g mąki 150 ml maślanki(...)cukru trzcinowego 100 g białej czekolady 200 g borówek amerykańskich 80 ml oleju 2 jajka 1 pomarańcza 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej oraz: 50 g płatków migdałowych Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę połamać i pociąć nożem na małe kawałeczki. Mąkę przesiać, połączyć z proszkiem do pieczenia i sodą. Pomarańczę umyć, wyszorować dokładnie szczoteczką. Zetrzeć skórkę
maniapieczeniaśrednicy. Ciasteczka, w odległościach od siebie wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pieczemy około 8-10 minut w 170 stopniach. Odstawiamy do ostygnięcia. Mus czekoladowy: 350 g gorzkiej czekolady 500 ml śmietany kremówki 36 % 310 ml śmietany kremówki doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady. Odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Pozostałą śmietanę(...)ubijamy. Do ubitej dodajemy ostudzoną i lekko stężałą czekoladę. Mieszamy całość i odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki, do momentu, aż mus będzie na tyle zwarty (ale ciągle lekko płynny) by po nałożeniu na ciasteczka nie spływał. Dodatkowo: truskawki cukier puder Wykonanie: Na ciasteczka, za pomocą rękawa cukierniczego nakładamy mus. Przykrywamy drugim ciasteczkiem. Odrobinę musu dajemy na wierzch
Made By Mom And SonMamy dzisiaj dla Was deserową propozycję - puszyste czekoladowe muffinki obtoczone w czekoladzie z siekanymi migdałami i kremem kawowym. Szybkie, proste i efektowne! Składniki: (10 sztuk) 120 g mąki pszennej, 25 g kakao, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, szczypta soli, 100 g cukru, 30 g rozpuszczonego masła, 75 ml maślanki, 1 jajko, 100 g konfitury truskawkowej(...)mascarpone, 130 ml śmietanki 30 %, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wrzątku + 1 pełna łyżeczka kawy rozpuszczalnej gorzka czekolada, siekane migdały, truskawki W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki - mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól oraz cukier. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki - rozpuszczone i przestudzone masło, maślankę, roztrzepane jajko oraz konfiturę truskawkową. Następnie mokre składniki wlać
Plate of Joyśliwkę sechlońską Składniki na makaroniki: - 140 g białka - 180 g cukru - 160 g cukru pudru - 160 g płatków migdałowych - barwnik Składniki na krem: - 50 ml śmietany kremówki 30% - 100g czekolady mlecznej - 40g czekolady deserowej - 25g suszonej śliwki sechlońskiej ( produkt lokalny ) Zaczynamy od naszych łupinek makaroników czyli najpierw wrzucamy do blendera cukier puder oraz płatki migdałowe i miksujemy na mąkę. Następnie(...)makaroniki nam się pieką to robimy krem. Najpierw wlewamy do rondelka śmietanę i stawiamy na gazie aż do momentu gdzie prawie zacznie się gotować. Zdejmujemy z gazu i wrzucamy czekoladę oraz drobno posiekane śliwki. Mieszamy aż rozpuści się czekolada i zostawiamy do zastygnięcia. Kiedy masa stężeje przekładamy ją do rękawa cukierniczego i wyciskamy na środek jednej z połówek makaronika
Kuchenne Wariacjesłodko Składniki na ciasto: - 200 g mąki pszennej - 100 g masła - 50 g cukru pudru - 10 g kakao Składniki na masę: - 250 ml śmietanki 30% UHT - 250 g czekolady gorzkiej - 50 g miękkiego masła - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Dodatkowo: kilka kostek startej czekolady do posypania Forma do tarty – prostokątna 33cm x 10cm. Tartę zaczynamy od zrobienia ciasta. Przesiewamy mąkę(...)wystygnięcia. Teraz przygotowujemy masę. Do garnuszka wlewamy śmietanki i zostawiamy do momentu zagotowania. Kiedy śmietanka się zagotuje wsypujemy kawę i mieszamy do momentu aż się rozpuści. Następnie dodajemy czekoladę i mieszamy do momentu otrzymania jednolitej kremowej konsystencji. Na koniec dodajemy miękkie masło (temperatura pokojowa) i wszystko razem mieszamy aż powstanie czekoladowo kawowa masa. Na wystudzoną tartę wykładamy naszą kawowo-czekoladową
Kuchenne Wariacjemożna przygotować z połowy porcji - wyjdą 4 smakowite chocopots. Składniki (na 5 kokilek o śr. 10 cm i wys. 6 cm) : 1 kostka masła (200 g) 1 tabliczka gorzkiej czekolady (100 g) 1 tabliczka mlecznej czekolady (100 g) 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 6 łyżek mąki Przygotowanie: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. 2. Kokilki wysmarować tłuszczem(...)Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić razem z masłem w rondelku. Odstawić do wystygnięcia. 4. W misie miksera utrzeć jajka z cukrem pudrem do białości, dodać mąkę i dokładnie zmiksować. 5. Następnie dodać rozpuszczone masło z czekoladą, jeszcze raz dokładnie wszystko wymieszać. 6. Ciasto rozlać do kokilek. Piec przez 20 min. 7. Wyjąć z piekarnika i odstawić
Domowa Cookierenka Agiokrągłych biszkoptów pół szklanki alkoholu - u mnie likier amaretto (może być sok pomarańczowy w wersji bezalkoholowej) Polewa czekoladowa: 150 ml śmietany (użyłam 30% do ubijania) 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Przygotowanie: I warstwa: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie kolejno żółtka i przesianą mąkę wymieszaną(...)przerywając ucierania) dodawać po łyżce zimnego budyniu. Rozsmarować krem równą warstwą na drugim krążku i po bokach. IV warstwa: Biszkopty moczyć w alkoholu i układać na kremie. Polewa czekoladowa: Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę
Domowa Cookierenka Agioreo kilka łyżek nalewki wiśniowej do nasączenia ciasta (można pominąć) kilka łodyżek świeżej mięty (do dekoracji) Masa czekoladowa : 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 70 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietany lub mleka Masa truskawkowa: 250 g serka mascarpone 200 g truskawek 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Masa czekoladowa: Czekoladę połamać i wrzucić do metalowej miseczki, zalać śmietaną(...)mlekiem. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę/ mleko, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Odstawić do przestygnięcia. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Dodać płynną czekoladę i dokładnie wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego, aby łatwiej było nakładać masę do słoików. Masa truskawkowa: Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem. Truskawki zmiksować za pomocą
Domowa Cookierenka Agipieczone kakaowe płatki jaglane nadziane gorzką czekoladą~ To autentycznie smakowało jak najlepsze ciasto czekoladowe! Po pierwszym kęsie przyszedł mi na myśl Murzynek :) Taki zdrowy Murzynek :) A roztopiona czekolada wypływająca ze środka...czekoladowe niebo ♥♥♥ PRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków jaglanych ~3 białka jaja* ~15g kakao ~4-5 łyżek mleka ~1/3 łyżeczki sody + łyżka soku z cytryny ~szczypta soli ~cukier/stevia do posłodzenia(...)smaku ~2-3 kostki gorzkiej czekolady (u mnie 70% kakao) *białka zostały mi z robienia oponek na Tłusty Czwartek, ale jeśli nie macie takiego zapasu możecie użyć dużego jajka i ok. 30-40ml mleka Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. W misce mieszamy płatki, kakao, sodę, sol, cukier/stevię. Dodajemy białka, mleko, sok z cytryny i mieszamy ponownie. Pół masy
breakfast of dreamskawowy pudding z płatków ryżowych z ricottą (w środku) i startą gorzką czekoladą~ Doszłam do wniosku, że taaaak dawno nie spożywałam kawy, że mogę sobie dziś na nią pozwolić :D A po prostu uwielbiam połączenie kawy i czekolady! I samego puddingu dawno nie jadłam. Mimo, że puddingi kojarzą mi się ze śniadaniami w upalne poranki miło było go zjeść :) Poza(...)mleka z wodą ~2 łyżki kawy rozpuszczalnej Malibu (lub do smaku) ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli ~60g ricotty + ew. cukier/stevia w tym lyżeczka cukru z wanilią ~2 kostki gorzkiej czekolady Płatki gotujemy na mleku. Dodajemy kawę, sól, cukier/stevię i mieszamy. Odstawiamy aby nieco przestygło. Ricottę mieszamy z cukrem waniliowym. Miseczkę wykładamy folią spożywczą i przekładamy połowę masy ryżowej, wykładamy
breakfast of dreams