Czasem warto zadać sobie pytanie czy warto robić domowe przetwory w tym na przykład dżem z brzoskwiń? Nie ma chyba jednej dobrej odpowiedzi – są plusy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!widzicie. Czerwone porzeczki mają mniej intensywny zapach niż czarne więc jeśli nie lubisz tych ostatnich to wykorzystaj jaśniejsze odmiany. Ja jednak najbardziej lubię Galaretkę z czarnych porzeczek , właśnie za jej aromat i cudowny, wyrazisty smak. Galaretki można przygotować także z innych owoców. Zobacz przepis na Galaretkę z papierówek i Galaretkę z pigwy ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKonfitura z czerwonej porzeczki świetnie nadaje się jako dodatek do deserów, gofrów i naleśników. Inaczej niż w dżemie mamy tu całe owoce. Do wykonania tej konfitury możecie użyć zarówno świeżych, jak i mrożonych owoców. Inne przepisy na przetwory znajdziecie TUTAJ . W dzieciństwie mieliśmy sporo krzaków porzeczek, zarówno czarnych, jak i czerwonych. Powstawało z nich dużo pysznych przetworów, głównie dżemów(...)Czerwone porzeczki najchętniej zjadałam prosto z krzaczka. Do tej pory uwielbiam ich słodko-kwaskowaty smak. Składniki: 1,2 kg czerwonej porzeczki 300 g cukru Wykonanie: Czerwone porzeczki odszypułkować, opłukać na sicie i osuszyć na ręczniku papierowym. Następnie owoce przesypać do garnka, zasypać cukrem i podgrzewać, co jakiś czas delikatnie mieszając, by nie rozgnieść owoców. Zagotować i trzymać na ogniu
Pasja SmakuKolejne letnie owoce dochodzą do głosu . Białe , czerwone i te czarne ,wg mnie najbardziej aromatyczne i uniwersalne. Oczywiście mowa o porzeczkach . Już troszkę ich przetworzyłam na pyszny dżem , a z pozostałej garstki powstałe te oto drożdżowe bułeczki. Ciasto z dodatkiem tłustego serka mascarpone jest miękkie i bardzo puszyste. Składniki : 3,5 szklanki mąki(...)szklanki cukru + 1 łyżka 50 g świeżych drożdży 150 ml mleka 2 op cukru waniliowego 125 g serka mascarpone (pół małego opakowania) 3 jajka ok 50 dkg czarnych porzeczek 8 łyżek cukru Wykonanie : Mleko lekko podgrzać , dodac do niego pokruszone drożdże , łyżkę cukru i łyżkę mąki. Pozostawic do wyrośnięcia . Do miski wsypać pozostałą mąkę , wlać zaczyn drożdżowy i wymieszać
Malinowa Kawiarenkaherbatą od firmy Smak Sztuki . W środku znalazłam herbaty: czarną chińska róża czarną assam owocową cesarska żurawina zieloną kaktusową puerh wiśnia porzeczka czarna earl grey owocowa koktajl owocowy puerh lemon catuaba yerba mate cytrusowa yerba mate jabłko gruszka rooibos czarna yunnan golden tippy puerh fitness Na pierwszy ogień poszła... puerh fitness
Brzuszki ŁakomczuszkiSezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis naSezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis naSezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis naSezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam
moj przepis nagarnku do zadań specjalnych, który doprowadzał owoce do konsystencji papki, po czy poprzez metalowy kranik wypuszczał rubinowy sok do ustawionej na krześle misy. Jako dziecko nie przepadałam za porzeczkami, zwłaszcza czarnymi, bardzo zachwycał mnie ich wygląd, ale smak pozostawiał wiele do życzenia. Skomponowane soki kończyły na półce spiżarni i czekały na zimę, aby w gorącej herbacie przywołać letnie wspomnienia(...)Dziś z radością witam porzeczki na straganach, zjadam na surowo, dodaję do owsianki, przetwarzam na konfitury, musu i soki. Składniki na ok 20 szt Czas przygotowania: 25 min 125 g masła 150 g mąki pszennej 3 łyżki mąki dyniowej * 150 g cukru 1 jajko 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 100 g posiekanej gorzkiej czekolady 150 g czerwonej porzeczki
Słodki Kompromisdrugiej strony w rzeczywistości większość chyba mówi jednak z czerwonej porzeczki i nie mam pod ręką żadnego kartonu, ale wydaje mi się, że nektary w sklepach są z czarnej porzeczki... Zgłupiałam :) Czy zagląda do mnie jakiś polonista?? Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówmojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis naszklanka mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 125g margaryny, szklanka cukru, 3 duże jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 i 1/2 szklanki czarnych porzeczek (mogą być mrożone). Wykonanie Margarynę utrzeć z jajkami i cukrem. Stopniowo dodawać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przełożyć do przygotowanej formy do babki. Wsypać
Z miłości do słodkości